Politihøgskolen

Politihøgskolens forskningskonferanse 2022: Politimøter i ulike samfunn

Del
Norsk politi nyter stor grad av tillit i befolkningen. Samtidig finnes det flere personer og miljøer som opplever møtet med politiet som problematisk, og der politiet også har utfordringer. Disse møtene er tema for årets forskningskonferanse, som går av stabelen 2. og 3. juni.

- Diskusjoner og kunnskapsutveksling vedrørende politimøter i ulike samfunn vil bidra til et enda mer robust politi, sier leder av Forskningsavdelingen Lene Bomann-Larsen.

Forskning peker blant annet på unge etniske minoriteter, mennesker med utfordringer knyttet til rus og psykiatri kan oppleve møtet med politiet som stigmatiserende og problematisk. På årets forskningskonferanse vil dette bli belyst ved å åpne for diskusjon rundt flere relevante tema som avhør av barn, dialog som forebyggende metode, utfordringer i byer og enkeltmiljøer samt perspektiver fra ulike minoritetsgrupper.

Forskningskonferansen har som mål om å formidle relevant forskning til forsknings- og praksisfelt. Det vil være foredragsholdere fra både akademia og politietaten.

Konferansen vil gå over i 2 dager, der den første dagen vil vi ta opp temaene politiets møter med barn som mistenkte; med barn og unge; og med og i utsatte områder.

Dag 2 vil handle om politiets møter med marginaliserte grupper og avslutter med en presentasjon fra nasjonalt kompetansesenter for hatkriminalitet.

Se program og påmelding her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Lene Bomann-Larsen, leder for Forskningsavdelingen ved Politihøgskolen
Lene Bomann-Larsen, leder for Forskningsavdelingen ved Politihøgskolen
Last ned bilde

Lenker

Om Politihøgskolen

Politihøgskolen
Politihøgskolen
Slemdalsveien 5
0369 Oslo

23 19 99 00http://www.politihogskolen.no

Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom