Politihøgskolens forskningskonferanse 2022: Politimøter i ulike samfunn
Norsk politi nyter stor grad av tillit i befolkningen. Samtidig finnes det flere personer og miljøer som opplever møtet med politiet som problematisk, og der politiet også har utfordringer. Disse møtene er tema for årets forskningskonferanse, som går av stabelen 2. og 3. juni.

- Diskusjoner og kunnskapsutveksling vedrørende politimøter i ulike samfunn vil bidra til et enda mer robust politi, sier leder av Forskningsavdelingen Lene Bomann-Larsen.
Forskning peker blant annet på unge etniske minoriteter, mennesker med utfordringer knyttet til rus og psykiatri kan oppleve møtet med politiet som stigmatiserende og problematisk. På årets forskningskonferanse vil dette bli belyst ved å åpne for diskusjon rundt flere relevante tema som avhør av barn, dialog som forebyggende metode, utfordringer i byer og enkeltmiljøer samt perspektiver fra ulike minoritetsgrupper.
Forskningskonferansen har som mål om å formidle relevant forskning til forsknings- og praksisfelt. Det vil være foredragsholdere fra både akademia og politietaten.
Konferansen vil gå over i 2 dager, der den første dagen vil vi ta opp temaene politiets møter med barn som mistenkte; med barn og unge; og med og i utsatte områder.
Dag 2 vil handle om politiets møter med marginaliserte grupper og avslutter med en presentasjon fra nasjonalt kompetansesenter for hatkriminalitet.
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt
488 87 934
(kl. 09 - 15) - ikke SMS
Bilder


Lenker
Om Politihøgskolen
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Samarbeid i hverdag og kriser31.3.2022 14:15:56 CEST | Pressemelding
Under en kritisk hendelse er det avgjørende at beredskapsetatene snakker samme språk. Et prosjekt ledet av Politihøgskolen skal legge til rette for bedre samvirke ved å utvikle og gjennomføre felles utdanningsprogram for kriseledelse.
Nytt forskningsprosjekt om seksuell trakassering: Hvordan få flere vitner til å si ifra?30.3.2022 10:05:56 CEST | Pressemelding
I mai starter et nytt, nordisk prosjekt om seksuell trakassering. Forskerne skal undersøke hvordan man kan få flere vitner til seksuell trakassering til å si ifra, og om det fungerer å gjøre det. Prosjektet går over 18 måneder og ledes av Politihøgskolen.
Tidenes løft for nye påtalejurister17.3.2022 10:54:23 CET | Pressemelding
Fra høsten 2022 innføres det et et helt nytt utdanningsløp for nye påtalejurister i politiet. Det første året blir studie, og erstatter dagens ordning med ulike opplæringstiltak for nyansatte jurister. De to neste studieårene skal gi ytterligere kunnskap og ferdigheter.
Slik fordeler søkerne til politiutdanningen seg16.3.2022 10:00:00 CET | Pressemelding
Personer fra hele landet ønsker å bli politi. Det viser søkertallene til bachelorutdanningen fordelt på fylker. Oslo er fortsatt det mest populære studiestedet.
3 340 søkere til 400 studieplasser9.3.2022 09:12:27 CET | Pressemelding
Totalt 3 340 søkere har søkt opptak til politiutdanningen innen søknadsfristen 1. mars i år. Av disse har 2 453 søkere Politihøgskolen som sitt høyest prioriterte studieønske.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom