Sony Music Norway

plxntkid slipper singelen «rose quartz»

Del

Lørdag 12. februar 1994 sto Kurt Cobain på scenen til venuen Zénith Oméga i den sørlige byen Toulon i Frankrike. Nøyaktig 26 år senere sitter Anders Aakerhus, nå kjent for oss som plxntkid, i et lite studio i Oslo sammen med produsenten joki og lager låten «rose quartz».

For noen betyr rosenkvarts kjærlighet, for andre betyr steinen renhet og tillit. Noen gjemmer den under puta, mens andre har den hengende rundt halsen. I plxntkid sitt tilfelle er steinen en metafor for noe helt annet. «rose quartz» er den tredje låten plxntkid gir ut denne våren, og også det tredje slippet han gjør sammen med det Los Angeles-baserte plateselskapet Epitaph Records. 

Låten handler om hvordan han alltid har en tendens til å havne i dårlige situasjoner, men den bunner også i en frykt for å bli glemt. Han vil gjøre et inntrykk med musikken sin og ta sin plass på denne jordkloden. «Poison in my brain, I go insane, I’m afraid to go like Kurt Cobain», låter det i første halvdel.

plxntkid er oppvokst i et hjem fullt av musikk, spesielt av morens yndlingsband AC/DC, men også med hans egne favorittalbum «Bleach» av Kurt Cobain som ble utgitt i 1989. Musikken til Cobain har satt sine spor i plxntkid sitt musikalske univers. «Hans musikk har alltid betydd mye for meg, og jeg synes det er en stor tragedie at han døde så tidlig», forteller han.

«rose quartz» er tilgjengelig på alle plattformer onsdag 21. april.

Det har vært en travel tid for plxntkid i kjølvannet av å ha signet med Selective, Epitaph Records og Sony Music. Han har flyttet fra pittoreske Verdal til travle Grønland i Oslo, og gått fra en relativt anonym hverdag til å måtte sjonglere et nytt liv i storbyen midt i en pandemi. Hans første singel i 2021 «crucifix» ble listet på P3x og blant annet lagt til i den emo-sympatiske spillelisten tear drop. Han har delt av seg selv hos Natt&Dag og gitt oss en smakebit på hans visuelle univers med videoen til «crucifix». Det ryktes om at det kommer en EP i løpet av nærmeste fremtid, noe vi gleder oss til.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom