Anima - Stopp dyremishandling

PlanteVekst: Topp 3 kafeer å velge når du vil spise plantebasert.

Del

Foccacia med trøffeldressing, Norges beste skillingsbolle og Cronut - disse kafeene fikk topplassering.

Plantebasert skillingsbolle fra Godt Brød.
Plantebasert skillingsbolle fra Godt Brød.

Det har aldri vært mer populært å velge plantebasert enn akkurat nå. Rapporter fra Opinion viser at 50 prosent av den norske befolkningen er positive til å spise mer plantebasert. I tillegg viser en undersøkelse som Ipsos har gjennomført for Orkla at andelen veganere og vegetarianere i Norge har doblet seg på ett år!

Også plantebasert melk øker i popularitet. Plantemelk har vokst med 40 prosent i Norge de siste to årene. Og dette merkes ikke minst på kafeer som tar imot kaffebestillinger.  

Det er ikke lenger noe tvil - det plantebaserte markedet øker raskt, og vi i PlanteVekst ønsket derfor å undersøke hvilke kafeer i Norge som henger med på denne utviklingen.

Hvem er best på plantebasert mat?

PlanteVekst har undersøkt 10 populære kaffe- og bakerikjeder i Norge for å finne ut hvem som er best på plantebaserte mat og drikke, og vi har kåret topp 3. 

På førsteplass har vi Espresso House som har mye godt på menyen. De har en nydelig veganske focaccia med grillet paprika, soltørket tomat, trøffeldressing og ruccola. I tillegg har de vegansk brownie, tre ulike cookies med spennende smaker. De har tre typer veganske frapino med vegansk krem, og de tilbyr også vegansk iskaffe og iste med plantemelk. Det er rett og slett hyggelig og lett å velge plantebasert hos Espresso House.

Andreplass går til Godt Brød som har vegansk sandwich med hummus og soltørket tomat som virkelig løfter smaken. De får også poeng for deres svært gode skillingsbolle, som nok må være en av de beste plantebaserte bollene du kan få på en kafe i Norge. De tar heller ikke ekstra betalt for plantemelk alternativene som er et stort pluss.

Backstube kommer på tredjeplass fordi de har så godt utvalg av plantebasert mat. Det er ingen av de undersøkte kafeene som har så mye plantebasert produkter som det Backstube har! De har bl.a. to gode veganske sandwicher, de har flere kaker, foccacia, børek, brød og snacks som er plantebasert. De har til og med en vegansk cronut, som er kronen på verket.

- Flere og flere nordmenn ønsker å spise mer plantebasert, derfor håper vi at alle de undersøkte, og andre i bransjen, vil la seg inspirere av topp tre i vår undersøkelse - da det er et stort og voksende marked på vei, sier Camilla Dahlberg, leder for PlanteVekst.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Plantebasert skillingsbolle fra Godt Brød.
Plantebasert skillingsbolle fra Godt Brød.
Last ned bilde

Om Anima - Stopp dyremishandling

Anima - Stopp dyremishandling
Anima - Stopp dyremishandling
Postboks 1073 Sentrum
0104 Oslo

92 98 77 65https://stoppdyremishandling.no

Plantevekst arbeider for å fremme den plantebaserte veksten i Norge. Plantevekst samarbeider med selskaper, kokker, påvirkere, politikere og organisasjoner for å få den plantebaserte bevegelsen til å fortsette å vokse Norge.

Følg pressemeldinger fra Anima - Stopp dyremishandling

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Anima - Stopp dyremishandling på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Anima - Stopp dyremishandling

Dyreindustrien er som en gal forsker uten etisk kompass10.9.2021 11:49:10 CEST | Debattinnlegg

Etter over 10 års arbeid med dyrevern er det mye som skal til for å sjokkere meg når det gjelder forholdene for dyrene i landbruket. Likevel var jeg målløs etter å ha lest om resultatene av en ny studie fra Københavns Universitet, som viser at 85 prosent av alle verpehøner i Danmark har et ødelagt brystben. Ja, du leste riktig. Mer enn fire av fem høner dør i løpet av sitt korte liv med smertefulle beinbrudd. Og det er all grunn til å tro at problemene også er omfattende i Norge.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom