Sony Music Norway

Peder Elias om BFF's som forlater vennesona

Del

Fredag 26. februar slipper Korea-favoritt Peder Elias singelen "Best Friend"

Best Friend artwork
Best Friend artwork

2020 var mye. Blant annet året Peder Elias «tok av» på TikTok.
«Det er veldig gøy, men jeg har ingen planer om å satse på humor og sosiale medier akkurat. Det får være plan C, J eller Q.»

Ja, for det handler først og fremst om musikk. Alltid. Og kjærlighet. Kjærligheten til musikk, og å uttrykke kjærlighet gjennom musikken.
Som med «Best Friend». En kjærlighetslåt som ble til i en session med Magnus Bertelsen og Ida Låg.

«Vi var godt i gang med en låt, og så falt åpningslinjen til Best Friend bare ned i hodet på meg. I fell in love with my best friend, she’s all that I’ve ever dreamed about. Melodilinjen og teksten passet ikke inn i låten vi jobbet med, så det måtte bli en egen låt.»

Så da skrev dere like godt to låter på en dag?

«Ja, vi måtte jo skrive den vi holdt på med ferdig først...»

Da så. Er det fordi dere hadde hastverk at man hører et lite host?

«Nei, det er ikke nødvendigvis sånn at vi spiller inn mens vi skriver låtene, i hvert fall ikke mer enn en enkel demo. Men jeg liker sånne små detaljer som viser at noe er organisk. Under innspillingen hoster jeg mens jeg tar opp gitaren, og det kunne vært fjernet, men jeg liker å la det være igjen for gøy.»

Peder Elias har skrevet om å være stuck i «vennesona» tidligere, og nå har situasjonen åpenbart endret seg. Eller ser vi det fra den andre siden? Kjæreste er i hvert fall synonymt med bestevenn. 

«Jeg liker å dykke ned i følelser og finner det fascinerende å formidle tanker, følelser, drømmer og planer gjennom tekst og melodi. Både mine egne, og hvordan jeg forestiller meg at andre opplever noe. Akkurat denne låten er det en kompis som bør kjenne seg litt ekstra godt igjen i. For selv om dette er ikke selvopplevd er kjærlighet bygget på vennskap gode følelser å observere og utforske.»

For selv om det er stor forskjell på en kompiser og kjærester så har de tre viktige kvaliteter felles; de er morsomme, omtenksomme og ærlige!

Noen man kan være i lockdown med....

«2020 var rett og slett et drittår på mange måter, med ikke helt uten lysglimt. Sommeren som kunne nytes ganske normalt var en sårt tiltrengt pustepause for meg og mine. Låtene mine fikk reise mer enn meg. Good For You gikk gull i Sverige og Bonfire tok fullstendig av i Korea, hvor den har ligget topp 100 nesten hele året. Akkurat nå er den topp tjue på hitlistene. Helt tullete! Da deres største musikk-kanal Bae hadde 30-årsjubileum og laget popfestival var det John Legend, Lauv og meg som var digitale gjester liksom... Det var stort! Og helt på tampen av året fikk julelåta «Home» utrolig flott mottagelse, og det var veldig gøy å få fremføre den på Lindmo. Men rart å være på NRK med tomme korridorer og bare noen få mennesker på jobb, der hvor det pleier å syde av folk.»

Smitterestriksjonene påvirker mye av det praktiske rundt å lage og lansere musikk og det som hører til. 
Da videoen for Bonfire, som ble laget spesielt for Bae musikkfestivalen ble spilt inn, var det kun fem personer til stede: Peder Elias, de tre musikerne og filmende regissør.

Veldig kul video, og veldig kule munnbind på musikerne dine.

«Tusen takk, munnbindene ble laget spesielt for anledningen. Og det står «jeg elsker deg» på Koreansk i tillegg til navnet mitt. En liten kjærlighetserklæring til mine koreanske fans. Håper jeg da, vi sjekket og dobbeltsjekket at det sto riktig, og ingen har sagt noe annet hittil. Men det er samme som når jeg ser intervjuer jeg har gjort, eller når fansen derifra kommenterer med koreansk tegnskrift, jeg skjønner virkelig ingenting. Men det er kjempegøy, så jeg smiler og håper på det beste.»

Som med alt annet i livet gjør man sitt beste og håper det er nok. Nå er ikke Peder Elias alene om å håpe det blir et år med musikkfestivaler som ikke er digitale, muligheten for å reise – til Korea og på fotballtur – og å gi de han er glad i utenfor kohorten en god klem.

I mellomtiden får vi trøste oss med en «Best Friend» vi trygt og enkelt kan ha med oss på øret overalt. Og forhåpentlig kan se Peder Elias fremføre live om ikke så altfor lenge.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Best Friend artwork
Best Friend artwork
Last ned bilde
Peder Elias (c) Paulina Kolataj
Peder Elias (c) Paulina Kolataj
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom