Sony Music Norway

Peder Elias gjør sommeren enklere

Del

Peder Elias slipper lettbente "Easy" samtidig med at han gjør seg ferdig med Bachelorstudier.

Peder Elias "Easy" artwork
Peder Elias "Easy" artwork

«Å kombinere jobb og studier har gått bra» 
Samtidig som han slipper singelen «Easy» legger Peder Elias siste hånd på Bachelor-oppgaven han skal levere inn. For parallelt med artistkarrieren har han fullført treårige Bachelorstudier i Populærmusikk ved Høyskolen i Kristiania. Ikke nødvendigvis enkelt, men fram til våren 2020 så gikk det egentlig veldig greit.
«Lærerne er imøtekommende og støttende, og vil jo bare at vi elever skal lykkes både med studier og i arbeidslivet. Så de har vært veldig løsningsorienterte og det er uansett lagt opp til mye egenarbeid og mindre obligatorisk undervisning.» 
I tillegg til flotte lokaler med øvingsrom og studier han har kunnet benytte seg av, har med-elevene vært en stor bonus. 
«Ikke bare er det gøy med likesinnede. Men når jeg spiller konserter er alle musikerne jeg har med meg utrolig dyktige klassekamerater.» 
Oppgaven han nå skal levere inn er noe han burde ha ganske god greie på etterhvert; «mannlig vokal i popmusikk». Her har Peder Elias valgt å levere innspilt materiale som, på sikt, kanskje blir noe vi får høre vi også.

Men først, «Easy», en låt som ble til under campen på by:Songs i starten av februar. Her skrev Peder Elias låten sammen med svenskene Simon Johansson og Robin Danielsson, samt LA-baserte Autumn Rowe. Og den toucher borti utroskapstematikk. 
«Det er litt mørkt, men handler faktisk mest om å klare å motstå fristelsen. At man ikke går over grensen, men vet at det man allerede har er verdt å holde fast ved. Enkelt – uanstrengt – og trygt er ikke kjedelig.» 
Det har ikke vært en kjedelig vår heller, til tross for Corona og endringer i planer både som artist og student. Peder Elias har vært nesten like produktiv som vanlig, altså godt over snittet, selv om det har vært perioder hvor all kontakt med både studie- og studio-kamerater kun var digital. 

«Det hjelper jo at jeg kan skrive, synge, spille og spille inn selv, men læll. Jeg har virkelig savnet å kunne henge med andre i studio!» 
Eksamen ble utsatt, og døgnrytmen er litt på halv tolv, men nå begynner ting så smått å normalisere seg. Det blir ingen konserter og musikkfestivaler helt med det samme, men kanskje kan Peder Elias gjøre det han gleder seg aller mest til, neste etter å slippe musikk. «Å spille og se fotball, og å klemme alle jeg er glad i!» 

I mellomtiden gir han ganske enkelt ut en sang som er motsatsen til hvordan våren 2020 har vært; rydd plass i spillelistene for «Easy». Ute fredag 12. juni. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Peder Elias "Easy" artwork
Peder Elias "Easy" artwork
Last ned bilde
Peder Elias (c) Calle Huth
Peder Elias (c) Calle Huth
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom