Kasakhstans Ambassade i Norge

Paven ankom Kasakhstan

Del

Pave Frans sa at han ankom Kasakhstan som en fredens pilegrim for å søke dialog og enhet.

Pave Frans og Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokayev (akorda.kz)
Pave Frans og Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokayev (akorda.kz)

"Det lokale ordtaket sier: enhet er begynnelsen på suksess. Dette er absolutt viktig overalt, men spesielt her. Dette landet har nesten 150 etniske grupper og mer enn 80 språk. Dette inkluderer folk med ulike historier, kulturelle og religiøse tradisjoner som til sammen blir en utrolig symfoni og gjør Kasakhstan til et unikt multietnisk, flerkulturelt og multikonfesjonelt laboratorium som viser landets kall – å være et møteland", bemerket Paven på et møte med representanter fra kasakhstansk offentlighet.

Den katolske kirkes overhode priste president Kassym-Jomart Tokayevs beslutning om å avskaffe dødsstraff. Etter hans mening bekrefter dette menneskelivets verdi og enhvers rett til håp.

Paven har oppfordret om aktivisering av den diplomatiske innsatsen for å fremme dialog som er nødvendig i forbindelse med den nåværende geopolitiske spenningen.

"Det er på tide å lære å ikke forverre konfliktene og slutte med styrking av motstående blokker. Vi trenger ledere som på internasjonalt nivå kan fremme gjensidig forståelse og dialog mellom folk, gjenopplive "Helsingfors ånd", styrke multilateralisme, bygge en mer stabil og fredelig verden og ta vare på nye generasjoner. Dette krever forståelse, tålmodighet og dialog med alle. Jeg gjentar, med alle!" understreket Pave Frans.

Paven satte stor pris på Kasakhstans innsats for nedrustning og ikkespredning av atomvåpen, avkarbonisering av økonomien og investering i alternative energikilder.

"Sammen med ivaretakelse av interreligiøs dialog er dette håpets frø som er plantet i menneskehetens felles jord som vi må dyrke for nye generasjoner, for ungdommen. Den hellige stol støtter dere på denne veien", sa paven.

"Paven ankom Kasakhstan ved et vendepunkt i menneskehetens historie. Jeg er overbevist om at det er på tide at representanter for ulike kulturer og religioner viser visdom og kraft for å forene mennesker for fred, sosial harmoni og gjensidig støtte", sa Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokayev.

"I dag huser Kasakhstan det største katolske samfunnet i Sentral-Asia. Kristne sammen med andre troende bidrar betydelig i byggingen av et rettferdig Kasakhstan der det hersker toleranse og gjensidig respekt", understreket presidenten.

Under besøket til Kasakhstan vil paven delta i den åttende kongressen for ledere av verdens og tradisjonelle religioner.

Som en del av besøket vil pave Frans feire messe under åpen himmel for katolikker og representanter for andre religioner og bevegelser på EXPO-plassen.

Besøket til pave Frans skjer 21 år etter statsbesøket til pave Johannes Paul II til Kasakhstan 22.-25. september 2001, noen uker etter terrorangrepet 11. september.

Nøkkelord

Bilder

Pave Frans og Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokayev (akorda.kz)
Pave Frans og Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokayev (akorda.kz)
Last ned bilde

Om Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstans Ambassade i Norge
Kasakhstans Ambassade i Norge
St. Olavs gate 21 B
0165 Oslo

+4722420640http://mfa.gov.kz/en/oslo

Følg pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom