Påskekos

Turmat og påfyll underveis
Det er ikke rart at appelsinen er nesten like selvskreven i påskesekken som Kvikk-lunsjen. Helt siden Fjellvettreglene ble trykket på emballasjen til sjokoladen på 60 tallet har disse to holdt stand som skikkelig turproviant.
- Appelsinen lesker tørsten og smaker helt himmelsk på tur. Et lite tips er å skjære den i båter før turen, da går det lettere å spise for alle. Blander du med annen oppskåret frukt og kanskje noen nøtter i boksen er det garantert at går unna i pausen, sier Gerd Byermoen, i Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Appelsin i salaten
I påsken har vi tid til å lage en deilig salat til lunsj. Lag en deilig kyllingslat med appelsin eller lag en morsom appelsinsalat og server den i skallet.
- Denne desserten passer like godt til lunsj som til middag, og den er morsom å lage for både små og store, forteller Gerd.
Ovnsbakte rotgrønnsaker passer til alle påskefavorittene
Kylling, lammestek og vilt – uansett hva du har satt på menyen vil ovnsbake grønnsaker passe godt. Det er enkelt og få til og gjør seg selv i ovnen mens du gjør noe annet. Forsøk deg frem med de grønnsakene du liker best, og lag din helt unike blanding. Sellerirot, gulrot, persillerot, pastinakk, kålrot, løk og ulike beter danner til sammen en symfoni av farge og smak. Skjær i jevnstore biter, ringle over litt god olje, noen urter og en liten klype salt. La grønnsakene stå i ovnen til de er møre og nyt. Fyll gjerne opp halve tallerken med grønnsaker.
Påskeegget skal fylles
Påskeaften er det tid på påskeegg. I dagene frem til da er det hyggelig å lage litt småsnacks til spillkvelden. Grønnsaker og dipp er deilig, det er også frukt skåret i biter og servert i muffinsformer. Det er lov å la seg friste. God påske til deg og din kohort!
Nøkkelord
Kontakter
Gerd ByermoenKommunikasjonssjef
Har ansvar for å tilrettelegge intern og eksterne kommunikasjon og er hovedkontakt for alle mediehenvendelser. Er opptatt av å formidle kunnskap om frukt, bær og grønnsaker og ikke minst spre matglede.
Bilder



Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Slik unngår du magevondt og forstoppelse i julen17.12.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
Mange opplever å bli ekstra «stinne» etter julemåltidene. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) minner om at små justeringer – og litt mer grønt – kan gjøre en stor forskjell for fordøyelsen gjennom høytiden.
Rekord på rekord for norske epler19.11.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
Det har aldri vært høstet så mye norske epler – og aldri vært solgt så mye. Per 1.november var det omsatt over 1500 tonn mer norske epler enn på samme tidspunkt i fjor.
Tydelige sosiale forskjeller i hvor mye frukt og grønt barn spiser18.11.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
En ny forbruksundersøkelse viser klare forskjeller i hvor mye frukt og grønt barn får i seg. Inntaket varierer etter foreldrenes inntekt og utdanning. Opplysningskontoret for frukt og grønt og Nasjonalforeningen for folkehelsen etterlyser tiltak som kan sikre like muligheter for god helse.
Nordmenn kaster 9 kilo frukt og grønt i året10.11.2025 07:37:41 CET | Pressemelding
Hver nordmann kaster rundt ni kilo frukt og grønt i året – tre fulle handleposer med spiselig mat. For en familie på fire blir det over 35 kilo rett i søpla. Opplysningskontoret for frukt og grønt forklarer hva som bør kastes – og hva som kan reddes.
Vinnere av NM i frukt og grønt dagligvare 202523.10.2025 15:36:40 CEST | Pressemelding
Under Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) sin fagdag i Bjørvika i dag, ble vinnerne av NM i frukt og grønt dagligvare 2025 kåret. Her er årets vinnere.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
