Påskekos

Turmat og påfyll underveis
Det er ikke rart at appelsinen er nesten like selvskreven i påskesekken som Kvikk-lunsjen. Helt siden Fjellvettreglene ble trykket på emballasjen til sjokoladen på 60 tallet har disse to holdt stand som skikkelig turproviant.
- Appelsinen lesker tørsten og smaker helt himmelsk på tur. Et lite tips er å skjære den i båter før turen, da går det lettere å spise for alle. Blander du med annen oppskåret frukt og kanskje noen nøtter i boksen er det garantert at går unna i pausen, sier Gerd Byermoen, i Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Appelsin i salaten
I påsken har vi tid til å lage en deilig salat til lunsj. Lag en deilig kyllingslat med appelsin eller lag en morsom appelsinsalat og server den i skallet.
- Denne desserten passer like godt til lunsj som til middag, og den er morsom å lage for både små og store, forteller Gerd.
Ovnsbakte rotgrønnsaker passer til alle påskefavorittene
Kylling, lammestek og vilt – uansett hva du har satt på menyen vil ovnsbake grønnsaker passe godt. Det er enkelt og få til og gjør seg selv i ovnen mens du gjør noe annet. Forsøk deg frem med de grønnsakene du liker best, og lag din helt unike blanding. Sellerirot, gulrot, persillerot, pastinakk, kålrot, løk og ulike beter danner til sammen en symfoni av farge og smak. Skjær i jevnstore biter, ringle over litt god olje, noen urter og en liten klype salt. La grønnsakene stå i ovnen til de er møre og nyt. Fyll gjerne opp halve tallerken med grønnsaker.
Påskeegget skal fylles
Påskeaften er det tid på påskeegg. I dagene frem til da er det hyggelig å lage litt småsnacks til spillkvelden. Grønnsaker og dipp er deilig, det er også frukt skåret i biter og servert i muffinsformer. Det er lov å la seg friste. God påske til deg og din kohort!
Nøkkelord
Kontakter
Gerd ByermoenKommunikasjonssjef
Har ansvar for å tilrettelegge intern og eksterne kommunikasjon og er hovedkontakt for alle mediehenvendelser. Er opptatt av å formidle kunnskap om frukt, bær og grønnsaker og ikke minst spre matglede.
Bilder



Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Vinnere av NM i frukt og grønt dagligvare 202523.10.2025 15:36:40 CEST | Pressemelding
Under Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) sin fagdag i Bjørvika i dag, ble vinnerne av NM i frukt og grønt dagligvare 2025 kåret. Her er årets vinnere.
Nye forbrukstall på frukt og grønt: De som spiser lite syns de spiser nok23.10.2025 09:46:53 CEST | Pressemelding
På Opplysningskontoret for frukt og grønt sin fagdag i Bjørvika i dag ble resultatene fra forbruksundersøkelsen 5 a day Europe lagt frem. Tallene viser at nordmenn i snitt spiser 3,3 porsjoner frukt og grønt hver dag, samme nivå som i fjor, men de som spiser minst, ser fortsatt ikke behovet for å spise mer.
Gresskar - mer enn skumle lykter13.10.2025 08:08:54 CEST | Pressemelding
Halloween nærmer seg, og norske hjem fylles med skumle lykter av utskårne gresskar. Men mange glemmer at gresskar også er mat – full av næring og smak. Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) oppfordrer til å bruke hele gresskaret.
Høstens store matdager feires: Fårikål, epler og poteter i fokus25.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Høsten er en høytid for norsk matkultur. I løpet av én uke markeres fårikåldagen (25. sept.), epledagen (30. sept.) og potetdagen (1.okt.). Når butikkene bugner av norske råvarer, minner merkedagene oss på å feire både matkultur og selvforsyning, applauderer Torjus Lunder Bredvold, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
«5 om dagen»-barnehager gir barna mer frukt og grønt29.8.2025 08:11:36 CEST | Pressemelding
Ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser markant forbedring de siste ni årene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
