Påskekos

Turmat og påfyll underveis
Det er ikke rart at appelsinen er nesten like selvskreven i påskesekken som Kvikk-lunsjen. Helt siden Fjellvettreglene ble trykket på emballasjen til sjokoladen på 60 tallet har disse to holdt stand som skikkelig turproviant.
- Appelsinen lesker tørsten og smaker helt himmelsk på tur. Et lite tips er å skjære den i båter før turen, da går det lettere å spise for alle. Blander du med annen oppskåret frukt og kanskje noen nøtter i boksen er det garantert at går unna i pausen, sier Gerd Byermoen, i Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Appelsin i salaten
I påsken har vi tid til å lage en deilig salat til lunsj. Lag en deilig kyllingslat med appelsin eller lag en morsom appelsinsalat og server den i skallet.
- Denne desserten passer like godt til lunsj som til middag, og den er morsom å lage for både små og store, forteller Gerd.
Ovnsbakte rotgrønnsaker passer til alle påskefavorittene
Kylling, lammestek og vilt – uansett hva du har satt på menyen vil ovnsbake grønnsaker passe godt. Det er enkelt og få til og gjør seg selv i ovnen mens du gjør noe annet. Forsøk deg frem med de grønnsakene du liker best, og lag din helt unike blanding. Sellerirot, gulrot, persillerot, pastinakk, kålrot, løk og ulike beter danner til sammen en symfoni av farge og smak. Skjær i jevnstore biter, ringle over litt god olje, noen urter og en liten klype salt. La grønnsakene stå i ovnen til de er møre og nyt. Fyll gjerne opp halve tallerken med grønnsaker.
Påskeegget skal fylles
Påskeaften er det tid på påskeegg. I dagene frem til da er det hyggelig å lage litt småsnacks til spillkvelden. Grønnsaker og dipp er deilig, det er også frukt skåret i biter og servert i muffinsformer. Det er lov å la seg friste. God påske til deg og din kohort!
Nøkkelord
Kontakter
Gerd ByermoenKommunikasjonssjef
Har ansvar for å tilrettelegge intern og eksterne kommunikasjon og er hovedkontakt for alle mediehenvendelser. Er opptatt av å formidle kunnskap om frukt, bær og grønnsaker og ikke minst spre matglede.
Bilder



Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Når grønt møter grill, skjer det noe magisk9.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Grillsesongen er i gang, og det er ikke bare kjøttet som fortjener plass over glørne. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) oppfordrer flere til å legge grønnsaker – og gjerne frukt – på grillen i sommer.
Slik unngår du å kaste frukt og grønt før sommerferien2.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Skal du reise bort i sommer? Med noen enkle grep kan du redusere matsvinn i dagene før avreise – og samtidig sørge for at det er hyggelig å åpne kjøleskapet når du kommer hjem.
Rekordmengder på moreller og tidlig sesongstart26.6.2025 09:26:41 CEST | Pressemelding
Årets morellsesong ser svært lovende ut. Prognosene viser store mengder, tidlig sesongstart og jevnt god kvalitet.
Nye kåringer skal løfte økologisk frukt og grønt i dagligvarebransjen19.6.2025 08:24:38 CEST | Pressemelding
For første gang i konkurransens 18-årige historie lanseres det to nye priser i NM i frukt og grønt dagligvare for å fremme økologisk frukt og grønt: «Beste butikk på økologisk frukt og grønt» og «Beste kjede på norsk økologisk frukt og grønt».
Disse grønnsakene får TikTok til å koke15.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Et raskt søk på #cabbagesteaks eller #crispypotatoes på TikTok gir millioner av treff. Grønnsaker har blitt en av de heteste mattrendene i 2025 – både blant hjemmekokker og influensere. Alt fra kålbiffer med urtesmør til ovnsbakte grønnsaker med hot honey er blant det mest populære innholdet akkurat nå.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom