Parat

Parat tillitsvalgte i SSB støtter lederutnevnelsen av Bjørnar Gundersen

Del

Omstillingsprosessen i SSB har lenge skapt bekymring og vært en belastning for ansatte. Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud, sier han håper ny leder nå i større grad vil lytte til de ansatte slik at prosessene kommer på rett spor.

Konflikten i SSB er i media sterkt knyttet til endringer i forskningsavdelingen, der flere forskere flyttes til statistikkavdelingen mot sin vilje.

Parat mener det må være geografisk uavhengighet

En minst like stor årsak til urolighetene er ifølge Skjæggerud knyttet til flytting av ressurser mellom Oslo og Kongsvinger.

– SSB har store kompetanseavdelinger som kan bli skadelidende dersom SSB ikke endrer retning i omorganiseringsarbeidet. Vi aksepterer ny organisasjonsmodell, men i dagens teknologiske samfunn er det ingen grunn til å samle alle innenfor samme arbeidsområde geografisk, sier Parat-lederen.

Ansatte som over år har tilegnet seg kompetanse innen et statistikkfelt, kan bli tvunget til å lære opp nye personer, før de selv må lære seg et nytt statistikkområde og fagfelt.

– Dette vitner om dårlig ressursbruk og et element som er med på å skape unødvendig usikkerhet blant de ansatte. Vi regner med at ny leder griper fatt i problemet og lar ansatte samhandle uavhengig av geografi, sier Skjæggerud.

Nøkkelord

Kontakter

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 19-23
0133 Oslo

21 01 36 00http://www.parat.com

Følg saker fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Parat

Parat er positiv til Hovedtillitsvalgt for pilotene i Widerøe, Sindre Haanshuus, sier FOT-rutene dekker det meste av kortbanenettet. – Når staten nå ser ut til å betale for bortfall av inntekter på disse rutene er dette et viktig bidrag -kompensasjon19.3.2020 11:09:44 CETPressemelding

Etter onsdagens møte med samferdselsministeren og næringsministeren ble det klart at Storting og regjering må benytte ulike virkemidler til de ulike flyselskapene. Parat-leder Unn Kristin Olsen sier hun er glad for at Stortinget sikrer Widerøes ruter i distriktene.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom