Parat

Parat om revidert statsbudsjett

Del

Parat-leder Unn Kristin Olsen er positiv til at den eksisterende kompensasjonsordningen for næringslivet videreføres ut oktober, men samtidig skeptisk til forslaget om å kutte permitteringstiden til 26 uker allerede fra 1. juli.

Olsen mener dagens permitteringsordning minst må videreføres ut august.

– Det kan være gode grunner til å avvente nettopp dette til over sommeren når vi har kommet lenger i vaksineringen og ser konturene av hvordan en tilbakeføring til «normalen» vil slå ut, sier hun.

Kritisk behov for støtte til norsk luftfart

Parat-lederen sier det er positivt at luftfarten endelig omfattes av den generelle kompensasjonsordningen for næringslivet, en ordning Parat lenge har kjempet for å få igjennom.

– Sammen med kabinforeningene, bakkeansatte, pilotene og alle andre tilknyttet norsk luftfart har det vært viktig å redde norske flyselskaper gjennom pandemien, sier Olsen.

Leder for Pilotforbundet i Parat, Oddbjørn Holsether, er enig og har selv vært i flere møter med både regjering og opposisjon om denne saken.

– Det er samtidig vanskelig å forstå hvorfor denne bransjen over så lang tid er holdt utenfor en så viktig og sentral støtteordning, sier Holsether.

Han mener det samtidig må innføres en særskilt kompensasjonsordning for flyselskapene.

– Det er tidligere avsatt 750 mill. til rutekjøp innenfor luftfarten. Slik vi har forstått det, blir disse rutekjøpene ikke gjennomført og vi mener at disse midlene må omdisponeres som en del av en større stabiliseringspakke for norsk luftfart, sier Holsether.

Pilotlederen sier han er glad for at de gjennom møter med Samferdselsminister Knut Arild Hareide nå ser ut til å ha fått gjennomslag for at det avsettes midler til et kompetanseløft for luftfarten.

– Det er avsatt et beløp på 10 millioner, noe vi mener burde være minst 30 millioner, sier Holsether.

Leder for Parat Kabinforbund, Sissel Vian, sier det er på tide at luftfarten involveres i kompensasjonsordningen for næringslivet.

– Flyselskapene har så langt fått begrenset støtte. Skal vi kunne reise oss etter pandemien og være i stand til å konkurrere med utenlandske flyselskap, må det på plass utvidede støtteordninger for luftfarten i Norge, sier Vian.

Nøkkelord

Kontakter

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 23
0187 Oslo

482 10 100http://www.parat.com

Følg pressemeldinger fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom