Parat

Parat mener stønadsperioden for permitterte må utvides

Del

Folketrygdens bestemmelser om full stønadsperiode for permitterte er på 104 uker. For mange permitterte innenfor hotell- og restaurant, reiseliv og luftfart er snart dette taket nådd. Parat-leder Unn Kristin Olsen sier disse arbeidstakerne nå risikerer å miste retten til dagpenger.

Enkelte arbeidstakere har vært permittert siden pandemien brøt ut i mars 2020.
– Det er for mange arbeidstakere som har vært permittert siden mars 2020, og som nå nærmer seg taket i Folketrygdens bestemmelser om full stønadsperiode på 104 uker. Vi har i dag anmodet regjeringen om å endre reglene, slik at ingen skal risikere å stå uten dagpenger, eller miste sine rettigheter, som permittert, sier Olsen.

Etterlyser mer forutsigbarhet
Parat-lederen viser til inngripende tiltak for næringer og arbeidstakere som følge av pandemien.
– Vi er opptatt av at det må etableres en forutsigbarhet i støtte- og kompensasjonsordningene som gjelder under pandemien. Så lenge virksomheter opplever redusert etterspørsel grunnet myndighetspålagte restriksjoner, må vi også kunne forvente at myndighetene stiller opp med ekstraordinære støtte- og kompensasjonsordninger så lenge det er restriksjoner som hindrer normal næringsdrift, sier Olsen.

Hun viser til at enkelte bransjer er hardere rammet av myndighetens påbud og restriksjoner, enn andre.
– Vi tenker spesielt på hotell- og restaurant, reiseliv og luftfart. Konsekvensene av tiltakene er ofte umiddelbare i disse bransjene, samtidig som det er en treghet i systemet som gjør at aktiviteten ikke tar seg opp fra den ene dagen til den andre. Disse næringene- og ansatte i disse næringene trenger en bedre forutsigbarhet enn hva vi har i dag, sier Parat-lederen.

Ønsker bedre tilrettelegging for etterutdanning
Olsen gjentar også behovet for å styrke NAV og legge til rette for ordninger som gjør det mulig å kombinere arbeid, med etter- og videreutdanning under permitteringsperioden eller i deler av arbeidstiden.
– Etter vår oppfatning vil dette være viktige virkemidler for å sikre en god tilbakeføring til arbeidslivet for arbeidstakere som alt for lenge har stått utenfor arbeidslivet, sier hun.

Nøkkelord

Kontakter

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 23
0187 Oslo

482 10 100http://www.parat.com

Følg pressemeldinger fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Parat

Unødvendig risiko for pasienter og personalet i apotek2.12.2021 15:37:30 CET | Pressemelding

I apotek jobber det over 7 000 autorisert helsepersonell som har daglig kontakt med pasienter, både potensielle smittebærere av korona og pasienter i risikogruppen. Kodene kommunene får fra FHI for å få oversikt over helsepersonell inkluderer ikke apotek, og i mange kommuner blir derfor ikke helsepersonell i apotek prioritert for tredje dose. Det utsetter både pasienter og personalet i apotek for unødvendig risiko.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom