Parat

Parat avviser «nytt» tilbud fra NHO

Del

Parats forhandlingsleder i vekterstreiken, Lars Petter Larsen, sier det ikke er noe nytt i det såkalte tilbudet NHO sendte ut én time etter at streiken var et faktum. Han sier dette er et utspill fra NHO, der arbeidsgiverne forsøker å fremstille vekterne i et dårlig lys.

Larsen sier NHO bare gjentar det samme som ble sagt under meklingen.

– Fakta er at vi er enige om å holde oss innenfor rammene fra frontfaget. NHO vil imidlertid diktere hvordan pengene skal fordeles, uten å ta hensyn til ansattes ønsker og behov, sier Parats forhandlingsleder.

Han sier de tillitsvalgte vil prioritere å bruke en liten del av pengene på dem som jobber natt og helg.

– Vi har siden forhandlingsstart fremmet krav om at tilleggene for natt- og helgearbeid skal økes med to kroner pr time. Tilleggene for natt- og helgearbeid utgjør i dag 26 og 46 kroner, og har stått stille i ti år, sier Larsen.

Parats forhandlingsleder sier det er viktig at arbeidstakere som tar den ekstra belastningen det er å jobbe natt og helg, også får anerkjennelse for dette over lønnslippen.

– Arbeidsgiver avviser våre krav og vil diktere hvordan hvert eneste øre skal fordeles. Når de nå én time etter streikestart fremsetter et «tilbud» som ikke medfører noe nytt, bidrar det kun til å forsure klimaet og vanskeliggjøre saken, sier Larsen.

Nøkkelord

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 19-23
0133 Oslo

482 10 100http://www.parat.com

Følg saker fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom