Ving Norge

Pangstart for Vings reisebestillinger i 2023 – salget opp med 122 %

Del
Reiseåret 2023 startet med et brak. Trafikken til ving.no nesten doblet seg, og antall bestillinger skjøt i været. Den første uken i 2023 økte Vings sommersalg med hele 122 % sammenlignet med uke 52. Vinterreisene går nå virkelig unna, og januar er fullbooket. Det er heller ikke mye ledig i februar, og i vinterferien er mer enn 9 av 10 reiser allerede solgt.

-          Vi opplevde nærmest loddrette salgskurver de første dagene av det nye året. Vi var klar over at det var en stor reiselyst der ute og at nordmenn prioriterer å reise til tross for økonomisk utfordrende tider, men at 2023 skulle starte med et slikt nyttårsbrak - det tror jeg ikke noen av oss hadde forutsett, sier Marie-Anne Zachrisson, landssjef i Ving.

Salget av pakkereiser med rutefly har også fått et løft etter nyttår, og har i årets to første uker økt med 159 % sammenlignet med de to siste ukene i 2022. Sammenligner vi med de to første ukene i 2019, har salget økt med 13 %. Reisemålene langs Costa del Sol i Spania er de som er mest populære, og blant de mer eksotiske reisemålene er det Maldivene og Mauritius som skiller seg ut. Ving merker også en stor interesse for fotballreiser, Formel 1 og Middelhavscruise.

Mange sikrer seg sommerferien allerede nå og Mallorca er favoritten

Sammenligner vi perioden vi er i nå med samme periode i 2020, rett før pandemien brøt ut, har salget av sommerreiser hos Ving økt med 22 %. Det er solgt flest reiser på forsommeren, mai og juni, og det er følgende reisemål som har solgt best; Mallorca, Kreta, Rhodos og Kypros. Salget av reiser til førstnevnte har økt med hele 83 % sammenlignet med i fjor.

Hellas er også en stor favoritt blant de norske feriegjestene, og alt tyder på at det blir en skikkelig Hellas-sommer i 2023 også. For å møte kundenes etterspørsel har Ving økt antall reiser dit i sommer. I tillegg til sitt eget charterflyselskap Sunclass Airlines, øker også Ving flykapasiteten i sommer ved å samarbeide med Braathens og Flyr. Dette gjør at flere nordmenn kan fly direkte fra sin lokale flyplass til en rekke populære reisemål ved Middelhavet.

Ving kåret til «Norges beste pakkereisearrangør» på Grand Travel Awards

Og Ving har mer enn bare gode salgstall å glede seg over. Den 12. januar, på reiselivest store Oscar-fest Grand Travel Awards, ble nemlig Ving kåret til «Norges beste pakkereisearrangør».

-          Dette er en pris vi er utrolig glade for, og ikke minst stolte over, å vinne. På mange måter understreker prisen den sterke posisjonen Ving har i bransjen. Den er også en anerkjennelse til alle de ansatte i Ving, og en belønning for den gode jobben som gjøres hver eneste dag. Dette er en bekreftelse på at vi er på rett vei, og vi er svært glade for tilliten denne prisen gir oss», kommenterer Marie-Anne Zacrisson, landssjef i Ving.

Les mer om Grand Travel Awards.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Ving Norge

Ving Norge
Ving Norge
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

915 08 888http://www.ving.no

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 170 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon og i utvalgte reisebyråer over hele landet. 

Følg pressemeldinger fra Ving Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ving Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ving Norge

Vings flyselskap Sunclass Airlines innleder samarbeid med Nordic Electrofuel6.2.2023 12:33:02 CET | Pressemelding

Sunclass Airlines, en del av Ving / Nordic Leisure Travel Group, har inngått en intensjonsavtale med Nordic Electrofuel (NEF) i Norge. Selskapene skal samarbeide om å fremme utvikling av syntetisk flydrivstoff (e-fuel), og Sunclass tar sikte på å kjøpe NEFs produkter når disse kommer på markedet. Nordic Electrofuel forbereder byggingen av et (PtL) kraft-til-væske-anlegg av industriell størrelse på Herøya. Anlegget skal produsere e-fuel av vannkraft, vann og gjenbruk av uunngåelig CO2.

Ving spår 5 reisetrender for 20233.1.2023 16:47:04 CET | Pressemelding

Nok et spesielt reiseår kan legges bak oss, og selv om det kan føles fjernt med omfattende reiserestriksjoner nå, så er det faktisk ikke mer enn et år siden at dette var hverdagen. Dermed er det kanskje ikke så rart at 2022 var preget av et oppdemmet reisesug, og man kunne snakke om ketchupeffekten når alle ville reise ut og gjenoppdage verden igjen – noe som førte med seg utfordringer som passkø, flyplasskaos, flykanselleringer og streik. Deretter fulgte en stadig mer usikker situasjon i omverdenen med inflasjon og høye strømpriser. Til tross for dette tyder alt på at det fortsatt er et sterkt ønske om å reise blant nordmenn. I krystallkulen for 2023 ser Ving reisetrender preget av både sikkerhet og rimelige ferier, men også et ønske om å utforske både det kjente og lokale, så vel som det spektakulære og eksotiske.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom