På flukt: Matkulturen ble med fra Iran til Rælingen
I disse dager starter Ramadan, muslimenes fastemåned, og høydepunktet for mange under helligdagene er de fantastiske måltidene som bryter fasten. Golalah Abbasis lekre kokebok, Golalahs matreise inneholder nydelige oppskrifter på mat fra Algerie i vest til Afghanistan i øst. Det er en herlig blanding av påvirkninger fra først og fremst kurdiske, arabiske, persiske og tyrkiske mattradisjoner.
Golalah jobber som tolk og er kurdisk flyktning. Sammen med storfamilien i Rælingen kom hun til Norge for to tiår siden. Familien har måttet flykte flere ganger, men gjennom alle disse opprivende avreisene, har én ting fulgt Golalah som en påminnelse om hvem hun er og hvor hun kommer fra, og det er matlagingen.
Boka gir også en innføring i muslimske høytider og innsikt i matkulturen i hele regionen. Golalahs mål er at leserne skal forføres til å bli kjent med nye retter og kombinasjoner fra Midtøsten gjennom mat som er laget av lett tilgjengelige råvarer.
Gode minner fra mors matlaging
Kjærligheten til mat kommer fra de gode minnene fra barndommen med en hjemmeværende mor som kunne trylle frem lekre matretter som putret på ovnen i timevis, selv med et begrenset budsjett. Golalah brenner for å viderebringe denne matgleden og kulturtradisjonen til sine tre barn, og nå også det norske folk.
I Midtøsten er mat mye mer enn bare et drivstoff for kroppen. Mat er en god grunn til å samles. Gjestfrihet er en dyd og gjestene skal møtes av bord som bugner av små og store retter.
Kurdiske, arabiske, persiske og tyrkiske mattradisjoner
Dagens kjøkken i Midtøsten er en herlig blanding av påvirkninger fra først og fremst kurdiske, arabiske, persiske og tyrkiske mattradisjoner. Her er det aromatiske og smakfulle krydder i overflod. Mange av Midtøstens kjente retter er helt veganske, og kjøttrettene inneholder mye bønner og grønnsaker. Dette er mat som er full av smak og dessuten bra for både helse og klimaet!
I Golalahs matreise har matprofilen og kjøkkenmesteren Golalah Abbasi samlet 80 av sine beste retter supplert av et vell av tips og triks og kunnskap om råvarer og ingredienser.
Ta kontakt for anmeldereksemplar eller intervju med Golalah Abbasi.
Nøkkelord
Kontakter
Julie KalagerPressesjef Bonnier Norsk Forlag
Tel:92 62 98 73julie.kalager@bonnierforlag.noBilder
Om Bonnier Norsk Forlag
Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag
– Vi sprang frå dobesøk til mating19.4.2024 08:17:30 CEST | Pressemelding
For over 15 år sidan hadde Elin Eika Bringa sommarjobb på ein sjukeheim. Tida var knapp, folka få. Erfaringa har inspirert romandebuten Snart er eg natt.
Lesbisk fratatt sønnen15.4.2024 07:38:00 CEST | Pressemelding
Debré forlot ektemannen, ble hjemløs og sa opp toppjobben for å skrive og leve et fritt liv.
Kritikerfavoritten Amina Elmi til Norge!12.4.2024 12:39:20 CEST | Pressemelding
Heftig budkrig om prisvinneren Amina Elmi, som borrer i rasisme, legning og sin fars død.
Denne 25-åringen selger mer enn Oprah11.4.2024 09:16:44 CEST | Pressemelding
Keila Shaheens skyggearbeid har eksplodert på TikTok med millioner av visninger. Nå kommer endelig sensasjonen Journal for skyggearbeid på norsk.
Slik får du bedre relasjoner10.4.2024 09:51:47 CEST | Pressemelding
I Din lommeterapeut gir TikTok-personlighet Dr. Annie Zimmerman råd om hvordan du kan bygge bærekraftige vennskap og kjærlighetsforhold og ta eierskap til din mentale helse.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom