Bonnier Norsk Forlag

På flukt: Matkulturen ble med fra Iran til Rælingen

Del
Golalah Abbasi har måttet flykte flere ganger, men én ting har alltid fulgt henne: Kjærligheten til og kunnskapen om matlaging.
Golalahs Abbasi har laget en nydelig kokebok med mat fra Midtøsten.
Golalahs Abbasi har laget en nydelig kokebok med mat fra Midtøsten.

I disse dager starter Ramadan, muslimenes fastemåned, og høydepunktet for mange under helligdagene er de fantastiske måltidene som bryter fasten. Golalah Abbasis lekre kokebok, Golalahs matreise inneholder nydelige oppskrifter på mat fra Algerie i vest til Afghanistan i øst. Det er en herlig blanding av påvirkninger fra først og fremst kurdiske, arabiske, persiske og tyrkiske mattradisjoner.

Golalah jobber som tolk og er kurdisk flyktning. Sammen med storfamilien i Rælingen kom hun til Norge for to tiår siden. Familien har måttet flykte flere ganger, men gjennom alle disse opprivende avreisene, har én ting fulgt Golalah som en påminnelse om hvem hun er og hvor hun kommer fra, og det er matlagingen. 

Boka gir også en innføring i muslimske høytider og innsikt i matkulturen i hele regionen. Golalahs mål er at leserne skal forføres til å bli kjent med nye retter og kombinasjoner fra Midtøsten gjennom mat som er laget av lett tilgjengelige råvarer.

Gode minner fra mors matlaging

Kjærligheten til mat kommer fra de gode minnene fra barndommen med en hjemmeværende mor som kunne trylle frem lekre matretter som putret på ovnen i timevis, selv med et begrenset budsjett. Golalah brenner for å viderebringe denne matgleden og kulturtradisjonen til sine tre barn, og nå også det norske folk. 

I Midtøsten er mat mye mer enn bare et drivstoff for kroppen. Mat er en god grunn til å samles. Gjestfrihet er en dyd og gjestene skal møtes av bord som bugner av små og store retter.

Kurdiske, arabiske, persiske og tyrkiske mattradisjoner

Dagens kjøkken i Midtøsten er en herlig blanding av påvirkninger fra først og fremst kurdiske, arabiske, persiske og tyrkiske mattradisjoner. Her er det aromatiske og smakfulle krydder i overflod. Mange av Midtøstens kjente retter er helt veganske, og kjøttrettene inneholder mye bønner og grønnsaker. Dette er mat som er full av smak og dessuten bra for både helse og klimaet!

I Golalahs matreise har matprofilen og kjøkkenmesteren Golalah Abbasi samlet 80 av sine beste retter supplert av et vell av tips og triks og kunnskap om råvarer og ingredienser. 

Ta kontakt for anmeldereksemplar eller intervju med Golalah Abbasi.   

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Golalahs Abbasi har laget en nydelig kokebok med mat fra Midtøsten.
Golalahs Abbasi har laget en nydelig kokebok med mat fra Midtøsten.
Last ned bilde
Bli med Golalah på kjøkkenet! Foto: Jordan og Jarli.
Bli med Golalah på kjøkkenet! Foto: Jordan og Jarli.
Last ned bilde

Om Bonnier Norsk Forlag

Bonnier Norsk Forlag
Bonnier Norsk Forlag
Postboks 7133, St.Olavs plass
0130 Oslo

92629873https://bonnierforlag.no

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

En bok om bordtennis. Og om alt det andre.9.5.2025 11:53:46 CEST | Pressemelding

Etter førti år uten racket står Øystein Lie igjen på den andre siden av bordet – denne gangen med dypere pust, artrose og et behov for å forstå hva som gikk tapt underveis. Bordtennisdagbøkene er en underfundig fortelling om å vende tilbake til noe man aldri helt forlot, om underskrudde baller og overstyrte liv. Gjennom turneringer, tap og sporadiske triumfer vikles et liv ut – fylt av minner, skam, kjærlighet og en far som blir stadig sykere. Med varm humor skriver Lie fram et portrett av en mann som forsøker å spille seg fri fra både fortid og forestillinger. Dette er en bok om bordtennis. Og om alt det andre. Øystein Lie bor på Frosta. Han debuterte med romanen Løp (2014), og har blant annet skrevet boka Skjerpings om Olaf Tufte (2021) og Tronds Hjem - en fortelling på innsiden av Nidaros Sosialdemokratisk Forum (2023). Bordtennisdagbøkene lanseres 9. mai. Ta kontakt for et anmeldereksemplar eller intervju.

Birgitte Larsen bokdebuterer!8.5.2025 12:10:50 CEST | Pressemelding

To kolleger får øynene opp for hverandre når de møtes som klimaaktivister. En kommunikasjonsrådgiver mister synet, men utvikler en sjette sans. En fortvilet mor på familieferie må reddes fra en eksistensiell tvil som overskygger alt. Som i en ny jord er en samling uforutsigbare noveller om mennesker som sliter med tilværelsen, men som er villige til å gi virkeligheten en siste sjanse. Novellene beveger seg mellom det dagligdagse og det mirakuløse, det håpløse og det poetiske, og handler om kjærlighet, ensomhet, himmellegemer og lengselen etter noe helt, helt annet. – Selve idéen til boka er en videreutvikling av en romanidé jeg jobbet med da jeg gikk på Skrivekunstakademiet, forteller Birgitte Larsen. – Jeg var gravid da, og syntes det var problematisk å skulle sette barn til en verden som føltes så slitt og utrygg, og jeg ville skrive om en gruppe gravide kvinner som evakuerte inn i fjellet for å føde barna sine i en grotte hvor de skulle skape en ny verden fra scratch. Idéen til Som

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye