Opplysningskontoret for frukt og grønt

Ovnsbakte rotgrønnsaker til påskelammet

Del

Det er noen klassiske retter de fleste av oss forbinder med påske. Mange ser for seg pølser på bål, lammestek på påskeaften, og kylling underveis. Uansett passer det helt supert med ovnsbakte grønnsaker til. Det er så godt at det til og med kan spises alene.

Ovnsbakte grønnsaker er perfekt påskemat.
Ovnsbakte grønnsaker er perfekt påskemat.

Sellerirot er en av «kokkenes fire store»

De klassiske grønnsaker som gir masse smak til maten er sellerirot, gulrot, purre og løk, som alle er godt kjent og elsket av svært mange mennesker som er glad i å lage mat. Det viser seg imidlertid at ikke alle er like kjent med selleriroten.

-          Om du ikke har oppdaget selleriroten ennå så har du mye å glede deg til, sier Toril Gulbrandsen, som er kokk i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Alle rotgrønnsakene og andre norske lagringsgrønnsaker representerer jo god og bærekraftig mat, og stadig flere utvider sitt eget utvalg med nye tilberedingsmetoder.

-          Ovnsbakte rotgrønnsaker er min egen favoritt – de er vakre å se på, passer til det meste og egner seg godt til å fylle minst halve tallerken til både hverdag og fest, fortsetter Gulbrandsen. Det skjer noe magisk med rotgrønnsakene når de ovnsbakes – de får en mild og søtlig smak, og så gjør de seg jo selv i ovnen. Perfekt når feriefreden skal senke seg.

 

Her er kokkens anbefaling til påskelammet

INGREDIENSER til 4 porsjoner

2 persillerøtter

2 gulrøtter

1 tykk skive sellerirot

1 rødløk

1 sitron

2 ss olje

6 stilker timian

 

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Vask og tørk grønnsakene og sitronen.
  • Skrell gulrøtter og persillerøtter og del dem i to på langs.
  • Skjær skallet av selleriroten og skjær den i staver.
  • Skjær løk og sitron i båter.

Legg alt på et stekebrett med bakepapir. Ha noen dråper med olje over. Dryss over litt salt og pepper.

Bak i ovn i ca. 20 minutter til alt er litt mørt – grønnsakene kan stå i ovnen mens steken hviler.

Server med et dryss av timian.

Nøkkelord

Kontakter

Gerd ByermoenKommunikasjonssjef

Har ansvar for å tilrettelegge intern og eksterne kommunikasjon og er hovedkontakt for alle mediehenvendelser. Er opptatt av å formidle kunnskap om frukt, bær og grønnsaker og ikke minst spre matglede.

Tel:952 83 171gerd.byermoen@frukt.no

Toril GulbrandsenMatfaglig rådgiver

Er utdannet kokk og har praktisert yrket i inn og utland. Har en lang fartstid i frukt- og grøntbransjen, og er matfaglig ansvarlig. Er opptatt av fargerik matglede, med mye frukt og grønt, for store og små, i alle situasjoner.

Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.no

Bilder

Ovnsbakte grønnsaker er perfekt påskemat.
Ovnsbakte grønnsaker er perfekt påskemat.
Last ned bilde
Om du ikke har oppdaget selleriroten ennå så har du mye å glede deg til, sier Toril Gulbrandsen, som er kokk i Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Om du ikke har oppdaget selleriroten ennå så har du mye å glede deg til, sier Toril Gulbrandsen, som er kokk i Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom