Story House Egmont

Over 200 deltok i Egmonts tegneseriekonkurranse!

Del

Nå er finaleheatet klart og 25 veldig lovende serieskapere går videre i Egmonts store, episke tegneseriekonkurranse!

Nivået var høyt blant de 200 som leverte til Egmonts episke konkurranse! Her ser dere noen av de nominerte til finale-heatet!
Nivået var høyt blant de 200 som leverte til Egmonts episke konkurranse! Her ser dere noen av de nominerte til finale-heatet!

– Det er imponerende mange som vil lage tegneserier, og nivået har vært skyhøyt! Det gir oss stor tro på fremtiden for dette mediet som vi alle er så glade i. Spennende tegneserier for barn og unge er selve nøkkelen for å skape leselyst, og nå sikrer vi at også fremtidens barn får flotte serier, sier redaktør i Egmont, Tonje Tornes. 

Forlaget har de siste årene gitt ut barnebokserier som Nordlys av Malin Falch, Ragnarok av Odin Helgheim, Arkin – Lysets vokter av H. L. Phoenix, Snøkattprinsen av Dina Norlund og Dragens Øye av Charlotte Sandmæl. Disse forfatterne sitter også alle i konkurransens jury og skal være med på å bedømme hvem av de 25 som ender på pallplasseringene og deler en premiepott på hele 100 000 kroner. 

Nye talenter                    
– Der har vi dusken brodere meg en som skal få bokkontrakt – og der er det en til! Dette er tanken som slo meg da jeg begynte å lese igjennom de 25 finalistene i Egmonts tegneseriekonkurranse, sier redaksjonssjef Tormod Løkling, som også sitter i juryen. 

– Flere av disse vil bli å finne i bokhandlenes utstillingsvinduer om ikke lenge, med glødende anbefalingslapper fra de ansatte. Dette profetiske blikket inn i krystallkulen – og bidragenes høye kvalitet – gjør juryarbeidet blærekriblende moro, sier Løkling.

Denne høsten lanserte Egmont bokserien Oppfinneren av Lars Henrik Eriksen. Enda et nytt tilskudd til forlagets mange episke tegneserier. Oppfinneren ble med en gang plukket ut av Norla (Norwegian Litterature abroad) som en deres satsningstitler denne våren. 

– Til neste år vil vi også lansere en par nye serier som vi vet vil gå rett inn i lesehjertet til barn og unge. Samtidig som vi gleder oss til å presentere oppfølgerne i våre eksisterende og populære bokserier, sier Tornes. 

Nedenfor presenteres de 25 finalistene i tilfeldig rekkefølge: 

Didrik Magnus-Andresen: Einherjar

Benedicte Luane Kristensen & Sam Einar Engh Syftestad: Forbi stjernenes port

Helsa A. Bough: Fish Out of Water

Eivind Bovor: Jeanne d’Arc

Charlie Aabø og Emmet O’Brien: Spøkelsesseilene 

Sindre Finnøy: Anubis - Dog of Death

Gert Olav Stene: Trollungen

 Karoline Grønvik: Vanderguard

Linn Catherin Hansen: Ekko 

Håvard Heggenhougen: Glimt 

«Jaws»: Rawr! 

Karoline Lie: Krystallbærerne  

Ingvild Kristiansen: Mosegrodd

Bård Lilleøyen: Lunas tåre

Tessa Nelissen: Sennas hjerte

Peder Hornseth Nygaard: Limbo

Birgitte Runde: Mot tidevatnet 

Sam Klein: Den røde borgen

Sara Hjardar: Mia og barna som forsvant

Sigrid Moe: Månepalasset 

Even Skaranger: Navigatøren

Stian Marton Hansen: Zombie

Xaffie Sarkol: Astrum 

Jofrid Sandgren Østenstad: Man må jo se Europa

Lucy Østmann og Tiril J. Bellinghiri: Datter av Atlantis

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nivået var høyt blant de 200 som leverte til Egmonts episke konkurranse! Her ser dere noen av de nominerte til finale-heatet!
Nivået var høyt blant de 200 som leverte til Egmonts episke konkurranse! Her ser dere noen av de nominerte til finale-heatet!
Last ned bilde

Lenker

Om Story House Egmont

Story House Egmont
Story House Egmont
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom