Norsk Osteopatforbund

Osteopater bidrar til bedre folkehelse

Del
2022 går mot slutten – et historisk år for osteopatien i Norge. Flere helseprofesjoner har fått autorisasjon, og de som prøver å spå om fremtidens helsetjeneste sier klart at det vil måtte komme store endringer dersom vi skal klare å møte befolkningens behov i årene fremover.
Foto: Bjørn Harstad.
Foto: Bjørn Harstad.

Historisk vedtak

Stortingets vedtak om å innlemme osteopater, naprapater og paramedisinere i autorisasjonsordningen tredde i kraft i mai. Manuellterapeutene fikk også et positivt vedtak om autorisasjon og blir etter planen innlemmet i ordningen fra januar 2023. Autorisasjon betyr kvalitetssikring av yrket osteopat, og trygghet for pasienter og våre samarbeidspartnere. Det betyr også at osteopater må etterleve helsepersonelloven og arbeide faglig forsvarlig, på lik linje med annet helsepersonell. 

Betydelig andel autoriserte osteopater

Flere hundre osteopater har søkt og fått innvilget autorisasjon på bakgrunn av utdanningskvalifikasjoner, og sammen med våre kollegaer gjør vi et betydelig bidrag for store pasientgrupper. Dette gjelder særlig muskel- og skjelettplager, som vi vet koster samfunnet store beløp hvert år i form av sykefravær, redusert yteevne og livskvalitet. Autoriserte osteopater bidrar til bedre folkehelse.

 Osteopater kan mye om kropp og helse. Som pasient skal du være trygg på at din osteopat vil tilby riktig behandling, og henvise deg videre når det er riktig. Rundt om i Norge arbeider osteopater hver dag for å gi god helsehjelp - du finner din osteopat på våre nettsider. 

Kontakter

Bilder

Foto: Bjørn Harstad.
Foto: Bjørn Harstad.
Last ned bilde

Om Norsk Osteopatforbund

Norsk Osteopatforbund
Norsk Osteopatforbund
Orkdalsveien 67
7300 Orkanger

Norsk Osteopatforbund arbeider for å sikre våre medlemmers faglige og politiske interesser. Vi jobber for å styrke osteopatiens posisjon i Norge og internasjonalt, gjennom høy faglig- og yrkesetisk standard. Vi skal utover dette fremme kvalitet i osteopatiutdanningen, samt utvikle faget slik at vi til enhver tid fremmer god folkehelse, og dermed bidra til å løse befolkningens muskel- og skjelettlidelser. Osteopater er autorisert helsepersonell. 

Følg pressemeldinger fra Norsk Osteopatforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Osteopatforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Osteopatforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom