Oslo Pride

Oslo Pride takker for støtten

Del

Regjeringen inviterte fredag de skeive organisasjonene for å lytte til appellene som skulle holdes på mandagens solidaritetsmarkering. Sterke historier fra skeive liv ble delt og viktigheten av synlighet, forsamlingsfrihet og ikke minst trygghet for å være den man er ble understreket.

- Oslo Pride jobber kontinuerlig med sikkerhet. Det handler om fysisk sikkerhet, at våre arrangement skal være sikre steder å komme til for hele den skeive bevegelsen. Trygghet handler også om at det skal være trygt å være den du er, uansett uttrykk og hvem du elsker. Den tryggheten skal vi ta tilbake, sier Inger Kristin Haugsevje, leder av Oslo Pride.

Oslo Pride er en festival som feirer og viser fram bredden i den skeive bevegelsen. Arbeidet til Oslo Pride strekker seg også utover landegrensene i solidaritet med skeive i andre land.

Skeive minoritetsgrupper opplever utrygghet

- Et lite lysglimt i det vonde som har skjedd er at den skeive bevegelsen blir lyttet til, og at vi i den skeive bevegelsen søker sammen for å finne løsninger. Nå er vi mer samlet, mer synlig, stoltere og sterkere enn noen gang, sier Haugsevje.  

Skeive minoritetsgrupper opplever særlig utrygghet i samfunnet. 

- Tema for neste års Oslo Pride er minoriteter i minoriteten. Dialog og tillitsbasert kommunikasjon med de ulike skeive organisasjonene har aldri vært viktigere. Jeg håper derfor at dagens møte er det første av mange, sier Haugsevje.  

Ingen arrangementer i Oslo i juli

Oslo Pride vil ikke arrangere noe i Oslo i juli.

- Oslo Pride har i de siste dagene stått i en enormt krevende situasjon. Vi er preget og litt slitne, men mest av alt utrolig motivert. Er det en ting som er sikkert så er det at Oslo igjen skal bli farget i regnbuens farger. Oslo Pride skal legge til rette for et trygt og inkluderende arrangement, sier Haugsevje. 

Oslo Pride har mottatt støtteerklæringer fra inn- og utland i løpet av den siste uken.

- I løpet av de siste dagene har vi fått mye støtte. Det setter vi enormt pris på. Jeg er sikker på at støtten også vil være der når det er trygt å samle skeive i Oslos gater til et stort arrangement igjen, sier Haugsevje.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Oslo Pride

Oslo Pride
Oslo Pride
Mariboes gate 13
0183 Oslo

http://www.oslopride.no

Oslo Pride er Norges største og viktigste feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Hundrevis av frivillige ildsjeler går sammen om å arrangere en ti-dagers festival hvor alle får være akkurat den man er.

Hele festivalen planlegges og driftes av frivillige, med rundt 80 helårsfrivillige og 300 frivillige under selve festivalen. Festivalen eies og arrangeres av FRI Oslo og Akershus, og er for alle som bryter med normene for kjønn og seksualitet.

Følg pressemeldinger fra Oslo Pride

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Oslo Pride på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Oslo Pride

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom