Oslo Pride

Oslo Pride inviterer til regnbuetog og solidaritetsmarkering

Del

Lørdag 10. september vil det gå et regnbuetog gjennom Oslos gater som ender opp i en solidaritetsmarkering på Kontraskjæret. – Vi inviterer alle som ønsker å vise at kjærligheten vinner – at mangfoldet er en rikdom, sier ny leder i Oslo Pride Dan Bjørke

Ny leder i Oslo Pride, Dan Bjørke. Foto: Rohan Fernando / Oslo Pride
Ny leder i Oslo Pride, Dan Bjørke. Foto: Rohan Fernando / Oslo Pride

Terroren natt til 25. juni der to ble drept og flere skadet førte til at Oslo Pride sin parade ble avlyst.

– Det var mange som hadde gledet seg til å gå i paraden for å feire kjærligheten og mangfoldet vi skal ha i samfunnet, og derfor trist og vondt ikke å få denne muligheten. En parade er viktig, ikke bare for de som går i den, men også fordi den signaliserer at du kan være slik du selv er og elske den du selv ønsker å elske, forteller Dan Bjørke.

I etterkant av avlysningen har Oslo Pride vært i dialog med publikum, festivalens frivillige og de skeive organisasjonene. Svært mange har etterlyst en anledning til å finne sammen og ta tilbake synligheten og friheten. Oslo Prides frivillige kaster seg derfor rundt for å arrangere både et regnbuetog og en solidaritetsmarkering.

– Vis hvilket samfunn vi ønsker å ha

Bjørke understreker imidlertid at arrangementet ikke er en erstatning for Oslo Prides avlyste parade.

– Da Oslo Pride måtte avlyse den offisielle paraden reagerte flere av de skeive organisasjonene med å lede an et eget aktivistisk tog. Dette vet vi krevde både stort mot og stor innsats på en svært vanskelig dag, og vi skal ikke sette dette viktige initiativet i skyggen. 

Regnbuetoget blir derfor ikke en parade slik vi kjenner den, men et folketog der alle som ønsker kan delta. Det blir ingen flåter eller egne seksjoner for ulike organisasjoner, og en behøver ikke melde seg på i forkant.

– Alle som ønsker å stå opp for mangfoldet og kjærligheten er invitert til å bli med. Ta med deg et flagg, og vis hvilket samfunn vi ønsker å ha, oppfordrer Bjørke.

Togets rute går innom Rozenkrantsgate der terrorhendelsen skjedde. Toget ender opp på Kontraskjæret, der det vil bli flere kulturelle innslag. Oslo Pride har god dialog med politiet om arrangementet. 

Praktisk informasjon

Lørdag 10. september
Regnbuetog gjennom Oslos gater
Solidaritetsmarkering på Kontraskjæret

Praktisk informasjon rundt oppmøtested, klokkeslett, tilgjengelighet, samt program for solidaritetsmarkeringen offentliggjøres på et senere tidspunkt.

Faktaboks: Dan Bjørke

  • Tok over som leder for Oslo Pride 24. august 2022
  • 36 år fra Lillehammer
  • Jobber ved Handelshøyskolen BI
  • Styremedlem i Oslo Pride siden 2021
  • Har innehatt flere frivillige verv i Oslo Pride siden 2009

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ny leder i Oslo Pride, Dan Bjørke. Foto: Rohan Fernando / Oslo Pride
Ny leder i Oslo Pride, Dan Bjørke. Foto: Rohan Fernando / Oslo Pride
Last ned bilde

Lenker

Om Oslo Pride

Oslo Pride
Oslo Pride
Mariboes gate 13
0183 Oslo

http://www.oslopride.no

Oslo Pride er Norges største og viktigste feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Hundrevis av frivillige ildsjeler går sammen om å arrangere en ti-dagers festival hvor alle får være akkurat den man er.

Hele festivalen planlegges og driftes av frivillige, med rundt 80 helårsfrivillige og 300 frivillige under selve festivalen. Festivalen eies og arrangeres av FRI Oslo og Akershus, og er for alle som bryter med normene for kjønn og seksualitet.

Følg pressemeldinger fra Oslo Pride

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Oslo Pride på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Oslo Pride

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom