Oslo Pride

Oslo Pride flytter til Kontraskjæret

Del
– Større plass, flere folk, mer kjærlighet!
Foto: Ida Toldnæs / Oslo Pride
Foto: Ida Toldnæs / Oslo Pride

De siste årene har Oslo Prides festivalområde Pride Park vært i Spikersuppa, men med økende pågang av publikum, spesielt under selve paradehelgen, har vi sett behovet for å utvide både areal og tilbud. I juni flyttes derfor Pride Park til Kontraskjæret for å gi oss større kapasitet.

– Dette blir tidenes Oslo Pride! Festivalen engasjerer store deler av samfunnet, og vi gleder oss til å kunne ta med enda flere i markeringen av mangfold, kjærlighet og inkludering, forteller leder Dan Bjørke.


Alt på ett område

Nye Pride Park vil blant annet romme Hovedscenen, BamseScenen, mingleområder, serveringssteder, barer, Pridebutikken og stands fra ulike organisasjoner og foreninger. I tillegg vil kultursatsningen fra fjorårets Pride Square integreres med en helt ny scene i parken, og Mini Pride får et eget område i forlengelsen av Kontraskjæret opp mot Skansen. Pride House vil dessuten avholdes på Legenes hus på Christiania Torv, bare et steinkast unna Pride Park. 

– Denne samlokaliseringen styrker programmet under Oslo Pride betydelig, med større bredde, representasjon og mangfold. Her er det plass til alle, og vi gleder oss masse, sier Bjørke. 

Utover de faste arenaene til Oslo Pride vil det også avholdes flere offisielle arrangementer i samarbeid med andre arenaer, deriblant et utvidet program på SALT.

---

Praktisk informasjon

  • Oslo Pride 2023 avholdes 23. juni - 1.juli
  • Pride Paraden går av stabelen 1. juli
  • Pride Park (Kontraskjæret) holder åpent i perioden 28. juni - 1. juli
  • Pride House er åpent i perioden 24. juni - 28. juni
  • Mini Pride er åpent i perioden 24. juni - 1. juli

Mer informasjon om årets program, arenaer, tilgjengelighet og karttegninger offentliggjøres utover våren.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Ida Toldnæs / Oslo Pride
Foto: Ida Toldnæs / Oslo Pride
Last ned bilde
Leder i Oslo Pride Dan Bjørke, her avbildet i Regnbuetoget september 2022. Foto: Rohan Fernando / Oslo Pride
Leder i Oslo Pride Dan Bjørke, her avbildet i Regnbuetoget september 2022. Foto: Rohan Fernando / Oslo Pride
Last ned bilde

Lenker

Om Oslo Pride

Oslo Pride
Oslo Pride
Mariboes gate 13
0183 Oslo

http://www.oslopride.no

Oslo Pride er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Hundrevis av frivillige ildsjeler går sammen om å arrangere en ti-dagers festival hvor alle får være akkurat den man er. 

Gjennom våre arenaer skal vi synliggjøre bredden i skeiv kultur og bidra til å sette fokus på både synlig og usynlig mangfold i det norske samfunnet. Oslo Pride fremmer holdninger som motarbeider diskriminering, hets og forfølgelse av skeive personer, samt tydeliggjør skeive perspektiver i internasjonalt menneskerettighetsarbeid.

Hele festivalen planlegges og driftes av frivillige, med rundt 80 helårsfrivillige og 300 frivillige under selve festivalen.

Oslo Pride 2023 går av stabelen 23.juni - 1. juli

Arenaene:
Pride Park: Onsdag 28. juni - lørdag 1. juli
Pride House: Lørdag 24. juni - tirsdag 27. juni
Mini Pride: Lørdag 24. juni - lørdag 1. juli
Pride Parade: Lørdag 1. juli!


Følg pressemeldinger fra Oslo Pride

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Oslo Pride på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Oslo Pride

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom