SINTEF

Oppstart for internasjonalt forskningssenter innen vindkraft

Del

TRONDHEIM – Forskningssenteret NorthWind, som skal forske på vindkraft, hadde oppstart i dag med sin første generalforsamling.

Senterets mål er å gjøre vindkraft billigere, mer effektiv og mer bærekraftig. Et primært forskningsområde blir havvind.

Senterleder og sjefforsker hos SINTEF, John Olav Tande, sier at store kostnadskutt er innen rekkevidde for både flytende og bunnfaste vindparker til havs, men at kuttene kommer ikke av seg selv: "Hovedveien til suksess for havvind er som et rep bestående tre tråder: utbygging, forskning og innovasjon. I NorthWind skal vi bidra til nettopp styrke to av trådene, nemlig forskning og innovasjon." Når det gjelder den siste tråden, utbygging, kom det gode nyheter forrige uke, da Olje- og energidepartementet avslørte i en stortingsmelding at de går for storskalautbygging av havvind.

NorthWind samler over 50 partnere fra forskningsinstitutter og industri over hele verden. Senteret ledes av SINTEF, med forskningspartnere NTNU (Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet), NINA (Norsk institutt for naturforskning), NGI (Norges Geotekniske Institutt) og UiO (Universitetet i Oslo).

NorthWind er finansiert gjennom partnerne og Norges forskningsråds ordning Forskningssentre for miljøvennlig energi.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

John Olav Tande, Sjefforsker SINTEF og leder for FME NorthWind
John Olav Tande, Sjefforsker SINTEF og leder for FME NorthWind
Last ned bilde
Infografikk NorthWind (SINTEF)
Infografikk NorthWind (SINTEF)
Last ned bilde

Lenker

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

40 00 51 00http://www.sintef.no

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no

Følg pressemeldinger fra SINTEF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SINTEF

Ny industriklynge for CO2-fangst-og-lagring i Midt-Norge7.12.2021 11:12:45 CET | Pressemelding

En ny industriklynge skal undersøke muligheter og utfordringer knyttet til CO2-fangst-og-lagring (også kjent som CCS) for bedrifter i Midt-Norge. Industriklyngen har fått navnet CCS Midt-Norge og skal kartlegge veien til mulig utvikling av infrastruktur for CO2-håndtering i regionen. Denne infrastrukturen vil blant annet gjøre det mulig for midt-norsk industri å lage lavutslippsprodukter, som forventes å kunne gi økt verdi i fremtiden.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom