Opplysningskontoret for frukt og grønt lanserer ny konkurranse i dag
NM Sunn Mat i farta 2022 er navnet på den nye konkurransen for alle som serverer og tilbyr mat til folk i farta. Konkurransen skal inspirere og bidra til at det blir lettere for folk å velge sunnere og mer næringsrik mat når de er «på farta».
#MerAv – også på farten
Konkurransen NM Sunn Mat i farta er nytt av året og skal arrangeres for første gang. Det er Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i samarbeid med Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF), Sjømat Norge og Norges Frukt- og Grønnsakgrossisters Forbund (NFGF) som står bak konkurransen.
– Vi skal kåre Norges beste Sunn Mat i farta-rett som skal bestå av grove kornprodukter, sjømat og frukt og grønt. Konkurransen foregår på sommeren når mange er i feriemodus og mer på farta enn vanlig. Konkurransen vil bidra til å fremme innovative og smaksrike retter med sunne matvarer som vi alle kan spise #MerAv, sier prosjektleder Silje Thoresen Tandberg i OFG.
Konkurransefortrinn
– Alle som serverer mat til folk i farta oppfordres til å delta. Det er et konkurransefortrinn å tilby mat som folk ønsker å spise mer av. Om du jobber i et gatekjøkken, i en butikk, på en ferge, bensinstasjon, tog, flyplass, bakeri/kafe, kiosk, streetfoodvogn eller andre steder som tilbyr mat til folk i farta, ja da må du melde deg på, forklarer Tandberg.
– Påmeldingsfristen er 1. juli. Allerede nå ser vi stor interesse for konkurransen og det er gøy, smiler hun.
Juryen gleder seg
– Jeg gleder meg veldig til å se alle bidragene som er med i denne konkurransen. Dette er et supert tiltak som kan bidra til at det blir lettere å velge sunnere. Tenk på hvilken betydning det har, sier kjendiskokk og kjøkkensjef Christer Rødseth. Han er en av dommerne i juryen.
Diplombaker Kjetil Dale Aas som er hovedtrener for Baker- og Konditorlandslaget og fagansvarlig i opplæringskontoret er også med i juryen. Han hilser denne konkurransen svært velkommen.
– Dette blir spennende. Jeg gleder meg til å se grovere kornprodukter. Det er noe folk gjerne vil ha, så dette er virkelig bra, forteller Aas.
– Jeg brenner litt ekstra for sjømat. Det er lett å lage, selv under tidspress, smiler jurymedlem Trude Nordli og legger til at hun er spent på konkurransen og håper det kan inspirere flere, både barn, unge og voksne, til å spise mer frukt, grønt, grovt og mat fra sjøen.
For mer informasjon om konkurransen, les her.
Nøkkelord
Kontakter
Toril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noSilje Thoresen TandbergLeder merkevarebygging
Tel:901 75 311silje.thoresen.tandberg@frukt.noBilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
«5 om dagen»-barnehager gir barna mer frukt og grønt29.8.2025 08:11:36 CEST | Pressemelding
Ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser markant forbedring de siste ni årene.
Dårligere matpakker når barna blir eldre – grønt faller bort og lyst brød tar over20.8.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
En fersk undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser tydelige forskjeller i hva barn får med seg i matpakken – avhengig av alder. Mens barneskoleelever (5–12 år) i stor grad får med seg frukt, grønnsaker og grove brødvarer, blir matpakkene både enklere og mindre næringsrike når barna blir tenåringer.
Altfor mange barn får energibar i matpakken – burde vært mer frukt og grønt11.8.2025 10:30:12 CEST | Pressemelding
Én av fire barn i alderen 11–12 år får med seg energibar i skolesekken. Samtidig mangler mange noe av det aller viktigste: frukt og grønnsaker. Over halvparten av elever mellom 11-16 år får ikke med frukt eller bær, og over 70 prosent mangler grønnsaker eller salat.
7 av 10 barnehageansatte rapporterer om klemmeposer i matpakkene8.8.2025 13:44:56 CEST | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at 72 % av barnehageansatte sier de ser klemmeposer i barnas matbokser (1). Søte klemmeposer hører ikke hjemme i matboksen, sier ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Ligger an til rekordår for norske epler29.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
De siste fruktprognosene fra Grøntprodusentenes samarbeidsråd (GPS) antyder at det kan høstes rekordmye epler i år. Det lover godt for alle som ønsker å nyte norske epler langt utover høsten – og kanskje helt til påske.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom