Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt lanserer ny konkurranse i dag

Del
Ny konkurranse til alle som serverer mat til folk i farta. Her skal det kjempes om tittelen NM Sunn Mat i farta 2022.
Bli med å konkurrer om tittelen NM Sunn Mat i farta 2022
Bli med å konkurrer om tittelen NM Sunn Mat i farta 2022

NM Sunn Mat i farta 2022 er navnet på den nye konkurransen for alle som serverer og tilbyr mat til folk i farta. Konkurransen skal inspirere og bidra til at det blir lettere for folk å velge sunnere og mer næringsrik mat når de er «på farta».

#MerAv – også på farten

Konkurransen NM Sunn Mat i farta er nytt av året og skal arrangeres for første gang. Det er Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i samarbeid med Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF), Sjømat Norge og Norges Frukt- og Grønnsakgrossisters Forbund (NFGF) som står bak konkurransen.

– Vi skal kåre Norges beste Sunn Mat i farta-rett som skal bestå av grove kornprodukter, sjømat og frukt og grønt. Konkurransen foregår på sommeren når mange er i feriemodus og mer på farta enn vanlig. Konkurransen vil bidra til å fremme innovative og smaksrike retter med sunne matvarer som vi alle kan spise #MerAv, sier prosjektleder Silje Thoresen Tandberg i OFG.

Konkurransefortrinn

– Alle som serverer mat til folk i farta oppfordres til å delta. Det er et konkurransefortrinn å tilby mat som folk ønsker å spise mer av. Om du jobber i et gatekjøkken, i en butikk, på en ferge, bensinstasjon, tog, flyplass, bakeri/kafe, kiosk, streetfoodvogn eller andre steder som tilbyr mat til folk i farta, ja da må du melde deg på, forklarer Tandberg. 

– Påmeldingsfristen er 1. juli. Allerede nå ser vi stor interesse for konkurransen og det er gøy, smiler hun.

Juryen gleder seg

– Jeg gleder meg veldig til å se alle bidragene som er med i denne konkurransen.  Dette er et supert tiltak som kan bidra til at det blir lettere å velge sunnere. Tenk på hvilken betydning det har, sier kjendiskokk og kjøkkensjef Christer Rødseth. Han er en av dommerne i juryen. 

Diplombaker Kjetil Dale Aas som er hovedtrener for Baker- og Konditorlandslaget og fagansvarlig i opplæringskontoret er også med i juryen. Han hilser denne konkurransen svært velkommen.

– Dette blir spennende. Jeg gleder meg til å se grovere kornprodukter. Det er noe folk gjerne vil ha, så dette er virkelig bra, forteller Aas.

– Jeg brenner litt ekstra for sjømat. Det er lett å lage, selv under tidspress, smiler jurymedlem Trude Nordli og legger til at hun er spent på konkurransen og håper det kan inspirere flere, både barn, unge og voksne, til å spise mer frukt, grønt, grovt og mat fra sjøen.

For mer informasjon om konkurransen, les her.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bli med å konkurrer om tittelen NM Sunn Mat i farta 2022
Bli med å konkurrer om tittelen NM Sunn Mat i farta 2022
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye