Den Norske Opera & Ballett

Opplev Lise Davidsen − hjemme i stua!

Del

Siden Operaen ikke kan ha forestillinger for publikum i salen, kan konserten med Lise Davidsen og pianist Christian Ihle Hadland oppleves digitalt og gratis på operaen.no. Lørdag 19. desember kl. 19 strømmes konserten direkte fra Hovedscenen.

Lise Davidsen.
Lise Davidsen.

− På tampen av et år der de store fellesopplevelsene har vært få, er det ekstra stas å kunne invitere til direktesendt konsert med selveste Lise Davidsen. Fra Hovedscenen i Operaen presenterer hun og pianist Christian Ihle Hadland en time med håndplukkede opera-arier, lieder og kanskje til og med noen julesanger. Det er en sjelden glede å kunne by på et nært og levende møte med en av verdens største stemmer i en annerledes førjulstid, sier operasjef Randi Stene.

Strålende kritikker
«Du kan forvise meg til Naxos hvis hun ikke blir den mest ettertraktede Wagner-sopran i sin generasjon», skrev anmelderen i The Times etter Lise Davidsens opptreden i rollen som Ariadne auf Naxos ved festivalen i Glyndebourne i 2017. Samme avis var rause med lovordene også etter sangerens debut ved The Metropolitan Opera i New York i fjor høst, i rollen som Lisa i Spar dame: «Davidsens stemme har en silkemyk tekstur, men med et sølvskimmer som gir den en gjennomtrengende søyle.»

Davidsen slo igjennom internasjonalt sommeren 2015, da hun vant både Plácido Domingos sangkonkurranse Operalia og Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Samme år ble hun også trippel-vinner ved Hans Gabor Belvedere Singing Competition i Amsterdam, og har siden den gang gjestet anerkjente operahus som Wiener Staatsoper, Bayerische Staatsoper, Royal Opera House, Covent Garden og The Metropolitan Opera. Nå kan du høre henne, i samspill med pianist Christian Ihle Hadland, framføre verker av bl.a. Verdi, Wagner, Brahms, Tsjajkovskij og Puccini.

En av Norges fremste pianister
Christian Ihle Hadland debuterte som solist med Kringkastingsorkestret som 15-åring, og har siden spilt med alle de ledende orkestrene i Skandinavia. Han fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2011, da han ble plukket ut til å delta i det prestisjetunge BBC New Generation Artist. Som en del av programmet opptrådte han med alle fem BBC-orkestrene. Ihle Hadland er også en etterspurt kammermusiker, og har siden 2010 vært kunstnerisk leder for Kammermusikkfestivalen i Stavanger.

Konserten vil være tilgjengelig på operaen.no fram til 26. desember.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad
E-post: cy@operaen.no
Telefon: 95751006

Bilder

Lise Davidsen.
Lise Davidsen.
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom