Ving Norge

Opphevede restriksjoner og lav kurs tilrettelegger for Thailandsvinter

Del

Den 1.oktober opphever Thailand unntakstilstanden som landet har vært i siden begynnelsen av pandemien, og fjerner i tillegg kravet om fremvisning av koronasertifikat eller gyldig koronatest ved innreise og utreise. Livet går nå tilbake til normalen, og for nordmenn som ønsker å feriere i Thailand venter en lommebokvennlig ferie.

Thailandsesongen hos Ving starter den 19. desember når det første flyet fra Gardermoen tar av til Phuket, og interessen er stor. I forbindelse med restriksjonene som oppheves fra oktober, tror Ving at interessen kan bli enda større.

- Etter utfordringene i pandemiårene føles det fantastisk at vi nå står overfor en vinter der Thailand er tilbake på reisekartet. Det er utrolig positive og gledelige nyheter, både for våre reisende og thailenderne, at det nå gjøres lettelser på alle nivåer med de tidligere tungvinte og mildt sagt kompliserte innreisereglene og restriksjonene. For våre reisende er det meste på reisemålet også tilbake til normalen. Gjenåpningen har skjedd raskt og mange av de populære stedene, fra solsengutleiene på stranden til de lokale restaurantene, er nå klare for å ta imot både nye og returnerende turister, sier Marie-Anne Zachrisson, landssjef i Ving.

Og drømmen om en ferie i Thailand lever i høyeste grad videre. I en fersk undersøkelse fra Vings Reisepanel* havner Thailand på topp tre destinasjoner folk foretrekker å reise til på vinteren, rett bak Kanariøyene og Maldivene, og 27 prosent anser Thailand som sin drømmedestinasjon. Fremfor alt er det strendene, klimaet, maten og menneskene som lokker, men også det at man får mye for pengene. For de som reiser til Thailand i vinter, venter nemlig en lommebokvennlig ferie på stedet.

Selv om prisene historisk sett har gått opp, også i Thailand, er det mye som fortsatt er billig. Spesielt i forhold til hva det koster hjemme, eller om du ferierer i Europa. En øl, massasje eller Pad Thai koster en brøkdel av hva det ville gjort i Norge. Du får enda mye ferie for pengene, spesielt om du unngår de internasjonale restaurantkjedene og turistområdene, og heller investerer i det lokale næringslivet, fortsetter Marie-Anne Zachrisson.

Prisindeks på Phuket i NOK

Liten, lokal øl (Singha/Chang): Ca. 23 kr (80 THB)

Pad Thai: Ca. 34 kr (120 THB)

1 time massasje: Ca. 85 kr (300 THB)

Longtailbåt: Ca. 425 kr (fra 1500 THB)

Treretters thaimiddag: Ca. 167 kr (590 THB)

Frukttallerken: Ca. 23 kr (80 THB)

Bananpannekake med nutella: Ca. 17 kr (60 THB)

Solstol + parasoll på stranden: Ca. 57kr (200 THB)

Vannflaske (liten/stor): Ca. 3 kr/5 kr (7-10/13-15 THB)

Manikyr/pedikyr på stranden: Ca. 57 kr (200 THB)

*Reisepanelet er et internettbasert, uavhengig og apolitisk panel som reflekterer synspunkter på ferier, reiser og andre relaterte spørsmål. Undersøkelsen ble gjennomført i august 2022 med 5 700 respondenter. Utvalget er et såkalt bekvemmelighetsutvalg, og respondentene velger å gjøre det frivillig via en nettbasert spørreundersøkelse.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Ving Norge

Ving Norge
Ving Norge
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

915 08 888http://www.ving.no

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 170 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon og i utvalgte reisebyråer over hele landet. 

Følg pressemeldinger fra Ving Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ving Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ving Norge

Ving spår 5 reisetrender for 20233.1.2023 16:47:04 CET | Pressemelding

Nok et spesielt reiseår kan legges bak oss, og selv om det kan føles fjernt med omfattende reiserestriksjoner nå, så er det faktisk ikke mer enn et år siden at dette var hverdagen. Dermed er det kanskje ikke så rart at 2022 var preget av et oppdemmet reisesug, og man kunne snakke om ketchupeffekten når alle ville reise ut og gjenoppdage verden igjen – noe som førte med seg utfordringer som passkø, flyplasskaos, flykanselleringer og streik. Deretter fulgte en stadig mer usikker situasjon i omverdenen med inflasjon og høye strømpriser. Til tross for dette tyder alt på at det fortsatt er et sterkt ønske om å reise blant nordmenn. I krystallkulen for 2023 ser Ving reisetrender preget av både sikkerhet og rimelige ferier, men også et ønske om å utforske både det kjente og lokale, så vel som det spektakulære og eksotiske.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom