Dyrebeskyttelsen Norge

Oppfordrer til å kastrere pus på «Black Friday»

Del

I forbindelse med «Black Friday» fredag 27. november, oppfordrer Dyrebeskyttelsen Norge katteeiere til å kastrere og ID-merke katten sin. Vi oppfordrer samtidig alle dyreklinikker til å gi pakkepris på kastrering og ID-merking av katter. Kampanjen arrangeres for å forhindre hjemløshet og dårlig dyrevelferd.

Dyrebeskyttelsen Norges kampanjebilde for Black Friday. Grafikk: Dyrebeskyttelsen Norge.
Dyrebeskyttelsen Norges kampanjebilde for Black Friday. Grafikk: Dyrebeskyttelsen Norge.

- Antallet eierløse og forlatte katter som får hjelp fra våre lokalavdelinger øker for hvert år. Kastrering og ID-merking forhindrer uønskede kattunger og hjemløshet, og gjør det mulig å gjenforene bortkomne katter med dyreeier. Vi håper at denne kampanjen vil føre til at årets kattunger og alle kattemødre blir kastrert og ID-merket, sier Åshild Roaldset, daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge.

Stort samfunnsskapt problem

Hvert år redder Dyrebeskyttelsen Norges 27 lokalavdelinger over 6000 dyr fra hjemløshet og lidelse. Flerparten av disse er katter som enten har kommet seg vekk hjemmefra, blitt dumpet av eier eller er født av en allerede hjemløs kattemor. Uten ID-merking er det svært vanskelig å gjenforene katten med eier.

Hvert år fødes titusenvis av «uønskede» kattunger, fordi katteeiere lar katten sin gå ukastrert utendørs. Katter har høy forplantningsevne og kan få hundrevis av etterkommere på få år. Den som er eier av kattemor, blir også eier av kattungene.

 

Anbefaler kastrering før katten får bevege seg utendørs

På denne tiden av året vil mange av kattungene som fødes sommerstid være klare for kastrering og ID-merking. Det er viktig å gjøre dette før man gradvis tilvenner katten til å være utendørs, slik at man forhindrer uønskede kattunger, slåsskamper mellom hannkatter og minsker risikoen for at katten blir borte. Det er kun en myte at hunkatten må få et kull med unger før den kan kastreres.

Katter blir veldig fruktbare når sola snur og dagene blir lenger. Derfor oppfordrer vi alle til å kastrere katten sin nå før jul. Når våren kommer, kan det være for seint. Våre lokalavdelinger er fulle av katter som venter på nye hjem. Det fødes alt for mange katter og mange ender opp som hjemløse. Katteeiere bør være en del av løsningen ved å kastrere og ID-merke katten sin nå i høst.

Samarbeider med landets dyreklinikker

For å benytte deg av årets kampanje, kan du kontakte Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger og be om oversikt over hvilke klinikker i ditt område som er med på kampanjen. Du kan også gå inn på lenken nederst i saken eller kontakte nærmeste dyreklinikk direkte.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dyrebeskyttelsen Norges kampanjebilde for Black Friday. Grafikk: Dyrebeskyttelsen Norge.
Dyrebeskyttelsen Norges kampanjebilde for Black Friday. Grafikk: Dyrebeskyttelsen Norge.
Last ned bilde

Lenker

Om Dyrebeskyttelsen Norge

Dyrebeskyttelsen Norge
Dyrebeskyttelsen Norge
Øvre gate 7
0551 Oslo

23 13 92 50http://www.dyrebeskyttelsen.no

Dyrebeskyttelsen Norge er en landsdekkende dyrevernorganisasjon med 27 lokalavdelinger spredt fra nord til sør. Siden 1859 har vi arbeidet for at dyr skal bli behandlet med respekt og medfølelse. Dette gjør oss til en av verdens eldste dyrevernorganisasjoner.

Følg saker fra Dyrebeskyttelsen Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Dyrebeskyttelsen Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Dyrebeskyttelsen Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom