Oppdaterte jobbtall for nyutdannet politi
For kullet som gikk ut med vitnemål i 2018 er nå 8 av 10 i jobb, det er en tilbakegang på ca 8 prosent fra forrige måling 30. juni. 2019-kullet hadde 47,5 prosent i jobb en uke etter at skoleåret var ferdig, mens det nå er knappe 29 prosent som er i jobb, tre måneder senere. Det betyr nok at færre vikariater har blitt forlenget, eller avløst av andre stillinger. Noen flere må nå altså vente på jobb i etaten.
Det er har vært – og er - en erkjent stram økonomi i politidistriktene. Dette påvirker også takten i ansettelser, knyttet til naturlig avgang og realisering av tilskudd til nye stillinger, som ofte har blitt gjort mot slutten av året.
Politiutdanning med store kull har historisk sett gitt jobb, etter hvert. 9 av 10 har vært i jobb ett år etter endt utdanning. Andelen i fast jobb har utviklet seg noe saktere, men også her har årskullene etter et par-tre år i all hovedsak vært fast ansatt.
Et eksempel er 2016-kullet, hvor 95 prosent er i jobb, og samme andel er i fast jobb, i den siste oversikten fra direktoratet. Dette var også et kull hvor ansettelsene stoppet opp på høsten.
Politiforum utarbeidet for kort tid siden en oversikt som viser utviklingen siden 2014. Også denne viser at ventetiden har økt noe, spesielt de siste par årene. Men at kullene faller på plass i jobb.
Det positive for de to siste kullene er en økning av andelen i fast jobb, som da regnes av andelen i jobb totalt. Her er tallene nær 65 prosent for 2018 kullet, en økning på 12 prosent fra i sommer. Det tilsvarer over 40 personer. 9 prosent av 2019 kullet er i fast arbeid, det er i hvert fall en start, det var ingen som hadde dette ved forrige måling i kullet som gikk ut i juni i år.
-Tallene viser at nyutdannede får jobb etter endt politiutdannelse, men at det kan ta tid å få fast ansettelse, sier HR-direktør i Politidirektoratet Karin Aslaksen.
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt
Tel:488 87 934 (kl. 09 - 15) - ikke SMSpresse@phs.noBilder
Om Politihøgskolen
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Nyutdannet politi raskere i fast jobb22.5.2025 11:08:43 CEST | Pressemelding
Gjennom 2024 var det en tydelig bedring i jobbsituasjonen for uteksaminerte med vitnemål fra Politihøgskolen. De nye tallene nå viser at den positive utviklingen fortsetter. Flere kommer raskere i jobb i etaten, og også andelen i faste stillinger øker markant.
Flere reelle søkere til politiutdanningen30.4.2025 10:28:03 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen har i år 1 442 reelle søkere etter at den første delen av opptaksprosessen er unnagjort. Dette betyr at 253 flere søkere enn i fjor har fullført søknadsprosessen ved å sende inn nødvendig dokumentasjon.
Skal utdanne bank og finans mot svindel29.4.2025 10:38:50 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har fått oppdraget med å utdanne ansatte i bank- og finansnæringen i en forsterket innsats mot svindel og hvitvasking.
Mange utdanninger for flere enn politiansatte11.4.2025 10:14:35 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har en rikholdig meny for Etter- og videreutdanninger rettet inn mot ansatte i politiet. Men over 55 utdanninger er åpne for flere, i første rekke samarbeidende etater og virksomheter.
Slik var søkertallene fra hele landet10.3.2025 14:48:48 CET | Pressemelding
3 020 personer har søkt opptak til politiutdanningen innen fristen 1. mars. Det er en fremgang på 136 søkere (+ 5 %) sammenlignet med 2024. Av de 3 020 søkerne har 2 214 søkt politiutdanning som sitt høyest prioriterte studieønske. Søkerinteressen til pilotprosjektet med samlingsbasert politiutdanning i Alta var markant.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom