Den Norske Opera & Ballett

Operaorkestret hyller vår tids helter

Del

Tre verk av Beethoven og R. Strauss møter tre sterke rollemodeller i vår samtid – i en hyllest til alle dem som gjør verden litt bedre. Fra i dag, og fram til 3. juni, kan Operaorkestrets konsert "Helter" oppleves gratis på operaen.no.

Operaorkestrets konsertmester, Catharina Chen. Foto: Erik Berg
Operaorkestrets konsertmester, Catharina Chen. Foto: Erik Berg

På programmet står blant annet Beethovens 3. symfoni (Eroica). Denne var tilegnet Napoleon Bonaparte, men da han utnevnte seg selv til keiser, skrapte Beethoven så hardt for å fjerne Napoleons navn at det ble et hull i partituret. I stedet skrev han: «Komponert for å feire minnet om en stor mann.» Med denne konserten vil Operaorkestret feire store mennesker i vår tid – de som har viet pandemi-tiden til å holde hjulene i gang for andre:

− Tiden med pandemi har nok en gang vist oss hvor skjevt kriser rammer, og det er lett å tenke at ens egne utfordringer er de største. Derfor har det vært viktig for oss med denne konserten å vende blikket utover, for å hedre noen av de ildsjelene som har stått på i det som for oss andre har vært blindsoner, sier musikkprodusent i Operaen, Gunilla Süssmann.

Ved siden av Beethovens helte-symfoni, spiller Operaorkestret Coriolan-ouvertyren, som bygger på Heinrich von Josephs tragedie Coriolan fra 1804, den ultimate konflikten mellom krig og den alternative veien gjennom fred og empati. 

I midten stråler Richard Strauss' Hornkonsert nr. 1, et verk han skrev allerede som 18-åring. Solist er Operaorkestrets egen solo-hornist, Maksim Semenov. Den musikalske ledelsen er ved Arvid Engegård.

Mellom disse tre verkene møter vi noen av heltene som har viet koronatiden til livsnødvendig bistand. Sammen med musikken, representerer de motivasjon, empati og framtid.

Kontakter

For intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:
Camilla Yndestad
E-post: cy@operaen.no
Telefon: 95751006

Bilder

Operaorkestrets konsertmester, Catharina Chen. Foto: Erik Berg
Operaorkestrets konsertmester, Catharina Chen. Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom