Den Norske Opera & Ballett

Operaen strømmer gratis i desember

Del

Operaen får ikke ha publikum i salen, men strømmer opera, ballett og konsertopplevelser for alle i hele desember.

Foto: Erik Berg
Foto: Erik Berg

Før jul skulle Den Norske Opera & Ballett spilt 11 forestillinger av Barberen i Sevilla, og normalt ha danset juleklassikeren Nøtteknekkeren for nærmere 30.000 mennesker. Slik ble det ikke, men nå får publikum mulighet til å oppleve forestillingene likevel. Nøtteknekkeren filmes og vises på NRK i jula, mens Barberen i Sevilla, julespesialen Julefryd og en eksklusiv solokonsert med Lise Davidsen strømmes på Operaens egne nettsider.

– Å gå i Operaen før jul er en kjær tradisjon for mange av publikummerne våre. I år kjenner vi ekstra på behovet for å spre glede og tenne noen lys i mørketida. Derfor gir vi bort forestillingene våre i desember, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen og operasjef Randi Stene.

Den røde løperen rulles ut på operaen.no fra lørdag 12. desember. Da er det premiere på feelgood-operaen Barberen i Sevilla.

 – Vi har forberedt oss i måneder på vår nye produksjon av Barberen i Sevilla. Da må vi jo vise den! For første gang blir en operapremiere hos oss bare tilgjengelig digitalt. Det betyr at hele Norge kan få oppleve en premiere i Operaen, sier operasjef Randi Stene.

Fredag 18. desember følger Julefryd, hvor operasangere, ballettdansere, musikere fra Operaorkestret, Operakoret, og barn fra Ballettskolen og Barnekoret vil gjøre sitt beste for å skape skikkelig god julestemning. Lørdag 19. desember blir det direktesendt konsert fra Hovedscenen, når Operaen får besøk av Norges internasjonale stjernesopran Lise Davidsen, som framfører høydepunkter fra operarepertoaret og klassiske julesanger sammen med pianist Christian Ihle Hadland.

Strømmingene på operaen.no blir liggende tilgjengelig så de kan nytes langt ut i romjula. De som følger Operaen på Facebook og Instagram, kan i tillegg vente seg en rekke kunstneriske overraskelser den neste måneden. I operahuset er foajeen pyntet til jul, til glede for de som går forbi. Butikken og billettluka holder åpent hver dag for julehandel og salg av gavekort.

Kontakter

For mer informasjon, vennligst kontakt
Kommunikasjonssjef Ole-Morten Vestby, omv@operaen.no, 97076610

Bilder

Foto: Erik Berg
Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom