Den Norske Opera & Ballett

Operaen strømmer en verdenspremiere for første gang

Del

Den direktesendte balletthappeningen Nærme er et møte mellom to filmregissører, to koreografer og tolv ballettdansere. 11. juni overføres den gratis fra Hovedscenen i Operaen.

Nærme er en filmatisk ballettopplevelse som sendes live fra Operaen 11. juni. Foto: Anne-Sylvie Bonnet
Nærme er en filmatisk ballettopplevelse som sendes live fra Operaen 11. juni. Foto: Anne-Sylvie Bonnet

Film møter ballett i den direkteoverførte begivenheten Nærme. Noen av Nasjonalballettens mest toneangivende dansere står på Hovedscenen. De to norske filmregissørene Emilie Norenberg og Haakon Mathisen skaper hvert sitt filmatiske uttrykk av helt ny dans skapt av koreografene Melissa Hough og Lucas Lima.

Fra digitalfestival til Operaen
De to norske filmregissørene Emilie Norenberg og Haakon Mathisen viser vei i det nye strømmemarkedet. Under den digitale musikkfestivalen Et helt annet sted, som i påsken ble strømmet live til hele verden, skapte de to regissørene uvanlige opplevelser av konsertene med henholdsvis Sigrid og Aurora.

Aftenposten mente Sigrid-konserten demonstrerte de nye mulighetene som ligger i digitale konserter, og mente seerne kom "ypperlig tett på Sigrid."

Da som nå er det Einar Film & Fortelling som produserer overføringen på strømmeplattformen Vi er live!.

Siste forestilling som fast ansatte
En intim ballett med fem sterke soloer får vi i Distant Closeness. Lucas Limas ballett handler om å gi slipp og ta farvel – for å kunne begynne på nytt.

På scenen står Eugenie Skilnand, Stine Østvold, Victoria Amundsen, Cristiane Sá og Kári Freyr Bjørnsson, som nå avslutter sin siste sesong som fast ansatte dansere i Nasjonalballetten.

Fem ballerinaer med humor
I 5 Ballerinas av Melissa Hough danser fire kvinner og én mann til barokkmusikk. I hver sin tutu gir de oss grasiøs og krevende tåspissdans – med humoristiske undertoner.

Fem sterke personligheter står på scenen: Solistene Eugenie Skilnand, Maiko Nishino, Silas Henriksen, Whitney Jensen og UNG-danser Erika Pastel.

Samboere på scenen sammen
Et filmatisk mellomspill viser hvordan operahuset nå våkner til nytt liv, etter tre måneder uten forestillinger.

Samboerne og solistene Grete Sofie Borud Nybakken og Douwe Dekkers gir oss også en nær pas de deux (duett) til musikk av pianist Joey MacNamara.

Operaorkestrets konsertmester Catharina Chen, kjent som en av Norges fremste fiolinister, spiller.

Nøkkelord

Kontakter

For intervjuer og/eller mer informasjon, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver Maria Børja, Den Norske Opera & Ballett
mabo@operaen.no / 47 91 54 04

Bilder

Nærme er en filmatisk ballettopplevelse som sendes live fra Operaen 11. juni. Foto: Anne-Sylvie Bonnet
Nærme er en filmatisk ballettopplevelse som sendes live fra Operaen 11. juni. Foto: Anne-Sylvie Bonnet
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom