NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Ole Marius Svendsen fra Bodø er valgt som ny leder i NITO Studentene

Del

Ole Marius Svendsen (28) fra Bodø ble valgt som leder for NITO Studentene under deres landsmøte i helgen.

Svendsen tar en master i energi og miljø i bygg på OsloMet. Han gleder seg til å ta et år fri fra studier og jobbe som leder i NITO Studentene på heltid.

- Bødø trenger flere flinke ingeniører 

Ifølge svendsen er prosjektet Ny by, ny flyplass et spennende prosjekt som han vil følge tett.

- Ny by, ny flyplass vil vise Bodø fra sin beste side. Prosjektet er et av landets mest innovative byutviklingsprosjekter, og vil bli Norges største teknologiske lekeplass for våre studenter. Skal Bodø få de beste ingeniørene og teknologene til å utvikle byen vår, så er behovet for økt finansiering av våre utdanninger viktigere enn noen gang. En god utdanning er ikke lengre bra nok, vi trenger en teknologiutdanning i verdensklasse, sier Svendsen. 

- FNs bærekraftsmål er viktige

- Som leder ønske jeg å knytte FNs bærekraftsmål inn i vårt påvirkningsarbeid med å få økt finansiering av ingeniør- og teknologiutdanningene. Teknologi er det som vil gi rent vann og energi til alle, skape bærekraftige byer og samfunn og sikre mindre ulikheter i samfunnet. Dette er kun oppnåelig om Norge satser mer på våre utdanninger, som tross alt er problemløserne til verdens klimaproblemer.

Svendsen har allerede sittet to perioder som fagansvarlig i NITO Studentene sitt sentralstyre, samt en periode som politisk nestleder.

Helgen 25.-28. april var delegater fra NITO Studentenes lokallag samlet til landsmøte, der blant annet nye styremedlemmer ble valgt. Det nye sentralstyret trer inn i rollene fra 1. juli. 

Landsmøtet er NITO Studentene øverste politiske organ. På landsmøtet behandles politiske programmer, budsjett/regnskap, politiske uttalelser, samt valg av sentralstyre og andre sentrale verv. Møtet består av delegater valgt på lokallagenes årsmøter, sentralstyret og valgkomité.

Kontakter

Bilder

Om NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
Støperigata 1
0119 Oslo

http://www.nito.no

NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer med over 88 000 medlemmer. NITO organiserer ingeniører og teknologer med høgskole-/universitetsutdanning eller tilsvarende kompetanse.

Følg saker fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Mulig streik i sykehusene fra tirsdag: - Erfaring og kompetanse gir ikke utslag i bedre lønn19.9.2019 10:08:20 CESTPressemelding

- Det ble brudd for ingeniører og teknologer på sykehusene i årets mellomoppgjør fordi arbeidsgiver ikke respekterer tariffavtalen. Hvis meklingen på mandag ikke fører fram, blir det streik. Vi sakker akterut i lønnsutviklingen sammenliknet med grupper med like lang utdanning. Erfaringen vår og kompetanse vi sitter på blir ikke verdsatt av arbeidsgiver, sier Brynhild Asperud, leder NITO Spekter.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom