Blå Kors

Økning i antall mobbe-henvendelser

Del
Elevundersøkelsen 2022 viser at mobbing økte på alle trinn fra 2021 til 2022. Også Blå Kors har opplevd en dramatisk økning i antall mobbe-henvendelser på chat-tjenesten SnakkOmMobbing.no med 70% i 2022, sammenliknet med 2021. I fjor tok over 7000 ungdom kontakt med Blå Kors gjennom SnakkOmMobbing.no.

I den anonyme chat-tjenesten til Blå Kors deler ungdommer hvordan de opplever mobbingen, hvilke alvorlige konsekvenser mobbing kan føre til og skuffelsen over ikke å bli tatt på alvor av jevnaldrende og voksne. For mange er dette første gang de deler sin mobbehistorie og det er ofte første gang en opplever bekreftelse på sin egen, vonde situasjon.

I de anonyme chat-samtalene forteller ungdom om store og ofte langvarige konsekvenser av mobbing. Det dreier seg om både psykiske plager, skolevegring og selvmordstanker m.m. som konsekvenser av mobbingen.

--------------------

Blå Kors SnakkOmMobbing.no er en anonym chat-tjeneste for ungdom som blir betjent av ansatte fagpersoner søndag til torsdag fra 15.00-21.00.

Blå Kors sin chat-tjeneste SnakkOmMobbing.no er for alle unge som er berørt av mobbing. 

Tjenesten er gratis og anonym, og betjenes av fagpersoner med høy kompetanse på området. 

Åpningstider: Søndag-torsdag kl 15-21.

I 2022 mottok SnakkOmMobbing.no 7095 henvendelser fra ungdom over hele landet.Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Blå Kors

Blå Kors
Blå Kors
Storgata 38
0182 Oslo

22 03 27 40http://www.blakors.no

I Blå Kors jobber vi med forebyggende tiltak, spesielt rettet mot barn og unge, samt behandling og oppfølging etter behandling. Rus er en av våre største samfunnsutfordringer og Blå Kors har i over hundre år gjort en viktig innsats i Norge for å hjelpe personer som er direkte eller indirekte rammet.

Blå Kors eier og driver 54 virksomheter fordelt over store deler av Norge. Vi har behandlingsinstitusjoner, poliklinisk virksomhet, arbeid for barn og unge, videregående skoler, gatenære tiltak, boligsentre, lokale stiftelser og foreninger med mer.

Følg pressemeldinger fra Blå Kors

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Blå Kors på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Blå Kors

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom