Volkswagen

Øker andelen av fornybar energi i produksjonen betydelig

Del

Volkswagengruppen gjorde store fremskritt i omleggingen til fornybar elektrisk energi i 2020. Andelen av tilført energi fra fornybare kilder økte fra 80 til 95 % i Europa. I Kina var økningen fra 76 til 91 %. Innen 2023 skal alle produksjonssteder innenfor EU være 100 % forsynt med fornybar elektrisitet.

Volkswagen øker andelen av fornybar energi i produksjonen betydelig
Volkswagen øker andelen av fornybar energi i produksjonen betydelig
  • Andelen av ekstern krafttilførsel fra fornybare kilder økte fra 80 til 95 % i Volkswagengruppens europeiske fabrikker i 2020
  • I 2020 la til sammen ti fabrikker over hele verden om til 100 % fornybar energitilførsel
  • – Å ta vare på klimaet er vårt ansvar og en grunnleggende tilnærming for oss. Vi gjør store fremskritt, og har en klar plan for ytterligere å redusere vårt miljømessige fotavtrykk, sier Oliver Blume, styremedlem i Volkswagengruppen med ansvar for produksjon

Til sammen åtte produksjonssteder innenfor EU, og ytterligere to utenfor, ble lagt helt om til ekstern krafttilførsel fra fornybare kilder i 2020. De tre største er Audis fabrikker i Győr, Ungarn, og Neckarsulm, Tyskland, og Volkswagens fabrikk i Palmela, Portugal. Også fabrikker drevet av Bugatti, SKODA, SITECH, MAN Trucks&Bus og MAN Energi Solutions ble konvertert til 100 % fornybar tilført elektrisitet i 2020.

Dette er produksjonssteder i syv land: Tyskland, Polen, Tsjekkia, Portugal, Østerrike, Mexico og USA. I inneværende år vil ytterligere fabrikker legges om, inkludert SITEC-lokasjoner i Tyskland, og anlegget til MAN Oberhausen.

– Transformasjonen av Volkswagengruppen til å bli et CO2-nøytralt selskap er i full gang. Å legge om krafttilførselen i våre fabrikker til fornybar elektrisk energi er en avgjørende del av vår overordnede klimastrategi. Vi gjennomfører hele tiden planene våre sammen med alle merker og i alle regioner, og i 2020 kom vi allerede nær målsettingene vi har satt for 2023 og 2030. Det er en oppmuntrende milepæl. Men vi hviler ikke på våre laurbær. Endringen av energitilførselen i produksjonen inkluderer også ambisiøse endringer i Kina. I tillegg vil vi også ytterligere redusere klimagassutslippene fra våre interne kraftstasjoner, sier Oliver Blume, styremedlem i Volkswagengruppen med ansvar for produksjon.

I 2020 kom 46 % av Volkswagengruppens samlede energikonsum fra fornybar elektrisitet – en økning på fem prosent sammenlignet med 2019. Selskapet samarbeider nå med kinesiske partnere for å utvikle egne mål for produksjonsstedene i Kina. Den høye andelen av kullkraft i den kinesiske kraftmiksen, og det strengt regulerte kraftmarkedet, gjør dette til en krevende utfordring.

Volkswagen gjør også en stor innsats for å legge som sin egen produksjon av elektrisitet. De to kullkraftverkene ved fabrikken i Wolfsburg vil være helt ombygget til naturgass innen 2022. Fra 2023 vil dette redusere CO2-utslippene med 60 %.

Den økte andelen av tilført fornybar energi bidro til betydelig lavere samlede CO2-utslipp fra Volkswagengruppen i 2020 sammenlignet med 2019. Nedgangen var på 14 %, som tilsvarer 1,1 millioner tonn CO2.

– Å ta vare på klimaet er vårt ansvar og en grunnleggende tilnærming for oss. Vi gjør store fremskritt, og har en klar plan for ytterligere å redusere vårt miljømessige fotavtrykk, avslutter Oliver Blume.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Volkswagen øker andelen av fornybar energi i produksjonen betydelig
Volkswagen øker andelen av fornybar energi i produksjonen betydelig
Last ned bilde
Volkswagen ID.4
Volkswagen ID.4
Last ned bilde
Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3
Last ned bilde

Lenker

Om Volkswagen

Volkswagen
Volkswagen
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.volkswagen.no

Volkswagen er Norges mest kjøpte bilmerke, og det for ellevte året på rad i 2020. Volkswagen har modeller for enhver smak, og ligger helt i tet når det gjelder teknologi, sikkerhet og miljø. Volkswagen er ledende på ladbare biler i Norge med sine elbiler og ladbare hybrider. Globalt skal Volkswagen bli verdensledende innen elektrisk mobilitet, med en produksjon på en million elbiler fra 2025.

Besøk oss gjerne på:

https://www.volkswagen.no/no.html

https://moller.no/no/nyhetsrom

https://www.volkswagen-newsroom.com/en

https://www.volkswagenag.com/

Følg pressemeldinger fra Volkswagen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Volkswagen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom