Norsk elbilforening

Også bruktbilkjøpere vil ha elbil

Del

For første gang er også elbil på topp for nordmenns planlagte kjøp av bruktbil. Det viser ferske tall fra Nordisk elbilbarometer, utført av Opinion.

FORNØYD:  Christina Bu i Elbilforeningen liker at folk vil ha brukt elbil (foto: Norsk elbilforening).
FORNØYD: Christina Bu i Elbilforeningen liker at folk vil ha brukt elbil (foto: Norsk elbilforening).

 Gøy at elbilen er på topp blant både ny- og bruktbilkjøpere. For første gang vippes dieselbilen ned fra førsteplassen blant bruktbilkjøperne. Det er nok et bevis for at elbiler er det naturlige valget for alle, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Gjennom Nordisk elbilbarometer har Elbilforeningen de siste fem årene spurt et representativt utvalg nordmenn hvilken type bil de mest sannsynlig vil velge neste gang de skal kjøpe bil. I år har elbil overtatt førsteplassen fra dieselbilen med knapp margin.

Godt utvalg av brukte elbiler

De spurte kunne velge blant alle typer biler, både nye og brukte. 13 prosent svarte at de planla å kjøpe brukt elbil, 12 prosent brukt diesel, 7 prosent brukt ladbar hybrid, 5 prosent brukt bensin og 2 prosent brukt hybridbil som ikke er ladbar. Av de som planlegger ny bil, er elbilen naturlig nok øverst.

– Utvalget av brukte elbiler har aldri vært bedre, og det er gunstig for både kjøper og selger. I tillegg er det lang ventetid på mange nye elbiler, så mange tar nok en titt på bruktbilmarkedet i stedet, sier Bu.

Elbiler holder seg generelt bedre enn diesel- og bensinbiler etter noen års bruk. Blant annet er slitasjedelene færre. Drift, vedlikehold og service er langt billigere enn for bensin- og dieselbiler.

Ved kjøp og salg av brukt elbil kan det være lurt å gjøre en batterihelsetest. En slik tjeneste leverer Norsk elbilforening til alle interesserte, med en rabatt for medlemmer.

Informasjon om Nordisk elbilbarometer:

  • Nordisk elbilbarometer er en befolkningsundersøkelse i Norden, som søker å kartlegge befolkningenes planer for bilkjøp.
  • Målgruppen er personer over 18 år som er bosatt i de nordiske landene.
  • Undersøkelsen er gjennomført årlig i april av Opinion på vegne av Norsk elbilforening og Nordisk Energiforskning, siden 2018.
  • Utvalget består av 1000 respondenter i Norge, Sverige, Danmark og Finland, i Island er utvalget på 847 respondenter.
  • Undersøkelsen er Web-basert.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

FORNØYD:  Christina Bu i Elbilforeningen liker at folk vil ha brukt elbil (foto: Norsk elbilforening).
FORNØYD: Christina Bu i Elbilforeningen liker at folk vil ha brukt elbil (foto: Norsk elbilforening).
Last ned bilde
POPULÆR BRUKTBIL: BMW i3 har vært på markedet siden 2013 (foto: Norsk elbilforening).
POPULÆR BRUKTBIL: BMW i3 har vært på markedet siden 2013 (foto: Norsk elbilforening).
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om Norsk elbilforening

Norsk elbilforening
Norsk elbilforening
Møllergata 16
0179 Oslo

90 70 45 45 (kl. 9-15)https://elbil.no

Norsk elbilforening er en medlemsorganisasjon som fremmer elektrisk mobilitet til beste for klima og miljø.

Vi har 14 lokalforeninger og over 110.000 medlemmer. De er i hovedsak privatpersoner, men inkluderer også noen organisasjons- og bedriftsmedlemmer.

Følg pressemeldinger fra Norsk elbilforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk elbilforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk elbilforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom