OBOS

OBOS utjevner premiepenger i kombinert: – Uholdbar forskjellsbehandling

Del

OBOS setter av 500 000 kroner til å jevne ut premiepenger mellom kvinner og menn på kombinertlandslaget. – Alle skal ha like muligheter, det er en uholdbar forskjellsbehandling i dag, sier OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj.

Kombinertløper Gyda Westvold Hansen. Foto: Marthe Frøseth/NSF Kombinert
Kombinertløper Gyda Westvold Hansen. Foto: Marthe Frøseth/NSF Kombinert

Premiepengene for kvinner som tar en førsteplass i et verdenscuprenn er omtrent en tredjedel av det mennene får. Dette skal OBOS gjøre noe med. 

– Enten det er Jarl Riiber eller Gyda Westvold Hansen som vinner, så skal de få like mye. OBOS har i mange år vært opptatt av mangfold og like muligheter. Det har vi vist blant annet gjennom vårt engasjement for kvinnefotballen. FIS har klart å få til like premiepenger for kvinner og menn i blant annet langrenn. Nå må dette skje i alle vinteridretter, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS. 

Første VM for kvinner

Kombinert er en av de siste idrettene hvor kvinner nå får lov til å konkurrere på like fot med menn. For første gang er kvinner denne sesongen med i VM og verdenscupen i kombinert. 

Men finansieringen av kvinnenes satsing er dårligere og gir dårligere treningsforhold enn det mennene har. Enkelte av de kvinnelige utøverne må låne penger for å kunne holde på med idretten på toppnivå. 

Interessen for kombinert i Norge og i utlandet er stor - og økende. Det er nå etablert landslag for kvinner i Europa, Japan og USA. 

Kommersielt interessant

– Det ligger også en kommersiell vurdering bak når vi velger å satse. Vårt datterselskap OBOS Block Watne er hovedsponsor for kombinertlandslagene. Vi ønsker å bygge opp kvinnelige forbilder på mange områder. Vi vil ansette de beste, og da må vi tilby kvinner like gode muligheter som menn. Vi ønsker flere kvinner inn i byggenæringen, flere snekkere, flere byggeledere og flere prosjektledere, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj. 

Nøkkelord

Kontakter

Sortssjef kombinert, Ivar Stuan, mob: 92 25 45 99

Bilder

Kombinertløper Gyda Westvold Hansen. Foto: Marthe Frøseth/NSF Kombinert
Kombinertløper Gyda Westvold Hansen. Foto: Marthe Frøseth/NSF Kombinert
Last ned bilde

Om OBOS

OBOS
OBOS
PB 6666 St. Olavs plass
0129 Oslo

22 86 55 00http://www.obos.no

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 500 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg saker fra OBOS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom