OBOS

OBOS-prisene ned 2,1 prosent i Oslo

Del

Etter tre måneder med prisoppgang, falt OBOS-prisene i april med 2,1 prosent i Oslo-området. På landsbasis er nedgangen 1,6 prosent. – Overraskende, sier OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj.

Solveggen borettslag på Lambertseter. Foto: Jiri Havran
Solveggen borettslag på Lambertseter. Foto: Jiri Havran

Det betyr at prisene for brukte OBOS-boliger hittil i år har steget med 5,0 prosent i hovedstadsområdet og 3,8 prosent på landsbasis.

− Prisnedgangen i april er noe overraskende. Vi opplever solid etterspørsel etter boliger selv om antall omsetninger i mars og april går noe ned i Oslo sammenlignet med 2018. En mulig forklaring er at den siste tidens renteøkninger biter noe i en overgangsfase, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Tror på fortsatt prisoppgang

Han tror ikke tallene for april betyr at prisnedgangen vil fortsette, selv ikke med nye renteøkninger.

− Med et fortsatt lavt rentenivå, befolkningsvekst, lav arbeidsledighet og reallønnsvekst forventer vi fortsatt vekst i boligprisene utover året og inn i 2020. Den sterkeste veksten vil vi se i Oslo. Her er det, spesielt fra neste år, en grunnleggende ubalanse mellom nybygging og etterspørsel.  Vi ser også en kraftig økning i tomteprisene i Oslos randsone som vil påvirke prisene på både nye og brukte boliger.

Han trekker spesielt fram Follo-regionen hvor tomteprisene har skutt i været, blant annet som en følge av ferdigstillelsen av Follobanen. − Det vil medføre et vesentlig høyere prisnivå på boliger.

Etterspør nye boliger

OBOS har i lengre tid merket stor etterspørsel etter nye boliger i alle sine hovedområder.

− Vi ser at pris og kvalitet på boligene i større grad enn før er avgjørende for å opprettholde et godt salg. At folk kjøper nye boliger, tyder på at de er optimistiske med tanke på fremtiden, sier Siraj.

I april var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 62 668 kroner, det er 4,9 prosent høyere enn i april 2018.

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 54 832 kroner i april.

Nøkkelord

Kontakter

Daniel Kjørberg SirajKonsernsjef i OBOS

913 82 777

Bilder

Solveggen borettslag på Lambertseter. Foto: Jiri Havran
Solveggen borettslag på Lambertseter. Foto: Jiri Havran
Last ned bilde

Dokumenter

Om OBOS

OBOS
OBOS
PB 6666 St. Olavs plass
0129 Oslo

02333http://www.obos.no

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 470 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg saker fra OBOS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom