OBOS

OBOS-prisene fortsetter opp

Del

For tredje måned på rad stiger prisene for brukte OBOS-boliger. I Oslo-området gikk prisene opp 0,3 prosent i juli.

Kværnerbyen  i  Oslo. Foto:  Nadia  Frantsen
Kværnerbyen i Oslo. Foto: Nadia Frantsen

Etter en rolig høst i boligmarkedet i fjor med noe prisnedgang, har prisene på OBOS-boliger fortsatt oppover i 2019. Tallene for juli viser en prisøkning på 0,3 prosent fra forrige måned i hovedstadsområdet.  På landsbasis har prisene gått opp med 1,0 prosent.   

Det betyr at prisene har steget med 6,6 prosent så langt i år i Oslo-området. For landet sett under et er økningen 5,1 prosent.   

Stor aktivitet i sommer

Det er uvanlig at boligprisene går opp i de vanligvis så stille sommermånedene. I snitt har prisene i Oslo falt med 0,1 prosent i juli i perioden 2004-2018.

− Prisutviklingen i juni og juli har vært sterkere enn vanlig i Oslo. Samtidig vet vi at prisene svinger mer på sommeren fordi det vanligvis blir lagt ut forholdsvis få leiligheter for salg sammenlignet med andre måneder. Det spesielle i sommer er at det er omsatt 18 prosent flere boliger i juli sammenlignet med juli i fjor. Det viser at det er stor etterspørsel og høy aktivitet i boligmarkedet. Vi tror dette er noe som vil fortsette utover året. Lønnsvekst og høy sysselsetting vil bety mer for boligprisene enn eventuelle nye renteøkninger, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS.

I juli var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 63 605 kroner i Oslo-området og 55 508 kroner i hele landet. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kværnerbyen  i  Oslo. Foto:  Nadia  Frantsen
Kværnerbyen i Oslo. Foto: Nadia Frantsen
Last ned bilde

Dokumenter

Om OBOS

OBOS
OBOS
PB 6666 St. Olavs plass
0129 Oslo

02333http://www.obos.no

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 470 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg saker fra OBOS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom