Bane NOR Eiendom

Nytt kultur- og teknologisentrum i Halden

Del

Bane NOR Eiendom, Kynningsrud Eiendom AS og eCapital Eiendom tar et nytt skritt mot å forvandle stasjonsområdet til et kultur- og teknologisentrum for hele Haldens befolkning; med konserthus, laboratorier, kontor, utdanning, restaurant og attraktive møtesteder.

Kulturhus
Kulturhus

Bane NOR Eiendom, Kynningsrud Eiendom og eCapital Eiendom har signert en samarbeidsavtale om utvikling av et kultur- og teknologisentrum i Halden. Sammen skal de jobbe for å få området rundt Halden stasjon til å bli et sted der teknologi og kultur møtes. Partene ser for seg at det kommer kulturtorg og konserthus ved siden av lab og kontorareal for teknologiselskap og utdanning.

«Dette prosjektet kan bli en del av Haldens svar til Oslo Science City, med kultur, mange arbeidsplasser, restauranter og andre møtesteder; som en del av en ny bydel med svømmehall, parkområder og bystrand rett ved togstasjonen,» sier Niall Ó Muiré fra Bane NOR Eiendom. 

Mulighetsstudiet som Bane NOR Eiendom og Halden kommune presenterte i fjor viser flere forskjellige løsninger. «Kultur- og teknologisentrum»-prosjektet skal dette året få flere innspill fra næringslivet, utdanningsinstitusjoner, kommunen, kulturliv og innbyggerne på hva som vil fungere best for dem og for byen. Tegningene og illustrasjonene som vi har sett så langt kan vise seg å være veldig annerledes enn det som til slutt blir virkeligheten, men prosjekteierne har høye ambisjoner om kvalitet og bærekraft. 

«Dette begynte med et ønske om konserthus i Halden, men ved å samarbeide kan vi få til å løfte hele området med en mer helhetlig utvikling» sier Harald Kynningsrud.

Politikerne vil etter planen behandle et første utkast til områdeplan i midten av 2023. Vedtar de planene etter en høring, kan byggestart være allerede i 2024, og Halden kan få sitt eget teknologi- og kultursentrum sentralt ved togstasjonen.

«Vi snakker allerede nå med potensielle leietaker som er meget interessert i å etablere seg i dette området. For innovative teknologibedrifter representerer dette unike muligheter» sier Knut Johansen.

Dette har skjedd:

2022:    Oppstart av Halden kommunes arbeid med områdeplan.

Samarbeidsavtale signert mellom Bane NOR Eiendom AS og Kultur og Teknologisentrum AS. Kultur og Teknologisentrum AS eies i felleskap av Kynningsrud Eiendom AS og eCapital Eiendom AS. Daglig Leder er Hilde Nomell Kynningsrud.

2021:    Bane NOR Eiendom, Kynningsrud og eCapital Eiendom presenterer et byutviklingskonsept rundt Haldens teknologimiljø og kulturliv

Halden kommune og Bane NOR Eiendom gjennomfører mulighetsstudier og inviterer til digitale medvirkningsmøter.

Kommunestyret bestemmer at det skal komme ny svømmehall i stasjonsområdet.

2020:    Kommunestyret ber å få mulighetsstudie for stasjonsområdet i samarbeid med Bane NOR Eiendom. 

2020:    Bane NOR Eiendom, Halden kommune og Kynningsrud møtes for å samordne planer. 

2019:    Bane NOR Eiendom kontakter Halden kommune for å starte dialog om stasjonsområdet.

2019:    Kynningsrud foreslår å bygge konserthus like ved stasjonen.

HVEM ER SAMARBEIDSPARTENE:

Bane NOR Eiendom bidrar til bærekraftig by- og stedsutvikling ved å utvikle attraktive og effektive kollektivknutepunkt. Bane NOR Eiendom er landets ledende knutepunktutvikler og har som mål at flere skal velge tog, samt å delfinansiere jernbanen.

Kynningsrudkonsernet er etablert i Norge og Sverige som en solid aktør innenfor mobilkraner, Bygg og Eiendom. Konsernet har hovedkontor i Halden og omsetter for over en milliard med ca. 400 medarbeidere.

ECapital (Knut Johansen) har i en årrekke vært involvert i oppbyggingen av den teknologiorienterte delen av næringslivet i Halden, og har eier- og styreposisjoner i flere bedrifter som kan være aktuelle fremtidige leietagere på Utviklingsområdet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Bane NOR Eiendom

Bane NOR Eiendom
Bane NOR Eiendom
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

22 45 50 00https://banenoreiendom.no

Norges ledende knutepunktutvikler

Bane NOR Eiendom eier, forvalter og utvikler all jernbaneeiendom i Norge. Porteføljen har en anslått brutto verdi på 49,9 milliarder kroner og omfatter stasjoner, jernbanetilknyttede service- og driftsbygg, næringsbygg, boliger og tomter. De fleste eiendommene er sentralt plassert ved kollektivknutepunkter og langs jernbanen.

Bane NOR Eiendom utvikler moderne og miljøvennlige boliger og næringsbygg og bidrar aktivt til by- og stedsutviklingen i Norge. På stasjonene tilbyr selskapet gode fasiliteter til de reisende, legger til rette for hyggelige serveringssteder og fine butikker og tilbyr bil- og sykkelparkering. Til togoperatørene tilbyr Bane NOR Eiendom funksjonelle og moderne verksteder, terminaler og driftsbygg.

Bane NOR Eiendom har 200 ansatte. Porteføljen omfatter totalt 1660 bygg og ca. 3.700 leiekontrakter. Virksomheten har mer enn 200 pågående eiendomsutviklingsprosjekter, og de årlige investeringene utgjør ca. 1,3 milliarder kroner.

Bane NOR Eiendom er en del av Bane NOR-konsernet og har som samfunnsoppdrag å få flere til å bruke tog, samt å delfinansiere jernbanen.

Følg pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR Eiendom på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR Eiendom

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom