Fretex

Nytt Fretex-tilbud i Tromsø og Harstad 

Del

Fretex tilbyr nå avklaringstiltaket i disse byene.

Her er det nye Fretex-teamet i Tromsø
Her er det nye Fretex-teamet i Tromsø

Jobbsøkerne som kommer til avdelingene i Tromsø og Harstad vil få:  

  • En omfattende ressurskartlegging  
  • Karriereveiledning 
  • Praktisk arbeidsutprøving
  • En individuell plan for den videre veien mot jobb   

Ønsker samarbeid med arbeidsgivere i Tromsø og Harstad  

Syv ansatte skal jobbe med avklaringstiltaket i Tromsø og fem i Harstad. Disse 12 skal tilby sine tjenester for til sammen 110 jobbsøkere. Tromsø-avdelingen ledes av Marit Bøckman Gschib og Harstad-avdelingen av Andreas Lossius. 

Marit Bøckman Gschib har bred erfaring fra arbeidsinkluderingsfeltet. Hun har også jobbet med andre tjenester i regi av NAV og Tromsø Kommune

- Vi skal levere gode tjenester til jobbsøkerne og til NAV. Min oppgave er å lede temaet, i tillegg til at jeg også selv skal følge opp jobbsøkere, forteller Marit.  

I arbeidet med avklaring er kontakten med arbeidsgivere viktig.  

- Jeg vil oppfordre bedrifter til å kontakte oss, dersom de ønsker å bidra til arbeidsinkludering, ved å gi mennesker som står utenfor arbeidslivet en mulighet til å erfare hvordan det er å jobb i virksomheten en periode. Våre tjenester er også for de som er i et arbeidsforhold, men er sykemeldte. Vi kan bistå med å utforske mulighetene og tilpasninger som eventuelt skal til for at den sykemeldte kan fortsette i arbeidet, sier Marit som er klar for å møte både arbeidsgivere og jobbsøkere i Tromsø.  

 

Hvordan jobber Fretex med tiltaket? 

Jobbsøkere som deltar i tiltaket, er enten i eller utenfor et arbeidsforhold når de starter. For sykemeldte er målet utprøving og kartlegging av behov for tilrettelegging for å fortsette jobb, med utgangspunkt i den jobben de er sykemeldt fra. Samarbeidet med lokale arbeidsgiver er dermed viktig for å få varige og gode resultater.  

For Fretex er det viktig at jobbsøkerne eier sin egen prosess. Jobbsøkernes motivasjon og tro på hva de kan bidra med og utrette, både for seg selv og samfunnet, er helt sentralt for å lykkes. Når «den syke delen» legges til side, er det store muligheter for «den friske delen».   

2020 hadde Fretex totalt om lag 3800 jobbsøker avklaringstiltaket, ulike steder i landet. 80 prosent av dem gikk videre til en aktiv løsning på vei mot jobb. Fretex har på landsbasis 60 jobbkonsulenter som arbeider med avklaringstiltaket 

- Vi er en del av et stort fagmiljø, som er opptatt av å levere best mulig tjenester til jobbsøkerne, forteller Ragnhild Samset Johannessen, som er ansvarlig for avklaringstiltakene til Fretex i hele landet. 

Kontakter

Bilder

Her er det nye Fretex-teamet i Tromsø
Her er det nye Fretex-teamet i Tromsø
Last ned bilde
Her er det nye Fretex-teamet i Harstad
Her er det nye Fretex-teamet i Harstad
Last ned bilde
Marit Bøckman Gschib er ny teamleder i Tromsø
Marit Bøckman Gschib er ny teamleder i Tromsø
Last ned bilde

Om Fretex

Fretex
Fretex
Ole Deviks vei 50
0668 Oslo

23 68 11 70https://www.fretex.no/

Fretex er Norges største bruktkjede og en viktig del av Frelsesarmeen Norge. Fretex ble etablert som et industrihjem i Kristiania i 1905 under navnet Elevator. Siden da har Fretex jobbet for å gi mennesker og ting nye muligheter. Fretex er også Norges største arbeids- og inkluderingsbedrift. Formålet til Fretex er å bidra til at mennesker får og beholde arbeid, og bidra til et bedre miljø, gjennom blant annet gjenbruk. Kjerneverdiene i Fretex er kjærlighet, åpenhet, lønnsomhet og engasjement.

Følg pressemeldinger fra Fretex

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fretex på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fretex

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom