Nye Veier

Nye Veier med tiltakspakke til markedet

Del

Nye Veier går i dialog med entreprenør- og rådgiverbransjen for å legge til rette for en rekke tiltak som skal sørge for å holde hjulene i gang og bedre likviditeten til leverandørene. – Vi er tjent med leverandører som er sterke og oppegående etter korononakrisen, sier adm. direktør Anette Aanesland.

E6 over Kvænangsfjellet er en strekning som i vår legges ut i markedet.
E6 over Kvænangsfjellet er en strekning som i vår legges ut i markedet.

Nye Veier har normal drift, og holder framdriften i pågående konkurranser. Utbyggingsprosjektene er stort sett i rute og anleggsdriften går foreløpig tilnærmet som normalt. Nå skal selskapet legge til rette for tiltak som skal avhjelpe situasjonen mange entreprenører og rådgivere opplever som svært dramatisk, med kansellerte kontrakter, en anstrengt markedssituasjon og konkursfare.

Tiltak 

- Vi sikrer at pågående konkurranser gjennomføres og at kontrakter signeres. I dag signerte Nye Veier og AF Gruppen en veikontrakt med en ramme på ca. fire mrd. kroner. Vi skal også fullføre pågående konkurranser for å sikre at kontraktene signeres og ikke forskyves ut i tid, forklarer administrerende direktør Anette Aanesland.

Nå ønsker ledelsen i Nye Veier møter med entreprenørene og rådgiverne som samarbeider med selskapet. Her er «menyen» av tiltak som kan være aktuelt å tilby:

  • Kortere betalingsfrist
  • Forskuddsbetaling
  • Betale ut innestående
  • Gi lengre tidsfrister

Mindre kontrakter

Nye Veier forutsetter at tiltakene også kommer underentreprenører til gode. Aanesland forklarer at det også kan bli aktuelt å splitte opp det som i utgangspunktet ville vært store kontrakter, i flere mindre.

- Vi vurderer dette fordi vi ser et marked her hjemme som opplever dramatiske tider. Da er vårt svar å komme aktørene i møte, blant annet med en tilpassing av kontrakter, sier Aanesland.

Tempo

Nye Veier vil i tillegg sette fart i arbeidet med nye konkurranser på strekninger der finansieringen er sikret. Også her kan det ligge til rette for, i Nye Veier-sammenheng, mindre kontrakter.

- Det er viktig å sikre at planlagte konkurranser kommer ut i markedet. De konkurransene som allerede er annonsert bør i så stor grad som mulig sendes ut i markedet til angitt tid. For oss som byggherre er det viktig at det er et fungerende marked til stede også etter at koronaviruset ikke lenger preger hverdagen vår, forklarer Aanesland.

Det gjelder også arbeidet med eksempelvis reguleringsplaner. Nye Veier vil inngå rammeavtaler med rådgiverne for å spare tid.

- Hensikten med en slik rammeavtale er å sikre at vi får gode team som kan gjennomføre reguleringsplaner – uten å måtte ha en ny konkurranse for det enkelte oppdraget, for eksempel reguleringsplaner. I disse koronatider er det viktig å holde hjulene i gang – også for rådgiverne, avslutter Aanesland.

Fakta:

  • Nye Veier har syv kontrakter under bygging – alle går stort sett som planlagt
  • Tre konkurranser går som planlagt: E18 Langangen-Rugtvedt, E6 Storhove-Øyer og E6 Moelv-Roterud
  • E6 Kvænangsfjellet – ut i markedet i mai

Kontakter

Adm. direktør i Nye Veier, Anette Aanesland, tlf. 951 20 546

Bilder

E6 over Kvænangsfjellet er en strekning som i vår legges ut i markedet.
E6 over Kvænangsfjellet er en strekning som i vår legges ut i markedet.
Last ned bilde
Adm. direkør i Nye Veier, Anette Aanesland
Adm. direkør i Nye Veier, Anette Aanesland
Last ned bilde
Adm. direkør i Nye Veier, Anette Aanesland
Adm. direkør i Nye Veier, Anette Aanesland
Last ned bilde
Anleggsarbeider på E6 Kvål-Melhus i Trøndelag i regi av Nye Veier.
Anleggsarbeider på E6 Kvål-Melhus i Trøndelag i regi av Nye Veier.
Last ned bilde

Om Nye Veier

Nye Veier
Nye Veier
Kjøita 6
4630 Kristiansand

+47 479 72 727http://www.nyeveier.no

Nye Veier er et fullt ut statlig eid aksjeselskap. Selskapets oppgaver omfatter å planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde viktige hovedveier. Disse binder landet vårt sammen, og knytter Norge til hovedveier i utlandet. Nye Veier skal være en slank og effektiv byggherreorganisasjon, med et mål om å sikre helhetlig og kostnadseffektiv utbygging og drift av trafikksikre hovedveier.

Denne infrastrukturen vil raskt styrke næringslivets konkurranseevne, gi innbyggere mer effektiv, forutsigbar og tryggere veitransport og mer vei for pengene. 

Selskapets verdier er "Fornyer", "Forbedrer" og "Forsikrer".

Følg pressemeldinger fra Nye Veier

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nye Veier på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nye Veier

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom