Nye Veier

Nye Veier har sikret seg arealer til makeskifte på Lillehammer

Del

Motorveibyggeren Nye Veier har kjøpt Øyre gård på Lillehammer for å sikre seg arealer til fremtidig makeskifte med andre grunneiere som må avgi grunn til E6. Handelen er et viktig grep for å sikre fremdriften i utbyggingen av E6 Moelv – Øyer.

Øyre gård på Lillehammer. (Foto: Koppang Landbruksmegling AS)
Øyre gård på Lillehammer. (Foto: Koppang Landbruksmegling AS)

Nye Veier har betalt 10 millioner kroner for gården.

- Vi må ha tilgang til gode arealer for makeskifte flere steder langs E6 når vi nå skal bygge firefelts motorvei fra Moelv til Øyer. Da Øyre gård ble lagt ut for salg så vi raskt at gården har arealer som kan sikre gode løsninger for makeskifte for grunneiere som må avgi grunn til ny E6. Nye Veier har betalt 10 millioner kroner for gården. Dette tilsvarer prisantydningen gården ble annonsert for, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.

Øyre gård er på nesten 3000 dekar og består av både jord- og skogsarealer.

- Utbyggingen av E6 gjør beslag på både jordbruksarealer og skogsresurser. Gården gir oss derfor gode muligheter til makeskifte med grunneiere som mister tilsvarende arealer, sier Moshagen.

Kjøpet av Øyre gård er det største enkelkjøpet Nye Veier har gjort på strekningen Moelv - Øyer så langt.

- Nye Veier har behov for arealer langs hele den 44 kilometer lange strekningen fra Moelv til Øyer. For å sikre fremdriften er det flere arealer som må erverves i tiden fremover, sier Moshagen.

Utbyggingen av E6 fra Moelv til Øyer er planlagt ferdig i 2025. 

Nøkkelord

Bilder

Øyre gård på Lillehammer. (Foto: Koppang Landbruksmegling AS)
Øyre gård på Lillehammer. (Foto: Koppang Landbruksmegling AS)
Last ned bilde

Om Nye Veier

Nye Veier
Nye Veier
Tangen 76
4608 Kristiansand

+47 479 72 727http://www.nyeveier.no

Nye Veier er et fullt ut statlig eid aksjeselskap. Selskapets oppgaver omfatter å planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde viktige hovedveier. Disse binder landet vårt sammen, og knytter Norge til hovedveier i utlandet. Nye Veier skal være en slank og effektiv byggherreorganisasjon, med et mål om å sikre helhetlig og kostnadseffektiv utbygging og drift av trafikksikre hovedveier.

Denne infrastrukturen vil raskt styrke næringslivets konkurranseevne, gi innbyggere mer effektiv, forutsigbar og tryggere veitransport og mer vei for pengene. Dette skaper en merverdi, utover utbygging i tradisjonell forstand.

Selskapets verdier er "Fornyer", "Forbedrer" og "Forsikrer".

Følg saker fra Nye Veier

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nye Veier på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nye Veier

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom