Dyrevernalliansen

Nye runder på pelsdyrkompensasjonen – et svik mot dyrene

Del

De fire tidligere regjeringspartiene er enige om å gi såkalt «full erstatning» til pelsdyroppdretterne. – Nå skapes det ny usikkerhet. Vi utrolig skuffet over at det nå blir nye utsettelser og runder på hvordan avviklingen skal skje. Det som er sikkert er at flere oppdrettere kommer til å tjene seg svært rike på dette, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen Live Kleveland.

Foto: Iselin Linstad Hauge.
Foto: Iselin Linstad Hauge.

Det ligger nå an til at pelsdyroppdretterne vil få kompensasjon for pelsdyrfarmen tilsvarende en fiktiv markedsverdi, slik næringen selv har ivret for. Dyrevernalliansens framskrivninger viser at rundt halvparten av pelsdyroppdretterne uansett ville ha lagt ned innen 2025. På grunn av fallende marked og dårlig lønnsomhet i næringen, var mange farmer allerede på konkursens rand da avviklingen ble vedtatt.

– Her har regjeringen og Frp kjøpt argumentasjonen fra pelsdyrnæringen blindt. Kravet fra næringen overskrider 2 milliarder kroner, og nå ser det ut til at politikerne gir etter. Vi etterlyser at de faktisk kvalitetssikrer disse verditakstene, for basert på de tallene som vi sitter på så er de fullstendig urealistiske, sier Kleveland.

Dyrevernalliansen har lenge advart om at en kompensasjon basert på ekspropriasjonsrettslige prinsipper vil gjøre erstatningen kunstig høy.

– Nå kan pelsdyroppdretterne le hele veien til banken. Politikerne har svelget rått det fantasibeløpet som næringen selv har kommet med, og gjort en allerede raus kompensasjonsordning ekstravagant.

Det er nå to år siden regjeringen varslet et forbud mot pelsdyroppdrett av dyrevelferdshensyn. Mens debatten går om hvor mye penger pelsdyrnæringen skal få, lider fremdeles hundretusenvis av norske pelsdyr i bur.

– Ingen politikere har i denne runden nevnt alle dyrene som fremdeles sitter i bur. Dyrevernalliansen kommer til å kjempe for avvikling til siste farm er stengt, sier Kleveland.

Kontakter

Bilder

Foto: Iselin Linstad Hauge.
Foto: Iselin Linstad Hauge.
Last ned bilde

Lenker

Om Dyrevernalliansen

Dyrevernalliansen
Dyrevernalliansen
Brenneriveien 7
0182 Oslo

22 20 16 50http://www.dyrevern.no

Dyrevernalliansen hjelper dyrene som trenger det aller mest.

Følg saker fra Dyrevernalliansen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Dyrevernalliansen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Dyrevernalliansen

Feigt av regjeringen å droppe redusert kjøttkonsum8.1.2021 13:16:15 CET | Pressemelding

Klimakur viser at redusert konsum av kjøtt er et billig og svært effektivt tiltak for å få ned utslipp, og i tillegg har det positiv betydning for dyrevelferd og helse. Likevel vil ikke regjeringen gå inn for å redusere kjøttforbruket i den nye klimaplanen. – Feigt og tannløst av regjeringen å droppe moderat redusert kjøttkonsum bare for å unngå bråk med landbruksorganisasjonene, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom