Kia Norge

Nye Kia Sorento kan parkeres via fjernstyring

Del

Fjerde generasjon av Sorento blir første modell fra Kia i Europa som kommer med merkets innovative Remote Smart Parking Assist (RSPA). Teknologien lar føreren parkere bilen med nøkkelen som fjernstyring.

Produksjonen av fjerde generasjon Sorento har nå startet på Kias fabrikk i Hwasung, Korea. De ulike drivlinjene hybrid-, bensin- og diesel produseres på samme produksjonlinje. Senere i år vil Sorento også bli tilgjengelig som plug-in hybrid. 

"Nye Kia Sorento Plug-in Hybrid lanseres i Norge rundt årsskiftet. Sorento er første bil bygget på Kias nye plattform for SUV-er i mellomklassen, og vil være en av de mest fleksible og romslige SUV-ene med tre seterader", sier Irene Solstad, Administrerende direktør for Kia i Bertel O. Steen.

Det nye systemet, Remote Smart Parking Assist (RSPA), er designet for å gjøre det enklere å komme ut og inn av bilen, om man skal parkere eller kommer tilbake til bilen og en annen bil er parkert for tett på. Alle passasjerer, inklusive fører, kan gå ut av bilen, og ved hjelp av nøkkelen som fjernkontroll rygge eller kjøre Sorento inn eller ut av en parkeringsplass når bilen er stilt opp.

Teknologien styrer gass, brems og styring for å kjøre bilen på plass mens omgivelsene overvåkes via sensorer. Registreres en potensiell fare, som bevegelse fra en annen bil, syklist eller fotgjenger, bremser bilen automatisk inntil banen er fri. RSPA fåes på Sorento med dieselmotor, avhengig av utstyrsnivå og marked.

Teknologi som gjør parkeringen sikrere
Sorentos nye fjernstyrte parkeringssystem kommer sammen med en rekke andre førerassistentteknologier designet for å gjøre parkeringen så sikker som muligt. Dette inkluderer Reverse Parking Collision-Avoidance Assist Reverse (PCA) og Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA).

Ved hastigheter under 10 km/t, benytter PCA ryggekamera og sensorer for å forhindre kollisjon med fotgjenger eller andre hinder når man rygger. RCCA bruker radar til å overvåke førerens blindsoner på sidene og bak bilen, samt identifisere biler bak Sorento når den rygger. Begge systemer sender et lydvarsel til føreren og kan benytte bremsene for å unngå kollisjon.

Sorento ble først lansert i 2002, og siden da er mer enn tre millioner biler solgt på verdensbasis.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Remote Smart Parking Assist

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Kia Norge

Kia Norge
Kia Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

679 26 000https://www.kia.com/no/

Kia Bil Norge er hovedimportør av Kia til Norge, og gjennom nær 70 forhandlere markedsføres Kia over hele landet. Kia Bil Norge er en del av Bertel O. Steen, som er et av Norges største service- og handelsselskap. Den første Kia ble importert av Kia Bil Norge i november 1994, og tilsammen ruller det ca 30.000 Kia på norske veier. Service og ettermarked ivaretas av et kompetent og serviceinnstilt forhandlernett.

Kia er et globalt merke med en visjon å skape bærekraftige mobilitetsløsninger for forbrukere og samfunn over hele verden. Kia ble grunnlagt i 1944 og har levert mobilitetsløsninger i 75 år. Med mer enn 52.000 ansatte over hele verden, tilstedeværelse i mer enn 190 markeder og produksjonsanlegg i seks land, selger Kia i dag rundt 3 millioner biler.

Bedriftens slagord, ‘Movement that inspires’, gjenspeiler Kias forpliktelse til å inspirere kunder med sine produkter og tjenester.

Følg pressemeldinger fra Kia Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kia Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kia Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom