Computas

Ny undersøkelse avslører: Skyhøy investeringsvilje i ny teknologi tross koronakrise

Del

På tross av – eller på grunn av – koronakrisen og utfordrende tider har villigheten til å investere i nye digitale løsninger blitt skyhøy i både offentlig og privat sektor. – Mange virksomheter var mer modne for digitalisering enn de selv trodde, sier sjef i IT-selskapet Computas.

Koronautbruddet har digitalisert norske virksomheter i rekordfart. Foto: Computas.
Koronautbruddet har digitalisert norske virksomheter i rekordfart. Foto: Computas.

Siden koronautbruddet i mars har svært mange norske virksomheter digitalisert seg i rekordfart. En undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av IT-selskapet Computas viser at så mange som 8 av 10 virksomheter har gjennomført digitaliseringstiltak som følge av Covid-19. Tiltak som en stor andel av virksomhetene har gjennomført er utrulling av samhandlingsløsninger for egne ansatte (51%), utvikling av nye løsninger og tjenester (47%), og opplæring av ansatte i bruk av ny teknologi og digitale verktøy (36%).

– Mange har fått et betydelig dytt i retning av en mer digital hverdag. Vi har selv hatt en spennende reise med flere av våre kunder i denne perioden. Det har vært imponerende å se den transformasjonen mange har vært igjennom på svært kort tid, sier administrerende direktør i Computas, Trond Eilertsen.

Halvparten av næringslivet skal øke teknologiinvesteringen
På tross av store investeringer som allerede er gjort og en turbulent økonomi, ser det ut til at viljen er skyhøy for flere teknologiinvesteringer i både offentlig og privat sektor. I samme undersøkelse svarer nemlig mer enn annenhver bedrifts- og organisasjonsleder at de har planer om å øke investeringen i ny teknologi i løpet av de neste 12 månedene. Rett under halvparten av disse skal øke investeringene sine som en direkte konsekvens av koronaviruset.

– Det er gledelig å se at investeringsviljen i digitalisering ikke bare opprettholdes, men faktisk har økt, og ser ut til å fortsette å øke til tross for økonomisk usikre tider. Det viser at erfaringen mange virksomheter har gjort med nye digitale løsninger, har vært en positiv opplevelse. Investering i digitalisering er dessuten verdiskapende og fremtidsrettet, sier Eilertsen.

Nye behov hos ansatte og i markedet
Av virksomhetene som skal øke teknologiinvesteringene sine som følge av Covid-19, svarer nesten halvparten at årsaken er at de må tilpasse seg nye behov hos egne ansatte, mens hver tredje virksomhet i samme kategori svarer at det er for å tilpasse kjernevirksomheten til nye behov i markedet.

– Det er nok mange virksomheter som er mer modne for digitalisering enn de selv har trodd. Endel tiltak har blitt iverksatt umiddelbart som følge av Covid-19. Men pandemien har endret samfunnet i så stor grad at virksomhetene er nødt til å tilpasse seg nye behov og forventninger hos kunder og brukere. Vår ambisjon er å fortsette å støtte norske virksomheter i både offentlig og privat sektor videre i digitaliseringen med fokus på samfunnsnytte og verdiskapning, avslutter Eilertsen. 

Presenterer funn under digital Arendalsuke
Funnene i undersøkelsen presenteres i dag av Computas under IKT-Norges digitale alternativ til årets avlyste Arendalsuke. Presentasjonen etterfølges av en paneldebatt med Torill Eidsheim (H), Leder for Stortingets Teknogruppe, Torstein Tvedt Solberg (A), Stortingsrepresentant for Utdanning- og forskningskomiteen og nestleder for Stortingets Teknogruppe, Lena Lundgreen, Direktør for offentlig sektor i Microsoft Norge og Jon Andreas Pretorius, IT direktør - CIO i Elvia.

Arrangementet kan følges her: https://www.ikt-norge.no/alternativ-arendalsuke/

Hovedfunnene er også oppsummert på denne siden: https://computas.com/rapport 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Koronautbruddet har digitalisert norske virksomheter i rekordfart. Foto: Computas.
Koronautbruddet har digitalisert norske virksomheter i rekordfart. Foto: Computas.
Last ned bilde
Trond Eilertsen er administrerende direktør i det norske IT-selskapet Computas. Foto: Computas.
Trond Eilertsen er administrerende direktør i det norske IT-selskapet Computas. Foto: Computas.
Last ned bilde

Lenker

Om Computas

Computas
Computas
Akersgata 35
0158 Oslo

21 99 33 20https://www.computas.com

Computas er en nordisk leverandør av IT-løsninger og rådgivningstjenester innen teknologisk innovasjon. Vi utvikler verdiskapende og samfunnsnyttige løsninger til offentlig og privat sektor, og har særlig spisskompetanse innenfor offentlig forvaltning, justis, tilsyn, helse, logistikk, kraft og energi. Våre tverrfaglige team tilbyr den kompetansen som kreves gjennom hele digitaliseringprosessen. Vi jobber i tett samarbeid med våre kunder for å utvikle skreddersydde løsninger med høy brukernytte. Selskapet er Google Cloud Premier Partner med Europas største Google Cloud-sertifiserte miljø, Atlassian Gold Partner og Microsoft Gold Partner.

Computas ble etablert i Norge i 1985. Vårt hovedkontor ligger i Akersgata i Oslo sentrum. Vi har også kontor i København, samt en leveranseenhet i Bucuresti, Romania – Computas Development Center.

Følg pressemeldinger fra Computas

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Computas på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Computas

6 av 10 foreldre snakker ikke med barna om kunstig intelligens8.4.2022 12:38:52 CEST | Pressemelding

Kunstig intelligens (KI) er allerede en del av dagliglivet gjennom virtuelle assistenter, sosiale medier og selvkjørende biler. En fersk undersøkelse viser imidlertid at kunnskapen blant norske barn og foreldre om teknologien er lav. Nå skal en ny utstilling ved Teknisk Museum gi barn, foreldre og skolen en ny arena for å diskutere muligheter og problemstillinger knyttet til kunstig intelligens og digitalisering.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom