Avinor

Ny taxiavtale på Oslo lufthavn

Del

Rubynor AS overtar driften av taxivirksomheten på Oslo lufthavn fra 1. oktober. Det skal gi enklere løsninger for kundene og en kraftig reduksjon i passeringsavgiften.

 – Dette vil gi de reisende som skal ta taxi fra lufthavnen en bedre opplevelse, sier Stine Ramstad Westby, lufthavndirektør Oslo lufthavn.

Det norske selskapet Rubynor AS vant Avinors anbudskonkurranse om ny taxiavtale på Oslo lufthavn. I anbudsprosessen ble pris vektlagt 70 prosent og kvalitet 30 prosent.  

Mulighet for billigere taxi 

Passeringsavgiften reduseres fra 120 til 23 kroner når Rubynor overtar driften 1. oktober. Dette vil gi bedre marginer for taxiselskapene.  

– Dette gir gode muligheter for lavere taxipriser for kundene. Vi forventer at et så kraftig kostnadskutt bør merkes av kundene, sier Trym Ulstein, leder for flytaxi i Rubynor AS. 

Fritt taxivalg for kundene  

– Avinor ser frem til iverksettelsen, sier Stine Ramstad Westby, lufthavndirektør Oslo lufthavn.   

Hun legger vekt på at den nye løsningen er enklere og mer oversiktlig for de reisende. Rubynor AS vil levere et nytt bookingsystem for taxi som gjør at kunden kan velge mellom ulike kriterier, blant annet pris, biltype og antall seter.  

–  Løsningen legger opp til at kundene fritt kan velge den taxien som passer best for turen deres, sier Westby. 

Vil implementeres gradvis 

Endringene vil skje gradvis

og det vil derfor ta noe tid før den nye ordningen er helt på plass.  

– Her samarbeider vi godt og gjør alt vi kan for at kundene skal merke så lite som mulig til dette, sier Westby. 

Les mer om taxi på Oslo lufthavn her

Mer informasjon for taxinæringen her

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom