Norsk Folkehjelp

Ny styreleder, og nestledere, i Norsk Folkehjelp

Del

Norsk Folkehjelp har valgt ny styreleder, og to nye nestledere

Amalie Hilde Tofte er valgt som ny styreleder i Norsk Folkehjelps Sentralstyre. Amalie jobber til daglig som internasjonal sekretær i LO-forbundet Industri Energi, og har gjennom både utdannelse og jobb vært internasjonalt orientert i hele sitt voksne liv. Hun har en mastergrad i utviklingsstudier og en mastergrad i demokratibygging. Hun har jobbet på den norske ambassaden i Hanoi, vært på fredskorpsutveksling i Malawi og ellers reist mye.

Amalie ble kjent med Norsk Folkehjelp gjennom utviklingsstudiene, da hun var på feltarbeid i Sør-Sudan og undersøkte hvordan Norsk Folkehjelps prosjekter påvirket de overlevelsesstrategiene folk tok i bruk der. Gjennom sitt arbeid i Industri Energi har hun også samarbeidet med Norsk Folkehjelp om et prosjekt i Sør-Sudan, Olje for utvikling i Bolivia og Libanon samt om næringslivets samfunnsansvar i Ecuador og Sør-Afrika.

Liv Nesse ble valgt som første nestleder i Sentralstyret. Liv er utdannet fra NHH som siviløkonom, Master of Science in Business, samt statsautorisert revisor, Master in Auditing and Accounting, samt at hun har et mellomfag i pedagogikk og grunnfag i psykologi fra Universitetet i Bergen. Fra 2009 til 2011 var Liv økonomisjef i Norsk Folkehjelp. Hun har sittet i Kontrollkomiteen i to perioder. I dag arbeider Liv som Finansdirektør i et energiselskap. I tillegg har Liv hatt mange andre ledende stillinger i norsk og internasjonalt næringsliv.

En så bred og variert økonomisk bakgrunn sammen med hennes brennende hjerte for Norsk Folkehjelp gjør Liv perfekt til en sentral rolle i Norsk Folkehjelp de kommende årene.

Som andre nestleder i Norsk Folkehjelps Sentralstyre ble Stine Elisabeth Antonsen valgt. Stine Elisabeth er 36 år og har vært med i Norsk Folkehjelp siden 2005. Hun har vært medlem av lokallagstyret i NF Drammen og Sande siden da. Hun ble valgt som leder av lokallaget i 2012 og har også sittet i regionstyret i region Sørøst som både utvalgsmedlem og leder. Stine Elisabeth er sanitetsmannskap og kvalifisert førstehjelps-, søk- og redningsinstruktør.

Stine Elisabeth er inne i sin andre periode som medlem av Sentralstyret, Hun har også vært varamedlem i én landsmøteperiode. I tillegg har hun erfaring fra landsmøteforberedende komiteer. AU fremhever Stine Elisabeths lange erfaring fra ulike tillitsverv både lokalt, regionalt og sentralt, hennes fagkompetanse innen førstehjelp og redning, samt hennes engasjement for Norsk Folkehjelp, som viktige og sentrale for hennes rolle som andre nestleder.

Landsmøtet i 2023 vil igjen velge nytt styre.

Kontakter

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom