Business Wire

Ny studie fra Owl Labs viser: Arbeidsgivere som ikke tilbyr fleksibilitet, mister ansatte

Del

En ny studie, The State of Hybrid Work Report 2022 fra det samarbeidende teknologiselskapet Owl Labs, med deltagelse fra 2 000 respondenter i Norden, hvorav 500 i Norge, viser at nesten halvparten (40 %) av alle ansatte har byttet jobb i løpet av de siste to årene, og av dem som ikke gjorde det, søker 20 % aktivt etter en ny jobbmulighet i 2022. I løpet av de siste to årene har ansatte over hele verden tilpasset seg en livsstil uten fast arbeidssted. Nå forventer de fleksibilitet, både med tanke på hvor de jobber fra og når de skal jobbe. For å beholde sine ansatte og tiltrekke seg nye topptalenter må arbeidsgiverne tilpasse seg de ansattes ønsker. De trenger å jobbe med ansettelsesvilkår og retningslinjer, tilby bedre ytelser og fleksibelt arbeid. Ellers er risikoen stor for at personalkostnadene skyter i været og veksten stopper opp.

Fleksibelt er det nye “hybrid”

I dagens arbeidsklima eksisterer det knapt en såkalt «9-til-5-jobb» lenger. Den ‘nye’ normalen er at fleksibelt arbeid aksepteres av alle, både av arbeidsgivere så vel som av de ansatte. Når, hvor og hvordan de ansatte jobber, blir også betraktet som en gjensidig beslutning om samarbeid mellom arbeidsgiver og arbeidstaker.

Nær halvparten (42 %) av de ansatte i Norge ville takket nei til en jobb dersom de ikke ble tilbudt fleksibel arbeidstid, og nesten like mange, 35 %, ville takket nei dersom de ikke fikk en fleksibel ordning for hvor de kunne arbeide. 1 av 4 (24 %) av de ansatte svarer at dersom en fremtidig arbeidsgiver krevde at de skulle jobbe på kontoret på heltid, ville de takket nei til jobbtilbudet. Ansatte krever fleksibilitet, og uten en slik fleksibilitet vil de ikke beholde (eller ta) jobben. Så enkelt er det.

De ytelsene som ville være mest attraktive hos en blivende arbeidsgiver i Norge, er fleksibel arbeidstid (35 %), fleksibelt arbeidssted (29 %), 4-dagers arbeidsuke (27 %) og ubegrenset ferie i den grad det går (23 %).

Studien viser også at den ideelle balansen mellom arbeid og kontor er tre dager på kontoret og to dager på avstand.

Nesten halvparten tror at fjernarbeid favoriserer de som jobber på kontoret

Overgangen til hybridarbeid har skjedd raskt, og mange prøver fortsatt å finne ut hvordan hybridarbeid fungerer i praksis. Derfor er mange fortsatt bekymret for at arbeid på avstand kan føre til at de ansatte går glipp av jobbmuligheter og andre fordeler. Hybridarbeid krever at arbeidsgivere tar en grundig gjennomgang av sine nåværende retningslinjer, etterutdanningen av de ansatte, kontorteknologien og bedriftskulturen med tanke på å kunne tilpasse seg et mer spredt arbeidsteam.

● 47 % av de ansatte i Norden tror at det oppstår favorisering på grunn av hvordan og hvor de ansatte jobber.

● 54 % av de ansatte i Norden tror at arbeidsgivere har en tendens til å ha mer tillit til de som arbeider heltid på kontoret, enn til hybrid- eller fjernarbeidere.

● En tredjedel (32 %) av de kontoransatte i Norden synes det er vanskeligere å bygge relasjoner med kolleger som arbeider på distanse

Frank Weishaupt, administrerende direktør i Owl Labs, sier: “Nå går vi inn i neste fase for hvordan vi faktisk jobber, og det er tydelig at arbeidsgivere over hele Europa må tilby fleksibilitet når det kommer til når, hvor og hvordan teamene deres arbeider, for å sikre at de ansatte holder seg engasjerte og fornøyde. Flere valgmuligheter og mer fleksibilitet til medarbeiderne innebærer også at sjefene må være oppmerksomme på eventuelle fordommer som de har mot ansatte som tilbringer mindre tid på kontoret.”

2020 og 2021 – årene da “alle” byttet jobb

Studien viser at andelen ansatte som har byttet jobb i løpet av de siste to årene, er stor i de fire nordiske landene. Både i Danmark og Finland har nesten halvparten, henholdsvis 47 % og 46 % av de spurte, byttet jobb de siste to årene. I Sverige søkte to av fem (40 %) på nye jobber, og i Norge er tallet 38 %.

Resultatene fra studien viser også at av de ansatte i Norden som ikke har byttet jobb de siste to årene, søker 16 % aktivt etter en ny jobbmulighet i 2022.

Resultatene fra undersøkelsen viser at de tre hovedårsakene til at ansatte i Norden søker ny jobb i løpet av året, er: bedre lønn (32 %), bedre karrieremuligheter (32 %) og at de vil gjøre noe de liker bedre (26 %).

Frank Weishaupt fortsetter: “Det fremgår også av forskningen vår at de ansatte krever mer av arbeidsgiverne sine i dag når det kommer til den generelle jobbtilfredsheten. Å tilby de ansatte en robust og fleksibel kombinasjon av ytelser har aldri vært viktigere for å beholde topptalentene.”

Fokuset i 2022 er å beholde personalet og tiltrekke topptalentene

Mens årene 2020 og 2021 var en periode da mange ansatte byttet jobb, er 2022 året da vi må kjempe for å beholde topptalentene. Arbeidsgivere har vært nødt til å intensivere sine strategier nettopp for å beholde sine ansatte. De har sett nærmere på alt fra ytelser, en streng introduksjonsprosess og etterutdanningsportefølje til bedre måter å bruke moderne, inkluderende teknologi i det daglige arbeidet på.

De viktigste ytelsene som ville overbevise de ansatte om å bli hos sin nåværende arbeidsgiver, er: fleksibel arbeidstid (34 %), 4-dagers arbeidsuke (26 %), fleksibelt arbeidssted (26 %) og helseforsikring (23 %).

Metaverse og bedre teknologi på kontoret

Mer enn 59 % av sjefene i Norden tror at metaverse kan være den neste revolusjonerende teknologien på arbeidsplassen, men at metaverse ikke vil bli innført over natten. Organisasjoner er nødt til å tenke på hvordan arbeidet endrer seg og hvordan de kan utvikle seg allerede i dag.

Teknologi vil også spille en avgjørende rolle for å beholde topptalentene. Derfor ønsker mange bedrifter å bygge mer moderne og inkluderende arbeidsplasser som hjelper de ansatte til å trives. Selv om metaverse på kontoret kan virke langt framme, kan bedre videokonferanseverktøy være et første skritt mot å skape et mer inkluderende hybrid arbeidsmiljø.

● 36 % av de ansatte i Norden sier det er potensial for å forbedre teknologien som brukes til videokonferanser

● 45 % av de kontoransatte i Norden tror at metaverse kan forbedre mulighetene for fleksibelt arbeid og hybridarbeid

Frank Weishaupt konkluderer: “Teknologien vil spille en viktig rolle for å bevare en engasjerende og likestilt arbeidsplass. Selv om utbredelsen av metaverse på arbeidsplassen kommer til å ta tid, vil enkle forbedringer av videokonferanseopplevelsen ha en betydelig innvirkning på den generelle arbeidsopplevelsen og på virksomhetens lagånd og kultur.”

Om undersøkelsen:

Undersøkelsen ble utført i februar 2022 av Vitreous World, der 2 000 bedriftsledere og sjefer ble intervjuet i Norden (Sverige 500, Finland 500, Danmark 500 og Norge 500).

Om Owl Labs

Owl Labs er et teknologiselskap som revolusjonerer hvordan verden kommuniserer, gjennom sine inkluderende og oppslukende videoopplevelser. Owl Labs er dedikert til å styrke organisasjoner som bruker hybridarbeid eller arbeider på distanse, med sin prisvinnende teknologi og robuste produktserie som er designet for moderne bedrifter. Selskapets flaggskipprodukt, Meeting Owl Pro, har et wifi-aktivert 360-graders kamera, mikrofon og høyttaler med patentert AI-teknologi, som automatisk fokuserer på den som snakker ved hjelp av lyd og visuelle signaler. I 2020 ble Meeting Owl Pro kåret som en av de 100 beste innovasjonene i magasinet TIME. Owl Labs fortsetter å fremme hybridarbeid gjennom sin årlige State of Remote Work-rapport. Besøk www.owllabs.eu for å finne ut mer om Owl Labs.

Hvis du vil se dette innholdet fra cts.businesswire.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Contact information

Hvis du ønsker ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Björn Dahlgren, PR for Owl Labs i Norden, via Northern Link PR
bjorn@nlpr.se

Om Business Wire

Business Wire
Business Wire
24 Martin Lane
EC4R 0DR London

+44 20 7626 1982http://www.businesswire.co.uk

(c) 2018 Business Wire, Inc., All rights reserved.

Business Wire, a Berkshire Hathaway company, is the global leader in multiplatform press release distribution.

Følg pressemeldinger fra Business Wire

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Business Wire på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Business Wire

HCL and UNLEASH Partner to Develop Solutions for Aquatic Ecosystem Conservation20.5.2022 17:59:00 CEST | Press release

HCL Group and UNLEASH, a global innovation program for the UN Sustainable Development Goals (SDGs), announced a year-long collaboration to mobilize youth and develop innovative solutions to promote aquatic ecosystem conservation. These solutions will aim to tackle challenges from Source (mountains & glaciers) to Sink (oceans and seas) and their links to terrestrial ecosystems. This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20220520005178/en/ Nature and ocean conservation play a critical role in our survival. Terrestrial and aquatic ecosystems provide us with food, water, oxygen, energy, and medicines. They regulate our climate, provide pollination to crops, and reduce the impact of natural hazards. Despite the vital importance of our planet’s ecosystems, we are experiencing a human-caused deterioration of our natural habitats: human activity has altered almost 75% of the Earth’s terrestrial surface, squeezing wildlife and natu

PPG Showcases Innovations in Paints, Coatings, Specialty Materials That Enhance Sustainability, Efficiency, Mobility20.5.2022 14:00:00 CEST | Press release

PPG (NYSE:PPG) today showcased its latest innovations to media at its production and research and development (R&D) facility in Amsterdam. The event focused on advancements in three key areas – sustainability, efficiency and mobility – reflecting the company’s goals of helping customers lower costs, reduce their environmental footprint and support the global shift to electric vehicles (EVs). This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20220520005101/en/ PPG showcased its latest innovations to media at its production and research and development facility in Amsterdam on May 20. The event focused on advancements in three key areas – sustainability, efficiency and mobility – reflecting the company’s goals of helping customers lower costs, reduce their environmental footprint and support the global shift to electric vehicles. (Photo: Business Wire) Recent PPG innovations highlighted during the event include: PPG CORACHAR® batte

Ecopia AI Partners with Snap Inc. Subsidiary to Pilot 3D Map Content Integration20.5.2022 13:00:00 CEST | Press release

Ecopia AI announced today that it was selected by a Snap Inc. subsidiary to provide high-precision vector mapping data. This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20220520005091/en/ Sample of the 3D Vector Map of Buildings and Vegetation Generated by Ecopia AI Leveraging Airbus Imagery (Photo: Business Wire) Ecopia leverages advanced AI-based mapping systems to mine the most up-to-date commercially-available geospatial imagery, accessed through its global partner network, outputting high-precision vector maps. For this initiative, Ecopia turned to Airbus for access to their global premium 30-50cm high-resolution imagery database, which is serving as the input imagery for large-scale map content production. “Ecopia has proven their ability to deliver highly-accurate mapping data at a large-scale with unparalleled speed,” said Snap, Inc subsidiary spokesperson. “Ecopia’s mission is to digitize the world using AI, offering hi

B2Broker Announced Annual Payments for B2Core, MarksMan, and B2Trader Products20.5.2022 10:00:00 CEST | Press release

B2Broker is excited to announce that it now offers an annual payment option for the three core products: MarksMan, B2Core, and B2Trader. With the introduction of this new plan, customers will be provided with a discount and a simpler approach to planning their budget. This change will allow the company to streamline its finances and improve cash flow. The annual plan is already applicable to all three products. This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20220520005015/en/ B2Broker Announced Annual Payments for B2Core, MarksMan, and B2Trader Products (Graphic: Business Wire) MarksMan Whether you're a seasoned pro or just getting started in the world of digital assets, MarksMan is the perfect solution. With support for spot and perpetual futures liquidity, along with easy access to liquidity pools on major crypto exchanges, MarksMan has everything you need. There's no better time to test it out than now, with the basic packa

Harm Reduction Policies Key to Improve Europeans’ Health20.5.2022 06:00:00 CEST | Press release

Yesterday, the Platform for Better Preventive Healthcare organised a policy briefing “What are the next steps for the EU addictions policy”, hosted by Czech Member of the European Parliament (MEP) Radka Maxová (Socialists and Democrats). The briefing gathered healthcare experts and political stakeholders to discuss the Report of the Special Committee on Beating Cancer (BECA) adopted last February by the European Parliament. The discussion focused on the impact of COVID-19 on mental health and addictions management. Recent data shows that the pandemic led to an increase in addictive behaviours related to alcohol, gambling, tobacco and digital addictions among Europeans. Deferring to the best available scientific evidence, the BECA Report acknowledged the importance of harm reduction policies like the use of harm reduction products such as e-cigarettes. The panel discussion echoed the Report’s recommendations and Prof. Viktor Mravčík, Head of Science at the Institute of Rational Addictio