Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

Ny regjering betyr seier for fagskolen og industrien

Del

Støres nye regjering med kvantesprang for industripolitikk og fagskolesatsning

Seier med fagskolesatsning
– FLT ønsker å berømme den nye regjeringen for å ha søkelys på fagskolenes betydning i utdanningssystemet, uttaler Ulf Madsen, forbundsleder i FLT.

Den såkalte Hurdalserklæringen ble lagt frem i dag, og er Ap-leder Jonas Gahr Støres plattform for en regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Finansieringen av fagskolesektoren skal styrkes, og dimensjoneringen skal gjennomgås for å nevne noe. Alt i tråd med det FLT har spilt inn i prosessen. Det varsles en opptrappingsplan med 1000 nye plasser årlig over fem år, i tråd med arbeidslivets behov. For – FLT er det viktig å få frem at arbeidslivet vil ha større behov enn det opptrappingsplanen legger opp til, påpeker Madsen.

Ny næringspolitikk
Den nye regjeringen gjør tydelige næringspolitiske endringer.

– Totalt sett representerer erklæringen et kvantesprang i synet på industripolitikk i forhold til den forrige regjeringen, forteller Madsen, som er særlig fornøyd med at de skal settes ned en energikommisjon for å kartlegge energibehovene og foreslå økt energiproduksjon, med mål om at Norge fortsatt skal ha overskuddsproduksjon av kraft.

– Vi har gjennom frokostmøte og diskusjoner i FLT satt problemstillingen med at det ikke er nok energi til industrien i fremtiden på dagsorden. Dette arbeidet haster, avslutter Madsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)
Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)
Hammersborggata 9
0181 Oslo

+47 23 06 10 29https://flt.no/

FLT organiserer arbeidstakere i funksjoner der ledelse og teknisk kompetanse er sentralt for å fremme verdiskaping.

FLT organiserer innen de fleste bransjer i privat sektor og statens vegvesen, i tillegg til studenter og selvstendig næringsdrivende. Sivilingeniører, ingeniører, teknikere, produksjonsledere, mellomledere, teamledere og tekniske funksjonærer er typiske medlemmer i FLT.

FLT er LO-tilknyttet.

Følg pressemeldinger fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom