Rambøll

Ny profil styrker Rambølls innsats for bærekraft

Del

Rambøll har ansatt den erfarne bærekraftsprofilen Cathrine Dehli. Med erfaring fra blant annet IKEA og Nordic Choice, vil hun hjelpe Rambølls kunder med deres strategiske bærekraftsarbeid.

Når bedrifter og samfunn må tilpasse seg en fossilfri fremtid, krever det både strategisk og teknisk bistand. Rambøll har lenge vært kjent for sin ekspertise innen for eksempel havvind, miljøstudier og bærekraftige bygg.

Nå gjør Rambøll seg klar for strategisk rådgivning med fokus på blant annet næringsutvikling, EUs nye taksonomi, sirkulær økonomi og bærekraftig verdikjede. Dette skjer med ansettelsen av Cathrine Dehli som markedsdirektør.

Hun kommer med lang erfaring fra IKEA, HÅG, Fairtrade, Footstep og ikke minst Nordic Choice, hvor hun som direktør for bærekraft var med på å løfte hotellkjeden til den norske topp 10-listen over de mest bærekraftige selskapene.

Utnevnt til OECDs kontaktpunkt

Cathrine Dehli er samtidig utnevnt til OECDs kontaktpunkt for ansvarlige virksomheter i Norge. En sterk profil innen bærekraftig strategi, ledelse og innovasjon, sier Morten Skodbo, administrerende direktør med ansvar for Rambøll Management Consulting i Norge. 

- Bare de siste to årene har vi sett en rask utvikling innen bærekraft i Norge, og her i Rambøll kan vi hjelpe kundene enda mer. Det er fortsatt mye å gjøre, og med sin lange erfaring er Cathrine den rette personen for jobben. Vi tror på det tverrfaglige; om kobling av strategier og konkrete løsninger, og sammenhengen mellom sosial og miljømessig bærekraft. Cathrine mestrer disse krysningene bedre enn de fleste.

I fjor ble Rambøll Norge sertifisert etter FNs 17 bærekraftsmål, men ambisjonene går lenger, blant annet å vokse med flere bærekraftsrådgivere.

Gleder seg til oppgaven

I tillegg til å hjelpe kundene med å sette den strategiske retningen for det grønne skifte, skal Cathrine Dehli bygge et team av rådgivere som kan bidra til å modne holdningene til bærekraft. 

- Jeg er veldig opptatt av hvordan selskaper skaper mer gjennomslagskraft og samtidig utnytter innsatsen - til fordel for klimaet og miljøet, til fordel for både topp- og bunnlinjen. Bærekraft handler ikke bare om å minimere risiko, jeg ser det som et område som kan drive innovasjon og forbedre bedriftens konkurransesituasjon betydelig. Her tror jeg at Rambøll med sin historie, sin etikk og sin kombinasjon av strategi og gjennomføring er den rette matchen for meg. Og selvfølgelig også for kundene, sier Cathrine Dehli.

Et globalt team

Cathrine Dehli vil jobbe over hele landet med base i Oslo. Her skal hun rekruttere de neste profilene til teamet som er en del av den globale tjenesten ’Strategic Sustainability Consulting’ med eksperter i København, Aarhus, Stockholm, Gøteborg, Hamborg, München, Essen, Bryssel, London, Edinburgh og senest Denver USA.

CV Cathrine Dehli 

Utvalgte stillinger

2020 - 2021, Cognite, VP Sustainable Business 
2018 - 2020, Footstep, partner/rådgiver
2014 - 2020, Fairtrade, styreleder
2010 - 2018, Nordic Choice, bl.a. CSR-ansvarlig og sist Director of Sustainability
2008 - 2010, IKEA, miljø- og samfunnsansvarlig
2004 - 2007, PUG A/S, styreleder og gründer 
1997 - 2004, HÅG, produktutviker

Andre roller

2018 -  OECDs kontaktpunkt for ansvarlig næringsliv
2018 -  NHOs bærekraftforum, leder
2018 -  Norwegian Fashion & Textile Agenda, styremedlem

Nøkkelord

Kontakter

Cathrine Dehli
MARKEDSDIREKTØR
T: +47 934 10 762
Kontakt Cathrine Dehli

Morten Skodbo
DIREKTØR, RAMBØLL MANAGEMENT CONSULTING
T: +47 489 97 956
Kontakt Morten Skodbo

Bilder

Om Rambøll

Rambøll
Rambøll
Harbitzalléen 5
0275 OSLO

22 51 80 00http://www.ramboll.no

Rambøll

Rambøll er et av Norges ledende selskap innen rådgivende ingeniørtjenester, arkitektur og design. I Norge har vi 15 kontorer med om lag 1500 eksperter, som jobber tverrfaglig på store og små prosjekter.

Virksomheten har totalt 16 500 medarbeidere lokalisert i 35 land. I Rambøll er vi opptatt av å skape inspirerende og bærekraftige løsninger som skal gi rom for vekst og utvikling, og som er det beste for kunden, sluttbrukeren og samfunnet ellers. Våre tjenester skal resultere i verdier både for oss som lever i dag, og for dem som kommer etter oss.

Følg pressemeldinger fra Rambøll

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Rambøll på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Rambøll

Fjerner byggebransjens barrierer for ombruk2.9.2021 08:30:00 CEST | Pressemelding

Sammen vil Rehub og Resirqel sørge for å øke andelen av ombruk i byggebransjen. Aktørene har nå inngått en avtale hvor Resirqel gjør materialer tilgjengelig i den digitale løsningen Rehub. – Oversikt over tilgjengelige varer og mellomlagring er kjent i bransjen som viktige barrierer for ombruk. Ved å samarbeide med Rehub kan vi sammen tilby bedre løsninger på disse problemene, sier Lasse Kilvær, daglig leder i Resirqel.

Rambøll i Gnist-finale for å skape første digitale tilflyttingskommune22.6.2021 09:41:22 CEST | Pressemelding

Kyst- og fjordkommunen Lebesby i Midt-Finnmark ønsker å bli Norges første digitale tilflyttingskommune, og prosjektet Lebesby 2.0 er en del av innovasjonskonkurransen i samarbeid med DOGA og Nordic Edge. – Denne designkonkurransen treffer blink i forhold til vår SMART-satsing, sier prosjektleder Anita Woll i Rambøll om å være en av to finalister som kjemper om å få videreutvikle Lebesby.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom