OsloMet

Ny nettside inspirerer barnehager, skoler og andre til å markere morsmålsdagen

Del
Den internasjonale morsmålsdagen markeres årlig 21. februar over hele verden. Dagen feires for å fremme språklig og kulturelt mangfold. Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring ved OsloMet har sammen med samarbeidspartnere publisert en nettside med inspirasjon til markering av Morsmålsdagen 2023.

Sammen med Norsk barnebokinstituttLeser søker bokDet flerspråklige bibliotek ved Nasjonalbiblioteket og Deichman har Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring lansert en nettside med inspirasjon og faglig innhold tilpasset hele opplæringsløpet. 

Markeringer over hele landet

På nettsiden finner man blant annet fortellinger på flere språk, flerspråklige plakater og språkquiz. Det er også publisert et kart over Norge. På kartet kan alle som besøker nettsiden skrive inn hvilke aktiviteter som skal skje i deres barnehage, skole, bibliotek eller andre steder. På den måten kan flere få mulighet til å delta på ulike markeringer eller blir inspirert av andre til hva de selv kan gjøre for å markere det språklige mangfoldet. 

Språk er viktig for identitet

"Morsmålsdagen er med på å synliggjøre flere språk i barnehage og skole. Når flere språk synliggjøres, får flerspråklige barn, unge og voksne anerkjennelse for sine kunnskaper og sin bakgrunn. Vi vil feire det språklige mangfoldet og håper at mange vil la seg inspirere av nettsiden!" forteller prosjektleder Lene Østli.

Besøk nettsiden Morsmålsdagen 2023

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om OsloMet

OsloMet
OsloMet
Postboks 4, St. Olavs plass
0130 Oslo

67 23 50 00http://www.oslomet.no

OsloMet – storbyuniversitetet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) har cirka 18.000 studenter og 2.100 ansatte, og har studier i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika.

OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.

OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.