Universal Music Norge

Ny musikk fra Emelie Hollow, Shania Twain, Peter Gabriel, & Svømmebasseng + Hver gang vi møtes & MGP!

Del

Årets MGP-deltakere er klare - ELLA A, Atle Pettersen, Alessandra, Tiril, Rasmus Thall & JONE!

 

Splitter ny singel fra Ruben: I'm Sure He Loves You

 

Gus Polden deler “På kanten” fra kommende debutalbum

 

Emelie Hollow annonserer i dag at hun skal slippe et nytt album; Solitude. Låtene på albumet vil bli sluppet to og to, og representerer dualiteten av følelser en kan ha når man blir forelsket. Låtene er som tvillinger som går sine egne veier. Albumet skal ut i mai, men allerede 13. januar kommer de to første sporene, singelen I Don’t Believe It, med sitt lysere motstykke; No One’s Ever Looked at Me Like That.

 

Den legendariske fem-ganger GRAMMY-vinnende og bestselgende kvinnelige countryartisten, Shania Twain slipper singelen “Giddy Up”. Låten setter standarden man kan forvente fra hennes etterlengtede nye album, Queen of Me, som kommer 3. februar. Queen of Me består av 12 nye låter. Fra den energiske åpneren "Giddy Up!" til det kraftige tittelsporet "Queen of Me" og den lidenskapelige finalen "The Hardest Stone". Albumet, som er produsert av Tyler Joseph (Twenty One Pilots), representerer en dyp og dynamisk kreativ utvikling for den ikoniske stemmen.

 

I dag, under årets første fullmåne, slipper Peter Gabriel den første singelen fra hans kommende album i/o“Panopticom” er skrevet av Peter Gabriel og ble spilt inn på Real World Studios i Wiltshire og The Beehive i London. Låten kommer med et coverbilde av kunsteren David Spriggs. Peter Gabriel kan oppleves live til sommeren når han står på scenen på Bergenhus festning fredag 2. juni

“The first song is based on an idea I have been working on to initiate the creation of an infinitely expandable accessible data globe: The Panopticom,” sier Gabriel. “We are beginning to connect a like-minded group of people who might be able to bring this to life, to allow the world to see itself better and understand more of what’s really going on”.

 

Bronx rapperen Ice Spice fikk en stor hit med "Munch (Feelin’ U)", en låt som havnet på flere lister over årets beste låter, blant andre Pitchfork, Consequence og Rolling Stone. Nå har hun sluppet singelen "In Ha Mood". En å se opp for i 2023!

 

Duoen Klikkmonopolet sparker i gang nyåret med den energiske, drum n’ bass-inspirerte låten “Vårt År (Hall Of Fame)”. Singelen er første steg i duoens nye satsing, hvor de enkelt og greit synger om at det er “vårt år i år”!

 

Synth pop-bandet Svømmebasseng sin nyeste singel “Falkone” handler om å gå ut av et forhold og finne seg selv på nytt. Som kronen på verket, bidrar selveste Lars Horntveth, kjent fra blant annet Jaga Jazzist, på saksofon. Oslo-bandet feirer 10 år som band i år og annonserte nylig konserter i de tre største byene i landet! 

 

Hver gang vi møtes:

Ingebjørg Bratland fremførte en vakker tolkning av Bjørn Eidsvågs«Evig Kvile» i første episode av Hver gang vi møtes. "Bratland bærer frem budskapet med naturlig autoritet og slående stemmeprakt" skrev VG og trillet 5 på terningen. Det samme gjorde Dagbladet og skrev "Dette er sterke saker!" og "urkvinnnen" fra Vinje.
De siste dagene har Ingebjørgs "Evig Kvile" ligget topp 30 i strømmetjenester. I morgen er det Freddy Kalas som skal hylles, og her kan du høre Ingebjørg Bratland med en helt egen versjon av "Pinne for landet".

 

Fredrik Auke, bedre kjent som Freddy Kalas, har de siste årene tatt Norge med storm med sine ekstremt fengende og populære allsanglåter. Den selverklærte “Sjefen for fest” har en visjon om å spre glede gjennom sin musikk. På lørdag kan du se ham som hedersgjest i “Hver gang vi møtes” på TV2. Artistene som skal tolke Kalas sine låter er Ingebjørg Bratland, Bjørn Eidsvåg, Kristian Kristensen, Emma Steinbakken, Isah og Karoline Krüger.

 

Melodi Grand Prix:

ELLA A, også kjent som Raphaela Antônia Souza Silva, ble født i Belo Horizonte i Brasil. Gjennom hele livet har hun vært påvirket av foreldrenes eklektiske musikksmak. Da hun var to år gammel ble hun introdusert for Sarah Brightmans "La Luna"-konsert, og bestemte seg der og da for at hun ville bli operasanger. Hun startet som sopran i det anerkjente koret "Palácio das Artes" som 12-åring. Ett år senere flyttet Ella til Tromsø sammen med moren sin. Hun fullførte videregående der, før de flyttet til Oslo i 2017. Hun ser på Tromsø som sin hjemby.

I 2022 ga hun ut debutsingelen "Criminal". Låta, med de franske og brasilianske superstjernene Franglish, Xamã og JS O Mão de Ouro, ble soundtracket til den brasilianske filmen "Me Tira da Mira", som hadde premiere i Brasil i mars i fjor.

Med singelen "Oh!" fortsatte Ella og blande skandinaviske og latinske stiler, sammen med sangeren og TikTok-fenomenet Yina Rose. På slutten av fjoråret var Ella blant hovedartistene på festivalen "Paris Latino", og ga også ut en remiks av den brasilianske megahiten "Tudo OK". På dette prosjektet inviterte hun med seg tidligere MGP-deltaker Royane. Med låta "Waist" ga Ella et fyrrig stykke Brasil til det norske folk.

 

Atle Pettersen er en allsidig artist og programleder med en lang og innholdsrik karriere bak seg. Ikke bare loser han store deler av Norges befolkning gjennom fredagskvelden i Beat for Beat. Du har sannsynligvis også sett ham i en rekke andre produksjoner som Julemorgen, Sommeråpent, Idrettsgallaen og VG-lista Rådhusplassen. Han har også gjort flere musikaler og revyer, som blant annet hovedrollen i Singin’ in the Rain, Jersey Boys og Beatles. Atle er også aktuell med egen podkast, En pappa i livet, hvor han med gjester i studio snakker om gleder og utfordringer ved rollen som pappa. 

Atle har vært med i flere musikkonkurranser. Han fikk sitt store gjennombrudd i X Factor i 2010, og har senere vært med i både Stjernekamp i 2013 og The Hit i 2014. Musikk har alltid vært en stor del av Atles liv, og han både opptrer og produserer musikk for seg selv og andre. Hans årlige julekonserter har for mange blitt en fast og kjær juletradisjon. Atle var med i MGP i 2021 med låten "World On Fire", og nå er han klar til å stå på MGP-scenen igjen med "Masterpiece".

 

Alessandra er en norsk-italiensk artist og låtskriver. 20-åringen har bodd mesteparten av livet i Italia, men bestemte seg for å flytte til Norge for to år siden etter å ha fullført videregående. Hun ønsket å komme nærmere sin norske familie og ville videreutvikle interessen for musikk. Fra hun var veldig liten begynte hun å synge, danse og lage mat sammen med moren sin til lyden av Frank Sinatra. Hun deltok i sin første sangkonkurranse da hun var 6 år og vant med ABBA-klassikeren "Dancing queen". Hun elsker å stå på scenen og føler at dette er stedet hun kan være seg selv. Alessandra har studert piano og har jevnlig sangundervisning hos en pedagog i Italia. Hun deltok i The Voice i 2022, hvor hun fikk mye skryt for sin unike stemmeprakt. Nå bor hun i Lillehammer og studerer på musikkskolen LIMPI. Låta "Queen of Kings" handler om å tørre og være seg selv, og det å komme sterkere ut av vanskelige perioder i livet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, TIX, Ramón, Post Malone, Ariana Grande, Dagny, Ruben, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Drake, Imagine Dragons, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Plaza slapp sitt solo debutalbum «Plaza O Plomo» sist fredag31.1.2023 18:30:00 CET | Pressemelding

Selv om UNDERGRUNN på ingen måte er over og ut, ser flere av medlemmene frem og tar steget videre med solokarrierer. Gabriel Doria, bedre kjent som Plaza, er ikke et unntak. Den 20 år gamle artisten slapp sitt høyest etterlengtede solo debutalbum «Plaza O Plomo» 27. Januar. Albumet er en kompromissløs og naken skildring av Plaza, hvor han har lekt med ulike sjangere og testet ting han aldri har gjort tidligere. 20 år gamle Plaza slapp endelig sitt etterlengtede solo debutalbum «Plaza O Plomo» 27 januar. Det har ikke vært en enkel prosess for den unge artisten. Som Plaza selv sier: “Å jobbe med et soloalbum for første gang har vært lærerikt og deilig, men samtidig vanskelig og tidskrevende. Det er en helt annen prosess enn å lage et gruppe-album.” Plaza reiste til Rio de Janeiro i Brazil, hvor hans far er ifra, med fire venner (s/o Frkvns, Orkidé og Rik Pappa) for å få nye ideer, impulser og visjoner til albumet. HØR «Plaza O Plomo» HER Se musikkvideoen til «Mata : Come» her Plaza beskr

Tina & Bettina klare for MGP-finalen med "Queen"30.1.2023 16:14:03 CET | Pressemelding

Tina & Bettina er ute med sin første låt på engelsk, nemlig “Queen”. Etter å ha gjort sitt inntog på TikTok for et år siden, har duoen sluppet både nye og kjente låter på Spotify. Nå er de klare for å slå gjennom internasjonalt, og håper at MGP kan være deres døråpner til resten av Europa. Under helgens MGP-finale fremfører finalistene “Queen” for første gang live. Hør låten her. Tina og Bettina er født og oppvokst på Smestad i Oslo. De er på mange måter pionerer i bloggverdenen, og var i mange år kjent for å ha den mest toneangivende videobloggen i hele Skandinavia. Nå har de tatt skrittet inn i musikkbransjen, og ønsker å være forbilder for en ny generasjon unge, priveligerte kvinner.

Ny musikk fra Ghost & Def Leppard, Paula Jivén, Lil Yachty, Daniel Caesar og SG Lewis!27.1.2023 10:54:09 CET | Pressemelding

Lyttefest for Metallicas nye album 13. april på kino verden over! Jonathan Floyd henter inspirasjon fra cheezy 80’s film i ny låt! Atle Pettersen klar for MGP med “Masterpiece” Sam Smith endelig ute med Gloria I 2022 ga Grammy-vinnende Ghost ut sitt femte album IMPERA. Albumet inneholder blant annet hitsingelen “Spillways”, som på under et år har blitt strømmet over 50 millioner ganger. Den gjensidige beundring mellom Ghost og Def Leppard har blitt godt dokumentert i intervjuer og et samarbeid mellom dem føles åpenbart. I går, torsdag 26. januar slapp “Spillways” med Joe Elliott som innslag. Siden debuten med singelen "What Are You Hungry For?" i 2021 har svenske Paula Jivén vært en følge med på. Allerede som 19-åring lager Jivén trollbindende original popmusikk, og hun har allerede klart å dyrke en helt enestående stemme som artist. Etter å ha gitt ut sin debut-EP "The Duality In Me" i 2022, går Paula inn i det nye året med kjempesingelen "Can We Talk About Me?". Høsten 2022 spilte Pa

Sam Smith endelig ute med Gloria27.1.2023 08:00:00 CET | Pressemelding

Etter suksessen med låten “Unholy” er Sam Smith klar med albumet Gloria. Albumet har før slipp solgt til gull i Norge og består av 13 nye låter som beskrives som et "coming of age"-prosjekt som gir håp og hjalp artisten selv gjennom mørke tider. Om albumet sier Smith: “Gloria got me through some dark times and was a beacon for me in my life,”, “I hope it can be that for you. Thank you for waiting so long”. Dette er deres første album siden Love Goes fra 2020 og gjestes av Ed Sheeran, Kim Petras, Jessie Reyez og Koffee. Smith jobbet på det nye albumet i Los Angeles, Jamaica og London, og har med seg blant annet norske Stargate som produsenter. I 2015 vant Sam “Record Of The Year” og “Song Of The Year” med låten “Stay With Me” og “Best New Artist” og “Best Pop Vocal Album” for In The Lonely Hour. “Unholy” er nominert til Grammy i kategorien “Best Pop Duo/Group Performance”. Seks år etter sin siste konsert i Norge, kommer superstjernen tilbake. 6. mai spiller Sam Smith for et utsolgt Oslo

Jonathan Floyd henter inspirasjon fra cheezy 80’s film i ny låt!26.1.2023 15:25:33 CET | Pressemelding

Jonathan Floyd ble på kort tid Norges nye pop-yndling. Med flere knallsterke og fengende låter, samt EP-en Heartbreaker under beltet, er han nå klar med ny musikk - “Chick fra LA“. Om den nye låten sier han: “Jeg ville lage en låt som gir folk samme følelse som når man ser en overspilt kjærlighets scene i en cheezy 80’s film“. Tross sin unge alder kan Floyd vise til over 10 millioner streams på Spotify, flere listinger på radio, Ukas Låt på P3 opptil flere gang og den gjeve prisen Årets Nykommer under P3 GULL 2021. Han var også med og kickstartet NRKs nye musikksatsing NRK-Scenen. Musikk har alltid vært en stor del av livet til Floyd og som liten gutt snek han seg inn i farens musikkstudio på loftet på verkstedet når han ikke var der. Og det var nettopp i dette studioet på verkstedet han fant sin retning i livet. Inspirasjon henter han fra helter som Michael Jackson, Unge Ferrari og The Weeknd, men også fra filmer. “Jeg tar mye inspirasjon fra filmer når jeg lager musikk. Historien i l

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom